Skocz do zawartości
pipanol-pl

Wc Rev. 3.0 By Pipanol

Rekomendowane odpowiedzi

no wiedz wreszcie moje wc doczekalo sie bloczku na NB :) he kupilem dosyc tania abadona lite 3 tylk oze nie na chipset 875 ale taka zapinke dokupilem u mate i dzisiaj wszystko zamatowalem :) hehe macie fotki i jak macie jakies zastrzezenia to mowcie :)

Dołączona grafika

abadon lite 3

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

aa tutaj jest shroud zintegrowany z obudowa... pozwala mi to na zaoszczedzenie miejsca w midi ... :)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wc jak Wc porządnie wykonane widac ze stawiales bardziej na wydajnosc/cisze niz estetyke ale to wybor indywidualny :) Wszystko porzadnie polaczone i zacisniete cybantami ogolnie dobrze :) Jedyne co mnie denerwuje to ten czerwony kolor na trójniku :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co widze to ten czerwony kolor to chyba jakiś sylikon/uszczelniacz.......

1537053[/snapback]

Zgadza sie..

Najlepszy chyba sposób by bezpiecznie połaczyć trojnik (plastik) z miedzianym kolankiem..

Ofcors zazwyczaj cierpi na tym estetyka ale kto sie tym przejmuje.. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja trojnik z kolankami kleilem kropelka i trzymalo nieziemsko, podobnie laczylem miedz i tez bylo szczelnie, az sam bylem zdziwiony.

uklad wyglada jak moje rev2 tylko chlodnica jest w innym miejscu, nawet polaczenie miedzy blokami jest identyczne ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wc jak Wc porządnie wykonane widac ze stawiales bardziej na wydajnosc/cisze niz estetyke ale to wybor indywidualny....

1536920[/snapback]

no i dzisiaj postanowilem postawic na rowniez na estetyke fotki postaram sie wrzucic jak najszybciej :) hehe .. pozdro . .:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj ladnie widac jak 3-kroccowy blok na cpu komplikuje uklad. Do tego kolejnosc cpu->gpu->nb tez. Probowales to zlozyc cpu->nb->gpu? Mysle ze roznic w temp nie powinno byc widac.

A ukladzik poza tym niczego sobie, ladnie uszczelniony i jak to sie mowi co 3 bloki to nie 1 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aa no 3 krocce troszke komplikuja .. ale jakos dalem sobie rade .. nie nie probowalem takiej kolejnosci .. bo musial bym wiecej kolanek wtedy dawac . .aa temp na NB nie jest az tak wazna... poza tym to jest obudowa midi wiedz nie mam za duzo miejsca... aa i tak wszystko upchnelem w budzie .. :) jeszcze tylko blok na grafie zmienie tylko czekam co tame realitynet wypusci .. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze tylko blok na grafie zmienie tylko czekam co tame realitynet wypusci .. ;]

Taaaaaa ...... na nowy produkt realitynet nie moge sie juz doczekac.

no i dzisiaj postanowilem postawic na rowniez na estetyke fotki postaram sie wrzucic jak najszybciej hehe .. pozdro

To zapodaj te fotki, zobaczym co wyczarowałeś! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze tylko blok na grafie zmienie tylko czekam co tame realitynet wypusci .. ;]

1544351[/snapback]

niedlugo moze nawet fotke pokaze... juz slyszalem ze to blok widmo i go nie ma hyhyhy a u mnie chlodzi - ciekawe :D ;)

czekam na fotki... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1544351[/snapback]

niedlugo moze nawet fotke pokaze... juz slyszalem ze to blok widmo i go nie ma hyhyhy a u mnie chlodzi - ciekawe :D ;)

czekam na fotki... ;)

1544414[/snapback]

cicho badz bo ty podly jestes zly niegodziwy i wogole na nerwach ludziom grasz :D:D:D:D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cicho badz bo ty podly jestes zly niegodziwy i wogole na nerwach ludziom grasz :D:D:D:D:D

1545667[/snapback]

Dokladnie :)

Jak tak czytam ten dzial forum to dochodze do wniosku ze producenci bloczkow sa mistrzami w budowaniu napiecia :wink: Utajniaja swoje projekty, dawkuja napiecie i emocje userow puszczajac to niby jakies przecieki na temat cudownego bloczku ktory powstaje w zaciszu ich garazu i nikt go jeszcze nie widzial :wink: potem pojawia sie pierwsze niesmiale fotki ktore pokazuja dzielo ktore juz dawno rysowalo sie w naszej wyobrazni a mit o jego nieokielznanej wydajnosci siegnal juz niemal wszedzie :) Heh ale moze i dobrze, bez tego bloczki nie bylyby juz takie same, mimo wszystko to cos wiecej niz kawalek miedzi i plexy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta oslona od glosnika mi sie na wiatraku nie podoba. Gdzie masz power i reset? I czy bok budy bedziesz zakladal? :D

Ten dysk w 5.25' to Ci sie na detce trzyma? :) Widze, ze chlodzisz porzadnie - radiatory z Codegena ;> Tez bede cos musial mojemu WD zalozyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta oslona od glosnika mi sie na wiatraku nie podoba. Gdzie masz power i reset? I czy bok budy bedziesz zakladal? :D

Ten dysk w 5.25' to Ci sie na detce trzyma? :) Widze, ze chlodzisz porzadnie - radiatory z Codegena ;> Tez bede cos musial mojemu WD zalozyc.

1575199[/snapback]

Ta oslona jest tak tymczasowo do poki nie wymysle cos leprzego .. :) aa power i reset sa w srodku .. :) hehe bo i tak nie zakladam boku wiedz mi to rybka :) tak dysk trzyma sie na dendce przez co zminimmalizowalem drgania dysku i chodzi troszke ciszej .. hehe aa te radiatory sa od jakiegos zasilacza AT :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli moga sie wtracic...

U siebie mam 1.5 litra destylki + 3 wewnetrzne nakretki algolu + kilka kropel Die Lite i przez pol roku nic sie nie wytracilo :) Nic w miedzyczasie nie dolewalem itp.

Ps. byc moze na Allegro jest taniej, link byl przykladowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi