Skocz do zawartości
Otwinek

Intel Extreme Graphics 2 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Zalezy do jakich gier ;) Na moim jedynie dobrze chodzi Pasjans ;) A na serio to ostatnio gralem w Pro Evolution Socer i nawet calkiem calkiem chodzilo ale wszelkie nowsze gry odpadaja bo chyba nie ma wsparcia dla DX9 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalezy do jakich gier ;) Na moim jedynie dobrze chodzi Pasjans ;) A na serio to ostatnio gralem w Pro Evolution Socer i nawet calkiem calkiem chodzilo ale wszelkie nowsze gry odpadaja bo chyba nie ma wsparcia dla DX9 :(

1492225[/snapback]

ok a geforce go 6600 128 dedicated memory bo mnie sie wydaje ze ten potrafi co nieco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten notebook ma Go6600 z 64MB ale to i tak chyba całkiem mocny wybór jeśli chodzi o wydajność 3D. Na stronie jednego ze sklepów podają jego wynik w 3DMark01: 14264 (TM4651LMi), wynik przypuszczam osiągnięty na standardowych sterownikach dostarczanych z lapkiem.

Edytowane przez manux

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten notebook ma Go6600 z 64MB ale to i tak chyba całkiem mocny wybór jeśli chodzi o wydajność 3D. Na stronie jednego ze sklepów podają jego wynik w 3DMark01: 14264 (1492451[/snapback]

to 10x więcej niż wydajność intel extreme 2. Ja mam u siebie na wydajność w 3dmarku 2001 ok. 1550 pkt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wynik w 3DMark01: 14264 to sporo na laptopa lecz podejrzewam, że nie jest on już za bardzo mobilny bo taka karta ciągnie trochę prądu.

Intel Extreme Graphics 2 jest dobry do prac biurowych i obsługi prezentacji a nie do grania w nowe gry z rozbudowaną grafiką 3D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Intel Extreme Graphics 2 jest dobry do prac biurowych i obsługi prezentacji a nie do grania w nowe gry z rozbudowaną grafiką 3D.

1492757[/snapback]

Niestety, ale do niektórych prezentacji Intel Extreme 2 się nie bardzo nadaje - próbowałem na HP nx9020 w prezentacji w Powerpoincie odtworzyć w okienku na slajdzie film Windows Media 9, oczywiście w trybie dualscreen i zima - odtwarzanie na poziomie 5-10 fps. Dla porównania moja maszyna (którą nabyłem bogatszy o to "doświadczenie") odtwarza tą prezentację idealnie płynnie. Przy czym nie jest to efekt różnicy w wydajności procka (Celeron M 1.3GHz vs Pentium M 1.4 @600-1000MHz).

Reasumując do pracy biurowej tak, ale nie do prezentacji (no, chyba że do takich, które dałoby się przeprowadzić za pomocą folii i rzutnika pisma).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Intel Extreme 2 to strasznie lipna karta - może ciągnie mało prądu, ale wydajnościowo jest chyba gorsza od Rivy TNT2 - w każdym razie podobnie ma w 3DMarku... Nowy intel 910GML albo 915GM już lepiej chodzą...

915 jest chyba lepsza - jeśli to nie to samo, bo już mi sie zdarzyło znaleśc opisy, że są takie same - w każdym razie 910GML wyciska 3200ptk w 3DMarku 2001 - i to na procku Celeron 1.3GHz...

Może w grach nie jest to demon szybkości, ale do aplikacji starczy, do straych gierek też, a wsparcie direct x 9 się przydaje czasem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi