Skocz do zawartości
durczyn

Pomysł Na Najcichsze Chłodzenie

Rekomendowane odpowiedzi

Normalnie usłyszałem, może wy już dawno ale ja teraz że ktoś wpadł na pomysł i częśći komputerowe oprócz napędów i dusków zanurzył w całości w oleju!!!

Olej świetnie odprowadza ciepło, nawet z procków a64, i nieprzewodzi prądu, sam bym sprawdził ale niemam części do eksperymentu i kilkunastu litrów oleju :D

Powyższe informacje zostały mi przekazane ze źródła informatycznego, w razie gdyby okazało sięto nieprawdą lub czymkolwiek innym, NIE ZWALAĆ TEGO NA MNIE, ja tylko pisze to co usłyszałem :P:P

Opinie?? :P:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz wiele razy byłten pomysl poruszany.

ale głowne problemy to brak mobilnosci

i parktycznie nie mozliwosci od sprzedania czesci

moj kumpel zrobil lepiej.

cale pudlo stoi w pokoju obok w ktorym sie nie sypia(za scianą).

A w trakcie dnia hałasu praktycznie nie zauwazasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale w przeciez napedy mozesz miec na tasmach POZA zbiornikiem z olejem, prawda? CZYli masz puszeczke z olejem, tam masz wszytkie komponenty, a same DVD, CD i HDD dajesz osobno... I wszyscy happy a muzyczka gra ;]

1493704[/snapback]

Bardziej pisalem w kontekscie kompa w sasiednim pokoju... wiadomo, ze nikt normalny nie bedzie CD-ROMu do oleju wsadzal :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi