Skocz do zawartości
Gość scar

Grand Theft Auto 4

Rekomendowane odpowiedzi

hahahaha :damage_wall::damage_wall:

to zdecyduj sie czy gra jest przereklamowana czy dopiero przekonamy sie jak to jest z tym GTA po premierze :lol: :lol: :lol:

To ja napisałem, że gra będzie kolejną od czasu gta: vc przereklamowaną częścią. "ja", a nie wy. Wyraziłem swoje zdanie na temat GTA 4. "(...)przekonamy się(...)" tu chodzi o to, że wszyscy przekonamy się czy gra będzie warta świeczki, czy potwierdzi sie moja teza.

Troszku czytania ze zrozumieniem chłopie, a nie szybkie nabijanie postów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak czytam kolejne info o GTA4 to ślinka zaczyna ciec :D. Niby wiele z tego co podają to detale, szczegóły ale to właśnie te smaczki sprawiają później że całość jest niepowtarzalna. Mam tylko nadzieję że to nie są puste słowa.

Trochę szkoda że poleciały rowerki ale jakoś przeżyję ;). Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W niektórych newsach można zauważyć, że piszą o demie tak jakyb ono już było, np. "W demie widać, jak Niko śmiga z bronią po pięknie umeblowanym mieszkaniu."

To jak jest z tym demem... coś o nim piszą a oficjalnie nic nie wiadomo :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może im chodzi o demonstracje dla prasy, mają już pewnie wersję alfa i na pokazach dla ograniczonej liczby dziennikarzy wybranych z tysięcy ;) Puszczają co nie co.

Tak jak z wiedzminem, niby nie ma nic, a już widziałem parę filmików na jakichś włoskich i angielskich kanałach jak sobie pykali, dużo błędów ale już jakaś część świata gry jest możliwa do przejścia itp.

Edytowane przez Tony Soprano

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może im chodzi o demonstracje dla prasy, mają już pewnie wersję alfa i na pokazach dla ograniczonej liczby dziennikarzy wybranych z tysięcy ;) Puszczają co nie co.

(...)

Dokładnie. "Wybrani" mogli oblookać co nieco wersję (demo) na XO. Czy demko ujrzy światło dzienne? IMO chyba nie bo po prostu w wypadku takiej gry jak GTA nie ma takiej potrzeby (większość osób i tak kupi to w ciemno a inni poczytają recki czy właśnie takie "mini zapowiedzi" i już sobie mogą sami odpowiedzieć na pytanie czy warto na to kaskę wyłożyć ;) ).

Jeżeli jednak demko miałoby się pokazać (w co ja osobiście wątpię) to raczej nie teraz, może pod koniec wakacji albo we wrześniu. W końcu to co już pokazano może i jest łakomym kąskiem dla fanów ale pewnie jeszcze znajdą się miejsca na szlify. Po co mącić w głowach ludziom czymś co powinno być określone mianem (imo maksimum) bety (jeszcze sobie na podstawie tego ludzie złe zdanie wyrobią i co wtedy??). Nara.

Edytowane przez TrueVanDal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michael Pachter, znany analityk z firmy Wedbush Morgan, stwierdził, iż gra Grand Theft Auti IV zaliczy kilkutygodniową obsuwkę.

Powodem takiego stanu rzeczy będzie ... gra Halo 3, której premiera została ustalona na 25 września, czyli zaledwie trzy tygodnie przed premierą nowego GTA. Mimo, iż gry różnią się od siebie specyfiką zabawy stanową dwa wielki hity i zbytnia zbierzność premier może spowodować gorsze wyniki sprzedaży jednego bądź drugiego tytułu.

Tyle że w tym przypadku w lepszej pozycji jest ta, która zostanie wydana pierwsza.

