Jabolek666 Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 (edytowane) po 2h orthosa BS... 1,5h grania w Crysis'a wywaliło z fullscren'a do window a po 10 min "program przestał odpowiadać", podniosłem napięcia i narazie puszczam orthosa EDIT zwiększyłem napięcia do 1,4V i wszystko stabilnie chodzi, próbowałem dać więcej na FSB ale system wykrzacza sie po kilku sec w orthosie, może to już max dla tej konfiguracji sprzętowej? Edytowane 26 Lipca 2009 przez Jabolek666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 (edytowane) Jakie HTT dajesz? To nie fsb... Możesz zejść pamięciami do 667, lub nawet 400 na zapas. Pokaż screen z cpu-z z zakładki Memory/Pamięci. Daj screen z najwyższym taktowaniu. Edytowane 27 Lipca 2009 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 (edytowane) ten twoj screen wazy 3,20MB !!!! wrrrr W drugim kompie gdzie mam ta plyte, na tym biosie F8C komp w ogole nie odpala na identycznym konfigu co był w wczesniejszym biosie. Tzn nie odpala jak chce uzyskac jakie kolwiek OC. Wgrałem spowrotem stary bios i gra i chodzi :) Gigabyte spierzyl dwa biosy pod rząd do tej plytki. Edytowane 27 Lipca 2009 przez memel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabolek666 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 to są najwyższe stabilne ustawienia. żeby wycisnąc 3,2GHz próbowałem obniżać mem do 667 a nawet 400 i żadnego efektu, napięcia do 1,5V HT Link do 800/400 i nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 a tobie pl.glowna wstaje po wyłączeniu kompa po przekroczeniu 3,0ghz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabolek666 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 (edytowane) wszystko wstaje elegancko, na aktualnych ustawieniach, żadnych zwisów ani nic, orthos chodził wczoraj przez 2h bez problemu, grałem koło 1,5h w Crysis'a i nic nie cieło w przyszłym tygodniu robie mały rebuilding zestawu, dostanie nowe PSU i MOBO, wybór padł na: Biostar TA770 A2+ 5.x 286,- OCZ 600W ModXStream PRO (odpinane kable) (sprawność do 86%) 299,-zobaczymy co z tego wyjdzie :) Edytowane 27 Lipca 2009 przez Jabolek666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 (edytowane) wszystko wstaje elegancko, na aktualnych ustawieniach, żadnych zwisów ani nic, orthos chodził wczoraj przez 2h bez problemu, grałem koło 1,5h w Crysis'a i nic nie cieło w przyszłym tygodniu robie mały rebuilding zestawu, dostanie nowe PSU i MOBO, wybór padł na: Biostar TA770 A2+ 5.x 286,- OCZ 600W ModXStream PRO (odpinane kable) (sprawność do 86%) 299,-zobaczymy co z tego wyjdzie :) a widziales jaki ten biostar bidny jest? raptem 4usb 2xps2 i audio na tylnym panelu. Support dla PII toto ma? Pozatym nie ma sensu wymiana samej pobo. Kase tą lepiej przeznacz na Athlona II i wsadz w obecną mobo. Pozniej powiesz mi jak chodzi ;) Edytowane 27 Lipca 2009 przez memel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabolek666 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Support dla PII toto ma? no w sumie to nie ma. ale co do moje ga-ma69g to bede musiał wgrać najnowszy bios F8C a jak juz wiadomo to biedny jest i problematyczny, bynajmniej przy moim 5050e czy 4200+ bo na dwóch procach sprawdzałem przy obniżeniu ht link na 800 idzie na 400 wiec problem nie wąski. jeśli ktoś mnie zapewni że będzie chodziło bez problemów to kupi Athlona II 250 i sprawdzę jak sie wykręci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 (edytowane) ja mysle ze Athlon II bedzie chodzil bez problemu na biosie F8C. To bys glupote zrobil zakupujac tego bidnego biostara hehe Dzis na tym mobasku Ga-Ma69G-s3h uzyskalem 800mhz 3-3-3-9 (2,37V) Edytowane 28 Lipca 2009 przez memel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzychxp Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 na najnowszym biosie do tego gigusia u mnie nie idzie zmienic mnoznika, dam x11 i [gluteus maximus], nie wstaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Miałem to samo na GB M52L-S3P - nie szło zmienić mnożnika ani w górę, ani w dół - pod athlonem x2 775BE. Po przestawieniu mnożnika na jakąkolwiek wartość następował zwis zaraz po post teście - czarny ekran i za cholerę nie szedł dalej :-| po update biosu to samo. Coś ostatnio "giguś" zaczyna dawać ciała ;) memel - jak tam procek za 138(?)zł? Odzywali się do Ciebie albo Ty do nich? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 na najnowszym biosie do tego gigusia u mnie nie idzie zmienic mnoznika, dam x11 i [gluteus maximus], nie wstaje To samo mam/mialem. Dalem se spokoj z tym. wgralem stary bios. Inne mnozniki probowaleS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzychxp Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 nie próbowałem bo mnoznik 10 jest za niski, musiałbym fsb 320 ustawiac a płyta moze nie podołać, chyba wroce do starego albo chociaz F8 tego pierwszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 nie próbowałem bo mnoznik 10 jest za niski, musiałbym fsb 320 ustawiac a płyta moze nie podołać, chyba wroce do starego albo chociaz F8 tego pierwszego F8 pierwszy? nie widzie go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzychxp Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 chyba cos mi sie pomyliło ale tak jakbym widział F8, ale jest F7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Ja widzę F8c. http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherb...=2554#anchor_os Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Ja na tej plycie uzyskalem 420FSB wiec 320 dla niej to maly pikus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 (edytowane) Ostatnio podkręcając 4850e (228*12,5 @ 1,25V) zauważyłem dość sporą różnicę temperatur między jednym a drugim rdzeniem, często przekraczającą 10*. Pamiętam, że gdzieś czytałem, że odczyty temperatur w Brisbane nie zawsze są poprawne - czy to prawda? Nie wiem, czy powinienem się tym przejmować i np. porządniej przesmarować pastą (obecnie jest ta, co dają na boksowy radiator), więc postanowiłem zapytać tutaj :) Acha, jak by się ktoś pytał, to taktowanie widoczne na obrazku ustawiam ręcznie, kiedy nie potrzebuję mocy CPU - działa wtedy przy 0.8V, przez co pewnie trochę mniej wattów bierze z gniazdka ;) Edytowane 5 Sierpnia 2009 przez soulburner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dadexix Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 (edytowane) Wiem ze jest to o x2, ale i tak napisze bo widze pare osob ma te plytke co ja...;) @ShadyTurtle... I jak poszedl OC po M61PME-S2P? Udalo Ci sie uporac z safe-mode? Zaraz chce[ale sie boje wylaczyc pc;D] sprobowac na nowym biosie F4, wiec dodam info, ale narazie powiem ze jednak cos sie kreci[pamieci, ale mniejsza, wazne ze sie kreci:D] Czy ktos ma jakies nowe info na temat czegos o tej plytce? moze jakis trick na safe mode[inny niz reset do upadlego:D] Ale chyba z OC nie bd tak zle, teraz mam 260x10 na 3200+, lecz pamieci na.. 667[plus to co z fsb ale niezbyt biegle to licze:D wiec sami obliczcie sobie:D], i 5-5-5-17, z tym ze moje pamieci to goodram 667 cl5 i... jakis noname[blitz:D] 533:D Edytowane 15 Sierpnia 2009 przez Dadexix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Safemode jak był, tak jest. Dostawałem porady, aby obniżać HT, dzielniki pamięciom, ale to nie pomagało. HTT218 to max ( CR 2T ), gdzie nie wywala safemode'ów po restarcie/wyłączeniu kompa. Płyta czasem wstaje nawet na HTT 240, ale chyba proc nie wytrzymuje, przy starcie windowsa BSOD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dadexix Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Safemode jak był, tak jest. Dostawałem porady, aby obniżać HT, dzielniki pamięciom, ale to nie pomagało. HTT218 to max ( CR 2T ), gdzie nie wywala safemode'ów po restarcie/wyłączeniu kompa. Płyta czasem wstaje nawet na HTT 240, ale chyba proc nie wytrzymuje, przy starcie windowsa BSOD. Coz, szkoda, bo troche to denerwuje, ale mimo wszystko mi pieknie leci na 260[ale jeden rdzen], coz... Sprawdzilem sam F4, niestety, brak efektow:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Sprawdzilem sam F4, niestety, brak efektow:/Czy F4 ma regulację napięć ( szczególnie zależy mi na CPU )? Aktualnie siedzę na F3E, który posiada pełną regulację, F3 nie miał już... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dadexix Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Niestety nie ma, Zakladka ta zostala, jednak przerzucono tam ustawienia ram, i pod ctrl+f1 jest tylko procesor, pcie etc... Na serwerach gb nie ma wersji e, ani zadnej innej[tak jak bylo z f3e - linki byly tylko do f3, ale f3e po zmianie adresu;D] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Szkoda, że dopiero sprawdziłem ten temat :/ F4 rzeczywiście nie ma regulacji, a OC dalej leży. Wracam do F3E... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dadexix Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Probowales moze f3a? Znalazlem taki wynalazek, nie ma go nigdzie, tylko na ruskim mirrorze gigabyte;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Tak, sprawdzony. OC bez zmian :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer85 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam wszystkich Małe pytanko Mam zamiar kupić AMD 64 X2 AM2 3600+ za 120PLN Płytka na której będzie siedział to K9AGM2-F / L z integrą Tak na 2,5 GHz da radego wykręcić? A co sądzicie o tym wynalazku? http://allegro.pl/item723685116_dwurdzenio...ing_sample.html Warto brać? Edytowane 25 Sierpnia 2009 przez Killer85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 1. Nie znam tej płyty i jej mozliwości, ale procek na 90% da radę 2,5 zrobić. To Brisbane czy Windsor? Jak Windsor z obciętym keszem, to wg mnie 120zł to za drogo. 2. Co co ES-a to sprawdź ten temat z naszego forum: http://forum.purepc.pl/Socket-754-939-940-...go-t305384.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 (edytowane) za drogo ? wczoraj sprzedalem na allegro Windsora X2 4200+ za 139zł + wysyłka i zapewniam cie ze to nie ma 2x1MB L2 Ty chyba nalezych do tego grona ludzi co by chcieli za darmo a nawet by jeszcze doplacac. Edytowane 25 Sierpnia 2009 przez memel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 za drogo ? wczoraj sprzedalem na allegro Windsora X2 4200+ za 139zł + wysyłka i zapewniam cie ze to nie ma 2x1MB L2 Ej, panie specjalista-od-amd, a zauwazyłeś że 3600+ Windsor to kastrat? I jako jedyny z Windsorów ma kesz obcięty do 2x256Kb? :lol2: Więc siłą rzeczy jest słabszy od pozostałych. 120zł uważam że to dużo za 3600+ wykastrowanego Windsora, ostatnio sprzedałem 3800+ Windsora (pełen kesz 2x512) z w miarę dobrym OC (2,8GHz) za 115zł i uważam, że nie było to tanio. Innego OEMa też 3800+ to puściłem za 90zł. Ty chyba nalezych do tego grona ludzi co by chcieli za darmo a nawet by jeszcze doplacac. No. Kiedyś jednego z 3800+ X2 za 60zł kupiłem. To źle że rozglądam się za okazjami? :lol2: Ty, Poza tym wjeżdzasz tu na mnie a w innym poście zareklamowałem Twojego 4600+ jakiemuś gościowi :lol2: http://forum.purepc.pl/kupic-f59/Jaka-Moge...66#entry3354066 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...