sylwia Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 podłączając aparat słychać dźwięk przyłączenia sprzętu..i oczywiście nie można zrzucić zdjęć na dysk.. winxp sp1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Jest "tiri" rozumiem :D Ale jak pierwszy raz podłączałaś to co było? Nagle się zepsuło, czy jest tak od początku? Kolega musiał pod XP instalować oprogramowanie (to był chyba.. Sony), a "tiri" było jako, że wykryło nowy sprzęt (aparat, ale nie 'dysk przenośny' w nim) A jaka to cyfrówa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Olympus Camedia c730. Od początku na xp nie chodzi. Kiedyś miałam 98 i wszystko było ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 A sterowniki z płyty instalowałaś? Pewnie w tym przypadku są konieczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 na płycie są sterowniki ale one potrzebne są tylko pod 98 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Ale jednak spróbuj je wgrać (pod XP) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Albo poszukaj na stronie producenta najnowsze oprogramowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 nie wgram sterowników bo pojawia się taki komunikat: 16-bitowy podsystem Windows D:\WINDOWS\SYSTEM\AUTOEXEC.NT Ten plik systemowy nie nadaje się do uruchomienia aplikacji systemu MS-DOS lub Microsoft Windows. Wybierz przycisk zamknij aby zakończyć działanie aplikacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 nie wgram sterowników bo pojawia się taki komunikat: 16-bitowy podsystem Windows D:\WINDOWS\SYSTEM\AUTOEXEC.NT Ten plik systemowy nie nadaje się do uruchomienia aplikacji systemu MS-DOS lub Microsoft Windows. Wybierz przycisk zamknij aby zakończyć działanie aplikacji. 1491450[/snapback] Sterowników do C-730 nie instaluj, bo takowych nie ma. Na początek proponuje sprawdzenie czy usługa "removable storage" jest włączona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 A tak wogle opisz dokladniej co sie dzieje. Czy podlaczajac aparat jest on wogle wykrywany ? pojawia sie ikona dysku wymiennego? Jesli tak to czy mozesz na niego wejsc ale zdjec sie nie da skopiowac czy moze nie da sie na niego wogle wejsc? Moze tylko nie wysiwetla ci sie kreator kopiowania obrazów i panikujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Nie wykrywa aparatu i nie pokazuje dysku wymiennego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 A jak z innymi urzadzeniami pod USB? Sterowniki do plyty glownej zainstalowane ? Sproboj tez zaaktualizowac swoj system o najnowsze latki z windows update. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 (edytowane) Inne urządzenia działają na USB. Mam sp1, a sp2 nie chcę chyba, że pomoże A to "removable storage" gdzie mogę sprawdźić? Chodzi o msconfig---> Usługi? Nie znam się na tym, więc pytam :wink: Edytowane 11 Czerwca 2005 przez sylwia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 SP2 rzekomo poprawia cos z obsluga USB ale pewny do konca nie jestem. Skoro nie chcesz tej poprawki to sciagnisz chociaz najnowsze laty z microsoftu odznaczajac instalacje SP2. A tak a propo to jaka masz plyte glowna i jaki ten aparat obsluguje standard USb 1.1 czy 2.0? Kiedys mialem podobny problem u znajomego z FinePixem S7000. Za chiny nie chcial wstac na K7S5A a na kazdej innej plycie szedl jak burza. pomogl dopiero kontroler USb na PCI :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Nie mam pojęcia jaką mam płytę główną, kompa miałam składanego daaawno [tylko co jakiś czas windows sie zmieniał :wink: ] wtedy żyłam w błogiej nieświadomości, wystarczyły mi gry i nic mnie więcej nie obchodziło. Ale miałam jakiś czas temu 98 i wszystko było ok, więc nie w tym problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Start->uruchom->services.msc Usługa która musi być włączona to "Windows image Acquisition". Magazyn wymienny teoretyczne nie ma nic wspólnego z przesyłaniem zdjęć z aparatu, ale w przypadku olympusa c7xx czasami pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Nie miałam włączone, włączyłam i nadal nic :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 nie wgram sterowników bo pojawia się taki komunikat: 16-bitowy podsystem Windows D:\WINDOWS\SYSTEM\AUTOEXEC.NT Ten plik systemowy nie nadaje się do uruchomienia aplikacji systemu MS-DOS lub Microsoft Windows. Wybierz przycisk zamknij aby zakończyć działanie aplikacji. 1491450[/snapback] Taki sam komunikat miałem przy instalacji MS Vicual C++ (incroductory edition) to ten plik wkleiłem z katalogu "repair" na C:\Windows, ale są inne problemy gdy próbuję instalować dalej :mur: Co Wy na to? Jest jakiś sposób żeby to zainstalować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 aktualizacje do windowsa nic nie dały :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 A szukałaś na stronie producenta jakichś może łatek czy sterowników pod XP? Skoro jest "tiri", to znaczy, że wykryło sprzęt. Jaki to sprzęt (powinno być w chmurce przy pierwszym podłączeniu (lub przy kolejnym ale do innego USB)) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 do xp nie ma sterowników, jedynę które są to pod 98 i wtedy jest ten komunikat. Jest "tiri" ale ono oznacza błąd przyłączenia sprzętu [sprawdzałam], komputer nie wykrywa nowego sprzętu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo2 Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Jak zmieniłaś stan usługi to trzeba zrobić restart żeby zadziałało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Wiesz co? Napisz o tym na forum, na pewno Ci pomo..... ale zaraz, to jest forum :mur: Opisz sprawę w mailu do producenta (pewnie jest 'support' na stronie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 (edytowane) z tym że problem jest z komputerem, bo aparat na innym kompie działa bez zarzutu ściągnęłam sterowniki znowu ten sam komunikat :/ Edytowane 12 Czerwca 2005 przez sylwia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Ja mam podobny problem z 2 sieciowkami w DFI na XP :S Dla mnie to cos mobo nie teges albo sterowniki do chipsetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;314106 Nie wiem czy to coś da, bo problem nie jest z oprogramowaniem pod DOS. Sterowniki ze strony OLYMPUS.PL działają pod windows2000 więc nie ma powodu żeby nie działały pod XP. Odinstaluj (usuń?) wszystkie sterowniki zainstalowane wcześniej i sprawdź czy dają się zainstalować ponownie (bez podłączenia aparatu!). A jak nie, to pytaj tam: http://forum.olympus.hat.pl/ może ktoś już miał podobny problem (ja używałem C-700 , był podłączany na kilkunastu komputerach i zawsze system "widział" aparat). Przeczytaj jeszcze to: http://downloads.olympus-europa.com/consum...AutoConnect.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Start-->Uruchom-->command.com i znowu ten sam komunikat :/ a to ma coś do niedziałania aparatu?czy mogę tak zostawić narazie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 nie wiecie co jeszcze moge zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 nie wiecie co jeszcze moge zrobic? 1496182[/snapback] USB Auto Connect, also known as “USB Storage Class”, is a feature that allows an Olympus digital camera to emulate a disk drive when connected to a computer. This feature makes it simple to copy the pictures to your computer by using standard “drag-and-drop” procedures. There is no need to install drivers (except with Windows 98) since the camera is supported by the operating system. Normalnie te aparaty są widziane jako dysk wymienny, pod winXP również. Błąd przy podłączeniu urządzenia może być spowodowany jakimś "śmieciem" w systemie / brakiem sterownika USB (mało prawdopodobne, sprzęt starszy niż 3 lata raczej jest obsługiwany przez własne sterowniki windows) / uszkodzeniem portu USB (ale podobno myszka podłączona do niego działa?) ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 myszka działa, ale miałam do niej na dyskietce program instalacyjny. sterowników do xp nie ma [jak instalowałam te do 98 pod xp to pojawial sie ten komunikat] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...