Jeśli to faktycznie prawda, to jak myślicie? W którą stronę panowie z RockStar przesuną start swojego dzieła?

specjalnie pogrubiłem dla tych co lubią uprawiać trolizm ;), ja może nie jestem znanym analitykiem, ale stwierdzam, że on bredzi B)

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Informacje na temat GTA IV, pochodzące z serwisu GTAtheGame.

Odrywając się od wszelkich spekujacji i sugestii, czas na potwierdzone informacje. Takowych dostarcza australijskie wydanie Xbox 360 Magazine, informując o możliwościach silnika Euphoria, wykorzystanego w GTA IV.

Euphoria to silnik stworzony przez grupę NaturalMotion, który odpowiada za animację w grach - zarówno ludzkiego ciała, jak i jego układu nerwowego. Umożliwa reakcję postaci na wszystko co dzieje się wokół niej - kiedy jakiś przechodzień zderzy się z Niko na ulicy, ten odepchnie go barkiem, zmieniając przy tym styl chodzenia. Podobnie sprawa wygląda w sytuacji zderzenia z samochodami - w zależności od szybkości poruszania się pojazdu, Niko może przelecieć przez maskę, czy zostać "spłaszczonym" pod kołami samochodu. Strzelanie również ulegnie kompletnej zmianie w porównaniu do poprzednich części. Od teraz strzał w poszczególne części ciała wywoła odrębne reakcje u postaci. Jeśli strzelisz przeciwnikowi w ramię, ten upuści trzymaną broń i zacznie zwijać się z bólu. Zaliczanie 'headshotów' też nie będzie trudne, o ile wróg cię nie widzi - w przypadku walki twarzą w twarz będzie to bardzo trudne. Oczywiście Euphoria pozwala na wiele więcej - rzucanie ludzi o ściany, meble (które się roztrzaskują na drobne kawałeczki), czy wyrzucanie ich przez okna...

Inna zapowiedź pojawiła się w magazynie Electronic Gaming Monthly. Redaktorzy magazynu zachwyceni są przede wszystkim detalami w grze i podziwiają panów z Rockstar Games za wysiłek, jaki wkładają, aby uczynić grę tak szczegółową. W artykule pojawia się również wzmianka o rabowaniu sklepów - od teraz będzie możliwość wykorzystania tylnich drzwi do ucieczki, gdyby policjanci uniemożliwili wyjście tymi frontowymi.

xboxonline.pl

B) Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie było: GTA IV delay on the way?

http://www.gamespot.com/news/show_blog_ent...estnews;title;0

Gdzies jeszcze o tym było na polskiej stronie ale lina nie pamietam.

I z tego newsa troche o Collector's Edition:

...$89.99 Collector's Edition of the game...and to increase overall profitability." The extra $30 nets players a soundtrack CD, art book, duffel bag, keychain, and lockbox.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie było: GTA IV delay on the way?

http://www.gamespot.com/news/show_blog_ent...estnews;title;0

Gdzies jeszcze o tym było na polskiej stronie ale lina nie pamietam.

I z tego newsa troche o Collector's Edition:

było dwa razy kilka postów wyżej [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no bedzie ;p. Mnie sie podoba ze miasto bedzie bardzo rozbudowane i ze to sie w RS najbardziej liczy (nie jakaś ultra grafa).

Jeszcze co mi sie bardzo podoba to postać Niko (z tego co widziałem to wieszkość na niego narzeka). Imo akuracik na gangsta sie nadaje :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tego silnika Euphoria...Przypomniałem sobie że widziałem kiedyś pokazowy filmik z jakiejś gry o Indianie Jonesie w którym właśnie akcentowano na to że żadna akcja w grze nie będzie wyglądać tak samo ze względu na fizykę i inne bzdety. Szkoda tylko że wcale nie wyglądało to lepiej niż znany wszystkim Havok <_<. Były pokazane walki wręcz i też nie widziałem tam rewelacji. Ogólnie to co mnie denerwuje w dzisiejszych silnikach fizycznych to to że przeciwnik po śmierci zachowuje się jakby składał się tylko ze szkieletu i to ze stawami pozwalającymi na większy zakres ruchów niż powinny bo kończyny potrafią wywijać takie "akcje" że wygląda to komicznie (a później mamy trupy w "śmiesznych" pozach). Przecież ciało ludzkie to nie tylko kilka połączonych kości ale też mięśnie, które ograniczają ruch w konkretnych kierunkach. Ale co wam będę opowiadał...

