psz3mo Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 jakis tani ten sklep :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Już było o tym sklepie na forum ;) Cena jest nieprawdziwa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekkk Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 ludzie przeicież za 55zł macie zalmana alcu co pewnie taką xc70 zjada na dzien dobry 2019981[/snapback] Już było o tym sklepie na forum ;) Cena jest nieprawdziwa :( jaki haczyk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 haczyk zaden tylko ceny nie aktualizowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Czy ten Pentagram bedzie pasował na GForce 6800GS?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) ja mam nowego pentagrama juz od ponad tygodnia i podoba mi sie... moja grafa nie posiada czujnika tempemperatur wiec wam nie powiem o ile spadla :] ale wiem, ze lepiej mi sie grafa kreci i to nawet o duzo :P na max obrotach jest slyszalny, a na 5V jest cichutki... montowanie go teraz jest takie same jak w zalmanach Edytowane 16 Marca 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Solitarius Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Pentagram XC70 AL + montaż wyposażenie waga głośność - wydajność Niestety na 6600gt temp są jak na boxie, 50C idle... na małych obrotach, mi to odpowiada bo ma być cicho, ale wydajnością cooler nie powala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 (edytowane) Chyba nie uzyłes tej pasty ktorą dostaleś razem z pentagramem? Edytowane 17 Marca 2006 przez dadziuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Solitarius Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 (edytowane) Na rdzeń poszła Arctic Ceramique... mam już kolekcje kiepskich silikonów, z czego ten od Thermaltake jest zaskakująco w porządku... temp może 1-2C spadły w stosunku do Ceramique, no ale czas stygnięcia o wiele się polepszył ! Edytowane 17 Marca 2006 przez Solitarius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 dziwne te temperatury moze nie dokreciles na maxa? u mnie na MSI 66GT wydajnosc chlodzenia jest ok ale cholernie szumi szczegolnie slychac to w nocy jak cos sie sciaga i idle mam ok 33-35 stress 48-52 wg. hardware monitor w riva tuner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Solitarius Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 50C idle 70C load... to jest XC70, dokręcić na chama się nie da. Poza tym to AL, myśle że temp normalne... poza tym ja mam wentyl prawie na maksa skręcony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Ja mialem tyle na orginalnym chlodzeniu na XL przy ~435 na rdzeniu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 (edytowane) 50C idle 70C load... to jest XC70, dokręcić na chama się nie da. Poza tym to AL, myśle że temp normalne... poza tym ja mam wentyl prawie na maksa skręcony A ja myślę ze temp nie normalne, 53c mam na 575Mhz taktowanym rdzeniu 6600GT. Na wersji XC80AL, moze pentagram opiera sie na radiatorze od pamięci albo kondensatorze? Edytowane 18 Marca 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Solitarius Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 70 to nie 80... 70 nie można mocno dokręcić... system montażu taki jak w zalmanie, więc myślę że jest ok... po prostu za słaby docisk, słabe obroty... a temp znowu nie są takie złe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 no tempy dosc spore masz juz moj standardowy z MSI 66GT sobie lepiej radzi, tzn dobrze sobie radzi ale strasznie szumi przy tym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Są testy tych nowych Pentagramów w porównaniu ze starszą wersją i Zalmanem VF700??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mac4 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Co do tego sklepu, to są aktualizowane ceny... http://pc-shop.nazwa.pl/sklep/advanced_sea...00-AlCu&x=0&y=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hudzin Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Kupilem dzis XC-70 Al na PowerColor Radeon 9550. Rdzen idzie na 400 bezproblemowo na wolnych obrotach nie grzejac sie. Jestem zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Zakupiłem wczoraj pentagrama XC70al szału nie robi, ale na standardowym radiatorze po chwili grania miałem 80 stopni, teraz na 591&1,27 grafika ma 64 stopnie w stresie. Dodatkowo oc rdzenia wzrosło o 15mhz:D. Wentylator jest naprawdę cichy nie mogę narzekać na niego, moja grafika ma regulacje programowa obrotów i do 80% obrotów wiatrak jest niesłyszalny, ja ustawiłem 70%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 A wie ktoś kiedy będzie Pentagram XC-70 AlCu?? Bo jak narazie XC-80 AlCu rulezz B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sivy Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) No panowie nie jest tak wesoło z tym XC-70 AL+.Mam go od wczoraj i same problemy.Narazie leży sobie w pudełku ,a to dlatego że nie da rady go zamontować do R9600Pro.Mam w domu dwie takie karty szafirka i GB.W GB wszystko jest oki przy samym zakładaniu ale jaki zonk przy wsadzaniu do płyty .Karta a właściwie XC opiera się o sąsiednie PCI tak że nieda rady karty docisnąć.Co do szafirka jest jest jeszcze ciekawiej,przy montażu na karte zawadzaja kondensatory, co akurat dało się załatwić rozchyleniem finów.Niestety przy próbie wsadzenia do płyty ten sam problem , co prawda troszkę mniej brakuje bo szafirek ma o 3 mm wyżej rdzeń ale o dociśnięciu nie ma mowy.Jak tak patrzę na wasze zdjęcia mam wrażenie że tam tak samo cos ciasnawo jest i może dlatego czasami macie lekko zastanawiające temperatury.Będę z tym walczył w najprostrzy spsób tzn.pilnikiem .Aha moje ołyty to GB GA-7N400 i MSI K8N Neo FSR.Jednym słowem właściciele R9600Pro UWAGA. Sprawę załatwił pilnik i wprawna ręka, ale niesmak pozostał. Edytowane 29 Marca 2006 przez sivy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Witam Czy ktoś z Was montował PENTAGRAMa FREEZONE XC-80 Cu na Sapphire Ati Radeonka 9550 128/128 ?? Nie będzie zawadzał o kondensatory ??? Zaraz idę do sklepu po tego coolerka i che miec 100% pewność. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Poco ci Cu do tej karty?? Przecierz ona prawie wogóle ciepła nie wydziela, AlCu to absolutne maksimum, chyba że myślisz o przyszłości, i będziesz chciał to chłodzenie wykorzystać w nowej karcie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Owszem, myślę o przyszłości :) Za niedługo będe modernizował kompa. Więc jak ?? Będzie pasować ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) Skoro 9550 jest na liście kompatybilnych kart to pentak musi pasować :D Edytowane 29 Marca 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) Wielkie dzięki. Mam okazję kupić Zalmana VF700 Cu za 85zł [nówka]. Co bardziej opłaca się brać ?? Zalmana VF700 Cu czy Pentagrama XC-Cu. Wziąbym Zalmana ale nie mam 100% pewności, że wejdzie na Szafira 9550. Więc pytanie do Was droczy forumowicze. Opłaca się brać Zalmana i jeśli tak, to czy wejdzie ?? pozdrawiam Edytowane 30 Marca 2006 przez piotralek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 ja bym brał nie patrzac czy wejdzie czy nie... zawsze mozna pobawic sie i musi wejsc co by nie ... zreszta on normalnie nie wchodzi? biez zalmana :] sam mam pentagrama :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) Panowie krotka piłka: Kupiłem Radeona X700@Pro IceQ - i teraz pytanko: Czy Pentagram bedzie cichszy od Silencera ktory jest fabrycznie instalowany na Radeon'ie X700 ? Powiem ze ten troszke skrobie - nie ze jest głosny - ale to nie jest to czego oczekuje :lol: Oczywisice jestem zainteresowany wersja X-80 AL. Inna nie wchodzi w gre. Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez Ecuadoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Big JASNY Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Mam chłodzenie Pentagram Freezone XC-80 Al i kłopot. Chodzi o to że na karcie graficznej mam złącze 2 pinow a chłodzenie jest z 3 pinowym wejściem :angry: Kto mi pomoże? Z góry dziękuję :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 podepnij pod plyte głowną,albo do przejsciówki która dostales razem z pentakiem a przejsciowke do molexa od zasilki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...