Otwinek Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 pomozcie mi czy intelowsa graphica 2 (intel extreme 2) nadawac sie bvedzie do gier ??bo na moje oko to sam fakt ze jeste zintegrowana nie swiadczy na korzysc ale chce sie upewnicwiec prossze o pomoc dzieks pozdtrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zalezy do jakich gier ;) Na moim jedynie dobrze chodzi Pasjans ;) A na serio to ostatnio gralem w Pro Evolution Socer i nawet calkiem calkiem chodzilo ale wszelkie nowsze gry odpadaja bo chyba nie ma wsparcia dla DX9 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Otwinek Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zalezy do jakich gier ;) Na moim jedynie dobrze chodzi Pasjans ;) A na serio to ostatnio gralem w Pro Evolution Socer i nawet calkiem calkiem chodzilo ale wszelkie nowsze gry odpadaja bo chyba nie ma wsparcia dla DX9 :( 1492225[/snapback] ok a geforce go 6600 128 dedicated memory bo mnie sie wydaje ze ten potrafi co nieco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 A jaki konkretny laptop? Nie slyszalem o go 6600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbank Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Przykład: http://www.e.pl/product/Acer_TravelMate_4651LMi/Pro_ID=1621/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manux Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 (edytowane) Ten notebook ma Go6600 z 64MB ale to i tak chyba całkiem mocny wybór jeśli chodzi o wydajność 3D. Na stronie jednego ze sklepów podają jego wynik w 3DMark01: 14264 (TM4651LMi), wynik przypuszczam osiągnięty na standardowych sterownikach dostarczanych z lapkiem. Edytowane 12 Czerwca 2005 przez manux Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz_ch Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Ten notebook ma Go6600 z 64MB ale to i tak chyba całkiem mocny wybór jeśli chodzi o wydajność 3D. Na stronie jednego ze sklepów podają jego wynik w 3DMark01: 14264 (1492451[/snapback]to 10x więcej niż wydajność intel extreme 2. Ja mam u siebie na wydajność w 3dmarku 2001 ok. 1550 pkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Wynik w 3DMark01: 14264 to sporo na laptopa lecz podejrzewam, że nie jest on już za bardzo mobilny bo taka karta ciągnie trochę prądu. Intel Extreme Graphics 2 jest dobry do prac biurowych i obsługi prezentacji a nie do grania w nowe gry z rozbudowaną grafiką 3D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 z tego co wiem ten nowy intel osiąga prawie 4000pkt w 3d marku 2001. Jak na zintegrowaną to nieźle ale z reszta to nie ma najmniejszych szans! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakath Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Intel Extreme Graphics 2 jest dobry do prac biurowych i obsługi prezentacji a nie do grania w nowe gry z rozbudowaną grafiką 3D. 1492757[/snapback] Niestety, ale do niektórych prezentacji Intel Extreme 2 się nie bardzo nadaje - próbowałem na HP nx9020 w prezentacji w Powerpoincie odtworzyć w okienku na slajdzie film Windows Media 9, oczywiście w trybie dualscreen i zima - odtwarzanie na poziomie 5-10 fps. Dla porównania moja maszyna (którą nabyłem bogatszy o to "doświadczenie") odtwarza tą prezentację idealnie płynnie. Przy czym nie jest to efekt różnicy w wydajności procka (Celeron M 1.3GHz vs Pentium M 1.4 @600-1000MHz). Reasumując do pracy biurowej tak, ale nie do prezentacji (no, chyba że do takich, które dałoby się przeprowadzić za pomocą folii i rzutnika pisma). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Intel Extreme 2 to strasznie lipna karta - może ciągnie mało prądu, ale wydajnościowo jest chyba gorsza od Rivy TNT2 - w każdym razie podobnie ma w 3DMarku... Nowy intel 910GML albo 915GM już lepiej chodzą... 915 jest chyba lepsza - jeśli to nie to samo, bo już mi sie zdarzyło znaleśc opisy, że są takie same - w każdym razie 910GML wyciska 3200ptk w 3DMarku 2001 - i to na procku Celeron 1.3GHz... Może w grach nie jest to demon szybkości, ale do aplikacji starczy, do straych gierek też, a wsparcie direct x 9 się przydaje czasem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Otwinek Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 ktos u gory pytal czy sa geForce 6600?// jak najbardzj sa i interesuje mnie wasze zdanie o tychze wg mnie przyzwoita karta to geforce go 6600 128 mb dedicated memory ale ze to forum to chce wiedziec co wy o tym sadzicie pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 no sam wynik w 3dmarku chyba mówi sam za siebie? :) do dzisiejszych gierek spoko wystarczy an 1024x768 w full efektach a i mysle ze sporo tych przyszlosciowych tak pochodzi!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Otwinek Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 oh so ok to juz iwme ze kupie sobie tego laptopa http://www.toshiba.ca/web/specifications.g...=4070&part=2873 jesli mozecie ponadto ocencie go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 hm pytanie o laptopa to juz bardziej do przyklejonego topicu ale moim zdaniem ta toshiba to bardzo przyjemniacki sprzet :) mysle ze nieźle sobie na tym pograsz!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...