Edytowane przez TrueVanDal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ostatnią sobotę pisałem, że analityk Michael Pachter prognozował przesunięcie premiery gry o kilka tygodni m.in. w związku z premierą Halo 3. Na szczęście dla fanów GTA IV nic takiego nie będzie miało miejsca. Serwis Kikizo uzyskał zapewnienie od Rockstar, że nowa część ich legendarnej serii pojawi się w sklepach zgodnie z planem, czyli 16 października w USA i 19 w Europie. Myślę, że jeśli nie nastąpią jakieś niespodziewane problemy to rzeczywiście grę dostaniemy w terminie. Zapowiada się gorąca jesień.

polygamia.pl

B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj... coś czuje, że duża ilość młodzieży będzie miała problemy z zaliczeniem półrocza :D

Niekoniecznie :) Trzeba po prostu dobrze zagospodarować czas. A wracając do tematu, to czytałem gdzieś, że "już wkrótce" ma się ukazać demo "czwórki". Jeżeli to prawda to chyba będzie pierwsze demo GTA, won't it ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

jedyna grywalna gra od kilku lat, która dlaej trzyma poziom, rozwija sie, szkoda, że nic konkretnego o piecu nie wiemy, jeżel nawet by miala wyjśc na niego, to pewnie pod koniec 2008..., więc trzeba szykować kase na xboxa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak podają źródła nowy trailer GTA IV ukaże się dnia 28 czerwca. Wtedy też zobaczymy sporo ciekawych patentów i nowych smaczków jakie przygotowali twórcy. Cóż, czekamy - jak zwykle na każdą informację nt. tej świetnej gry.

xboxonline.pl

B)

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LA Noire in development for next-gen systems

A Take-Two spokesperson has confirmed to GamesIndustry.biz that the episodic content planned for Grand Theft Auto IV will be exclusively released for the Xbox 360.

Talk of an exclusive deal began following the release of Take-Two's Q2 financial report on Tuesday. The report stated that the episodic content would be released on 360 during the 2008 fiscal year - with no mention of PlayStation 3.

Now a company representative has told GI.biz, "The Grand Theft Auto IV episodic content is exclusive to Xbox 360."

The financial report also stated that fellow Take-Two title LA Noire is due out in fiscal 2008. The spokesperson suggested that both Xbox 360 and PlayStation 3 releases are likely, stating, "LA Noire is being developed for next-generation systems."

GTA IV will launch on both consoles on October 19.

dobrze, że mam X360 :-P

new info :)

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"złoty sygnet/Zł07y ŁańCuch" raczej nie chodzą po 50mln$ :lol2:

Microsoft paid $50 million for GTA IV Downloadable Content

"The first 25 million is for the first episodic content package that ’s supposed to go out and that is in March of ’08. That’s why it moved into current because it’s in the next 12 months. The second 25 will be for the second episodic, the episode, and that will be later in fiscal ’08."

coś dużo :lol2: , może dodatkowe epizody to coś w stylu GTA:VC, GTA:SA, które były "dopełnieniem" GTA3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do nowych epizodów to poczekamy i zobaczyły, a co do samej gry to nie mogę przestać oglądać trailer'a. Na tą część jestem napalony jak chyba na żadną inną :) i w planach mam kupno xbox'a dla samej tej gry(a przy okazji chętnie jeszcze pogram w Assassin Creed.

Mam nadzieję, że wyjdzie w planowanym terminie. Co prawda wtedy mogą się pojawić drobne problemy na sesji, ale kto by się tym przejnował :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi