Kamilou Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Witam serdecznie ! Jako, że jestem od niedawna posiadaczem kina domowego, w gruncie rzeczy całkiem niezłego ;), a nie jestem na tyle zamożny, aby wydawać 60-100 zł na 1 film DVD chcę zadać pytanie - Czy jest może jakaś strona, może ktoś się spotkał z czymś takim - gdzie byłyby wyszczególnione kolorowe czasopisma i dodatki jakie są w nim zawarte... Niejednokrotnie można natrafić na perełki, za bagatela 10 zł, a nie różnią się niczym od filmów sprzedawanych BOX-owo (no może poza pudełkiem i dodatkowymi scenami, ale to nie jest akurat priorytet) Dla przykładu 2 ostatnie filmy, o których słyszałem - Instyknt, Fahrenheit 9.11 Dlaczego piszę? Dlatego, że nie zawsze jest czas na pójście do salonu prasowego, który jest notabene 1 w mojej mieścinie i przeglądanie wszystkich czasopism... a niezwykle drażniące jest to, że trzeba dokładnie obejżeć gazete żeby dowiedzieć się jaki jest dodatek... (bo płyty są wyjmowane przez miłą panią ekspednientkę) Po 2 nie zawsze jest szansa na kupienie takiego czasopisma - "ach, znów mnie ktoś uprzedził" Po 3 nie chce niczego prenumerować, bo rzadko zdarza się coś wartościowego Po 4 nie zawsze jest czas na oglądanie reklam w TV No to temat wyczerpany... było by doskonale, jeżeli temat stałby się skarbnica wiedzy na ten temat... mimo, że z pozoru może banalny - dla mnie bardzo ważny, jako zapalonego kinomana... Acha i najważniejsze - wole wydać 10 czy nawet 15 zł i mieć orginalny film, niż ściągać coś z internetu... ;) Pozatym liczy się również DTS 6.1, którego brak w Dvix... A tak na marginesie zapytam... czy znacie może jakiś dobry serwis muzyczny gdzie były by recenzje płytowe (głównie nowości rynkowe), ale pogrupowane tematycznie np. rock, house itd... Z góry wielkie dzięki, jeżeli ktoś uzna, że zaśmiecam - zamknąć, usunąć, zbesztać... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 (edytowane) Też kiedyś myslałem, ze to dobre rozwiazanie kupowac gazetki z filmami, ale tak nie jest;] Jeśli film jest w gazecie, to możesz kupic go w sklepie (z normalnym pudełkiem i z dodatkami) za <20 zł (sa wyjatki od tej reguły, ale wtedy gazetka też kosztuje wiecej). Dlatego jak widzisz, ze film jest w gazecie, to idziesz do pobliskiego MediaMarkt i znajdujesz go w "koszu niskich cen" ;) Dystrybutor nie zgodziłby sie przeciez na dodanie filmu do gazety za 10 zł, jesli w sklepie wciaz byłby sprzedawany za 80. Dlatego powtarzam - jesli film jest w gazecie, to rowniez w sklepie jest bardzo tani. Ja wole miec ladne pudelko i dodatki - zawsze to lepiej wyglada na polce ;) . Poza tym kupowanie niekotrych filmow z "Pani Domu" zakrawa na profanacje ;) . Np. kiedy "Seven" bylo w/w czasopiśmie, to w MM mozna bylo je dostac za 19.99 - z innymi filmami tez tak jest. Dlatego zamiast kupowac jakies głupie gazetki, ktore i tak wyrzucisz, lepiej przejdź sie do MM i popatrz na ceny. Najlepsze filmy zazwyczaj sa najtańsze :) Edit: Aha i jeszcze jedno. Te filmy z gazet tym roznia sie od wersji pudelkowej, ze maja REKLAMY, ktorych nie da sie przewinac :mur: Edytowane 13 Czerwca 2005 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Edit: Aha i jeszcze jedno. Te filmy z gazet tym roznia sie od wersji pudelkowej, ze maja REKLAMY, ktorych nie da sie przewinac :mur: AnyDVD radzi sobie z tą niedognością wyśmienicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilou Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Chodzi oczywiście o stacjonarne odtwarzacze DVD ;) Dzięki und3r za taką opinie, nigdy bym tak nie pomyślał, być może dlatego, że najbliższy MM jest oddalony o 50 km od mojego domu... A w wypożyczalni DVD ceny kształtują się od 4 zł wzwyż, więc za podwojoną stawkę mam film na własnośc... Ech :( Zobacze, poszukam - może na allegro coś znajde w przyzwoitej cenie, ale trzeba dodać koszty przesyłki... więc =/ A może ktoś podać link do jakiegoś sprawdzonego sklepu właśnie z takimi filmami? Dzieki :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 AnyDVD radzi sobie z tą niedognością wyśmienicie. 1494979[/snapback] Wiem, ale Kamilou napisal, ze ma kino domowe, czyli raczej ze stacjonarnym dvd :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 AnyDVD radzi sobie z tą niedognością wyśmienicie. 1494979[/snapback] przewidziales, ze ktos moze ogladac film na stacjonarnym odtwarzaczu DVD/Divx ? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Dobra, juz - po co te nerwy :blink: Komus sie pewnie przyda ta informacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Co do reklam to nie ma ich tak dużo i są tylko na początku A ja sam nie biegam do MM, tylko do najbliższego salonku prasowego albo do dobrze wyposażonego kiosku i zawsze coś znajdę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 LINK1 LINK2 > bieżące dane... mysle ze jeszcze jakies strony sie znajda - najlepiej w google poszukac. najbardziej denerwujace w tych plytach sa reklamy (czasem 10 minutowe). na szczescie niektore stacjonarne dvd maja mozliwosc ich pominiecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilou Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 (edytowane) 1496056[/snapback] Jestem dozgonnie wdzięczny za te linki ;) Chyba moja strona startowa w firefoxie ulegnie zmianie :P Zaraz zobaczymy co ciekawego jes obecnie... No i prosze -> Miasto Boga / Viva 2005-07-14 / DVD / cena ~15 zł W wersji DVD cena to 30zł, różnica rzędu 15 zł (do porównania wziąłem pierwszy lepszy film...) w tych 15 zł mamy jeszcze gazetke, reklamy, nie mamy pudełka ;) Konkludując, jeżeli ktoś mieszka w małym miescie, nie ma dostępu do MM, Empiku bądź innego sklepu z płytami to taka płyta "zagetowa" jest dobrym rozwiązaniem ;) Edytowane 14 Czerwca 2005 przez Kamilou Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 (edytowane) Ide o zakład, ze w MM bedzie stal <20 zł z pudełkiem i dodatkami ;) EDIT: I nie porownuj z cenami w Empiku;] Dla przykładu, Funny Games kosztowalo w nim jak ostatnio patrzylem ponad 60 zł :blink: (w kulki se lecą), podczas gdy w MM stało za 15 zł :lol: W ogóle MM jest bardzo tani pod tym wzgledem :blink: Edytowane 14 Czerwca 2005 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilou Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 ok ok ;-) Gdyby cena dojazdu nie była równowartością 2 takich gazet (~30zł) chętnie bym sie wybrał do MM... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...