Skocz do zawartości
Kamilou

"gazetowe" Dvd I Serwisy Muzyczne

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie !

Jako, że jestem od niedawna posiadaczem kina domowego, w gruncie rzeczy całkiem niezłego ;), a nie jestem na tyle zamożny, aby wydawać 60-100 zł na 1 film DVD chcę zadać pytanie -

Czy jest może jakaś strona, może ktoś się spotkał z czymś takim - gdzie byłyby wyszczególnione kolorowe czasopisma i dodatki jakie są w nim zawarte...

Niejednokrotnie można natrafić na perełki, za bagatela 10 zł, a nie różnią się niczym od filmów sprzedawanych BOX-owo (no może poza pudełkiem i dodatkowymi scenami, ale to nie jest akurat priorytet)

Dla przykładu 2 ostatnie filmy, o których słyszałem - Instyknt, Fahrenheit 9.11

Dlaczego piszę?

Dlatego, że nie zawsze jest czas na pójście do salonu prasowego, który jest notabene 1 w mojej mieścinie i przeglądanie wszystkich czasopism... a niezwykle drażniące jest to, że trzeba dokładnie obejżeć gazete żeby dowiedzieć się jaki jest dodatek... (bo płyty są wyjmowane przez miłą panią ekspednientkę)

Po 2 nie zawsze jest szansa na kupienie takiego czasopisma - "ach, znów mnie ktoś uprzedził"

Po 3 nie chce niczego prenumerować, bo rzadko zdarza się coś wartościowego

Po 4 nie zawsze jest czas na oglądanie reklam w TV

No to temat wyczerpany... było by doskonale, jeżeli temat stałby się skarbnica wiedzy na ten temat... mimo, że z pozoru może banalny - dla mnie bardzo ważny, jako zapalonego kinomana...

Acha i najważniejsze - wole wydać 10 czy nawet 15 zł i mieć orginalny film, niż ściągać coś z internetu... ;) Pozatym liczy się również DTS 6.1, którego brak w Dvix...

A tak na marginesie zapytam...

czy znacie może jakiś dobry serwis muzyczny gdzie były by recenzje płytowe (głównie nowości rynkowe), ale pogrupowane tematycznie np. rock, house itd...

Z góry wielkie dzięki, jeżeli ktoś uzna, że zaśmiecam - zamknąć, usunąć, zbesztać... :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też kiedyś myslałem, ze to dobre rozwiazanie kupowac gazetki z filmami, ale tak nie jest;] Jeśli film jest w gazecie, to możesz kupic go w sklepie (z normalnym pudełkiem i z dodatkami) za <20 zł (sa wyjatki od tej reguły, ale wtedy gazetka też kosztuje wiecej). Dlatego jak widzisz, ze film jest w gazecie, to idziesz do pobliskiego MediaMarkt i znajdujesz go w "koszu niskich cen" ;) Dystrybutor nie zgodziłby sie przeciez na dodanie filmu do gazety za 10 zł, jesli w sklepie wciaz byłby sprzedawany za 80. Dlatego powtarzam - jesli film jest w gazecie, to rowniez w sklepie jest bardzo tani. Ja wole miec ladne pudelko i dodatki - zawsze to lepiej wyglada na polce ;) . Poza tym kupowanie niekotrych filmow z "Pani Domu" zakrawa na profanacje ;) . Np. kiedy "Seven" bylo w/w czasopiśmie, to w MM mozna bylo je dostac za 19.99 - z innymi filmami tez tak jest. Dlatego zamiast kupowac jakies głupie gazetki, ktore i tak wyrzucisz, lepiej przejdź sie do MM i popatrz na ceny. Najlepsze filmy zazwyczaj sa najtańsze :)

Edit:

Aha i jeszcze jedno. Te filmy z gazet tym roznia sie od wersji pudelkowej, ze maja REKLAMY, ktorych nie da sie przewinac :mur:

Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi oczywiście o stacjonarne odtwarzacze DVD ;)

Dzięki und3r za taką opinie, nigdy bym tak nie pomyślał, być może dlatego, że najbliższy MM jest oddalony o 50 km od mojego domu...

A w wypożyczalni DVD ceny kształtują się od 4 zł wzwyż, więc za podwojoną stawkę mam film na własnośc...

Ech :(

Zobacze, poszukam - może na allegro coś znajde w przyzwoitej cenie, ale trzeba dodać koszty przesyłki... więc =/

A może ktoś podać link do jakiegoś sprawdzonego sklepu właśnie z takimi filmami?

Dzieki :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1496056[/snapback]

Jestem dozgonnie wdzięczny za te linki ;)

Chyba moja strona startowa w firefoxie ulegnie zmianie :P

Zaraz zobaczymy co ciekawego jes obecnie...

No i prosze -> Miasto Boga / Viva 2005-07-14 / DVD / cena ~15 zł

W wersji DVD cena to 30zł, różnica rzędu 15 zł (do porównania wziąłem pierwszy lepszy film...) w tych 15 zł mamy jeszcze gazetke, reklamy, nie mamy pudełka ;)

Konkludując, jeżeli ktoś mieszka w małym miescie, nie ma dostępu do MM, Empiku bądź innego sklepu z płytami to taka płyta "zagetowa" jest dobrym rozwiązaniem ;)

Edytowane przez Kamilou

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ide o zakład, ze w MM bedzie stal <20 zł z pudełkiem i dodatkami ;)

EDIT:

I nie porownuj z cenami w Empiku;] Dla przykładu, Funny Games kosztowalo w nim jak ostatnio patrzylem ponad 60 zł :blink: (w kulki se lecą), podczas gdy w MM stało za 15 zł :lol: W ogóle MM jest bardzo tani pod tym wzgledem :blink:

Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi