Camis Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Największy polski portal - Onet - włącza się do walki o użytkowników komunikatorów internetowych. Orężem będzie globalna marka. Uruchomienie komunikatora OnetSkype będzie efektem umowy zawartej między portalem a Skype Technologies, właścicielem najpopularniejszego komunikatora głosowego na świecie (ponad 40 mln użytkowników). Jak wynika z nieoficjalnych informacji już za kilka dni Onet rozpocznie dystrybucję polskiego komunikatora. Będzie on na razie kopią globalnego. Portal ma jednak ambicje, by rozbudować go o nowe moduły, oferujące inne usługi (np. serwis randkowy). Skype ma już w Polsce ponad 3,2 mln zarejestrowanych użytkowników. Umowa z portalem może znacznie wzmocnić jego pozycję. Celem Onetu jest detronizacja Gadu-Gadu - najpopularniejszego obecnie komunikatora w Polsce. Koszt minuty połączenia lokalnego lub międzystrefowego z OnetSkype do sieci stacjonarnych w Polsce wyniesie 12 gr brutto, a do większości krajów starej UE oraz USA - 8 gr. http://www.wirtualnemedia.pl/document.php?id=239395 Juz jest beta (wpisalem sie na forum jako pierwszy :lol: ) OnetSkype Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Dobry pomysł :) Ale bardziej by mnie cieszyło połączenie MSN + GG+ Tlen+ Skyp + ewentualnie TS :D TO by był kombajn dopiero :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Połączenie do Polski 12gr, za granicę 8gr... no comment :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Połączenie do Polski 12gr, za granicę 8gr... no comment :D 1506393[/snapback] żeby jeszcze na komórki było te 12 gr...a TAM 0.9 PLN :mur: Ale wg. naszego rządu i tak mamy wszystko najtańsze (płace tesh :cry: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 chodzilo mi o to ze za granice taniej jak do naszego pieknego kraju ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 chodzilo mi o to ze za granice taniej jak do naszego pieknego kraju ;) 1506439[/snapback] Nom :mur: Tylko jedno mnie dziwi ? DLACZEGO ?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Z tymi połączeniami to się wypuścili.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Nom :mur: Tylko jedno mnie dziwi ? DLACZEGO ?????? 1506451[/snapback] Bo to sa zupelnie inne zasady naliczania kosztow. Decyduje to, gdzie dzwonisz, a nie skad. Najprawdopodobniej jest tak, ze Skype jest gdzies tam sobie w internecie, natomiast ma podpisane umowy ze stacjonarnymi/komorkowymi operatorami i w zaleznosci od warunkow tych umow nalicza taryfe. No i dochodzi jeszcze prowizja samego Skype'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Nio to niech sie Onet popisze i polaczy przynajmniej Skype z GG i bede Happy :D Skype to super program, tylko zeby te nasze lacza byly sprawniejsze. Bo placic za rozmowe ktora jest przerywana, lub ma lagi :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 jestem ciekaw czy w innych krajach jest tak jak w Polsce że do ojczystego kraju płaci się drożej niż za granicę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 jestem ciekaw czy w innych krajach jest tak jak w Polsce że do ojczystego kraju płaci się drożej niż za granicę 1509241[/snapback] Przeczytaj to co wyzej napisalem. Niewazne skad dzwonisz, wazne gdzie dzwonisz. Za polaczenie z Polski na numer z Polski zaplacisz tyle samo ile za polaczenie z Mongolii na numer z Polski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...