Skocz do zawartości
BiAłY

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

Musze sie pochwalic ale nie do konca :]

Ostatnio po przerwie swiatecznej (po 4 dniach odpoczynku od silowni) wreszcie wzialem wiekszy ciezar na klatke.

Tak chodzilem na silke, chodzilem i ani kg wiecej.

Ja nie jestem czlowiekiem podlamujacym sie szybko ale zaczelo juz mnie to denerwowac bo pot lał sie litrami, a tu sily nie przybywalo.

Az tu nagle fik i sobie dolozylem na dodatek latwiej mi sie cwiczylo niz przed swietami bez dokladki.

Podejrzewam, ze wreszcie mi sie triceps wzmocnil bo byl w oplakanym stanie, no chyba ze keratyna zaczela dzialac.

A nie powiem do konca ile klatkuje zeby sie nikt nie smial, wazne ze sa wreszcie postepy :=]

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kaeres nie ma sie co smiac.

Kazdy zaczynal od smiesznych ciezarow. Ja przy 72kg wlasnej wagi zaczynalem od 55kg na serie. Pozniej wiecej i wiecej i na 90kg sie zatrzymalem.

Pozniej troszke pracy na mase. A pozniej 3 miechy ostrej rzezby. No i 88Kg pojawilo sie na wadze :P

Moglem niby jeszcze pracowac na mase i sile ale mimo wszystko ciut mi to kolidowalo z glownymi treningami (siatkowka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm starczy mi to na jeden cykl ?

starczy

ja tak miałem gdy np. szedłem rano na siłownię i zjadłem tylko parę omletów(prawie samo białko) i mi się słabo robiło itd. W momencie gdy jem płatki śnaidaniowe coś takiego nie występuje.

mialem t osamo weglowodany przed silownia zalatwiły sprawe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na barkach zatrzymalem sie przy 60Kg :P

Do lekarzy nie chodze, jedynie ostry dyzur. Zawsze cos mi nagadaja. Strach tam w ogole lazic.

Co do cwiczen to chyba rzeczywiscie zaczne od malych obciazen i z czasem zaczne zwiekszac. Ale troche tak lipka machac ciezarkiem ktorym moge wcale sie nie natrudzic :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na barkach zatrzymalem sie przy 60Kg :P

Do lekarzy nie chodze, jedynie ostry dyzur. Zawsze cos mi nagadaja. Strach tam w ogole lazic.

Co do cwiczen to chyba rzeczywiscie zaczne od malych obciazen i z czasem zaczne zwiekszac. Ale troche tak lipka machac ciezarkiem ktorym moge wcale sie nie natrudzic :?

pierdzielisz .. zaloz se 25-30kg ..

ja ostotnio zrobilem 25kg 38potwórzen ;] (w dzien robienia barków .. wiec zawsze troche gorzej)

respect byl dla ciezaru w powtórzeniach pod koniec

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ostotnio zrobilem 25kg 38potwórzen ;] (w dzien robienia barków .. wiec zawsze troche gorzej)

Najzwyczajniej miesien sie zameczyl :]

Jak bedziesz szedl po prostej 50KM to padniesz ale podejdz pod 40% gorke to wystarczy 5KM :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

DonCapone

nie chce głupot pisac, ale raczej przy a6w mało osób chudło... to raczje jakby troszke rzeźbienie, nie do końca chudniecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja robie 3x 12,10,8 czyli 90 powtorzen 24kg. Z tym ze ja waze 60 kg a cwicze od 3 m-cy.

Jesli oczywiscie mowisz o barkach.

Edytowane przez loco_pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja robie 3x 12,10,8 czyli 90 powtorzen 24kg. Z tym ze ja waze 60 kg a cwicze od 3 m-cy.

Jesli oczywiscie mowisz o barkach.

nie za bardzo rozumiem twoje obliczenia .. ;] powtórzenia liczymy brz zadnych przerw .. w jednej seri ..

ja mowilem o klacie na ławce płaskiej (tylko ze robilem to w dzien na którym normalnie cwicze barki .. po skonczonym treningu barków "dla jaj" se machnelem na laweczce)

a na barki robie 4 serie 10 10 8 6 z obciazenie odpowiednio (30, 35, 40, 45)

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DO wszystkich :) Panowie mam pytanie? chce nieco nabrać na wadze i chce zaczynam jeść kreatynke w tab. + odżyweczke olimpu "weglowodanowa" pytanie czy po czymś takim będą i kiedy widoczne jakieś efekty? bo jestem zielony w tycg sprawach... i jeszczejedno pytanie? mam kreatynke w tabletkach (w takich żółtych czapeczkach- połyka sie je całe tak w tym żółtym? ;D) jak to stosować, w jakich ilościach ? przed i po treningu? Bardzo prosze o pomoc..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DO wszystkich :) Panowie mam pytanie? chce nieco nabrać na wadze i chce zaczynam jeść kreatynke w tab. + odżyweczke olimpu "weglowodanowa" pytanie czy po czymś takim będą i kiedy widoczne jakieś efekty? bo jestem zielony w tycg sprawach... i jeszczejedno pytanie? mam kreatynke w tabletkach (w takich żółtych czapeczkach- połyka sie je całe tak w tym żółtym? ;D) jak to stosować, w jakich ilościach ? przed i po treningu? Bardzo prosze o pomoc..

Keratynke wsuwa sie po cwiczeniach. Zalezy jaka masz (jak wielkie tablety). Ja mam z Olipm Mega Caps i bierze sie 4szt naraz oczywiscie w tych zoltych kapsuleczkach :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres -- mam tą samą kreche.co ty...maga piguły.../ he czasem aż trudno je połknąć/ a do tego mam odżyweczke z OLIMPU jakas Game Bolic 6000 . Wcześnej ćwiczyłem jakieś dwa miechy w tył z samymi odżywkami opartymi głównie na weglowodanach i własnie teraz chciuałem wzbogacić moją świetną diete o kreatyne :)

P.s

z GÓry dzieki wszystkim za rady !!!! pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcale nie jest potrzebna! Nic nie jest potrzebne, bo przez jakieś 6 miesięcy rośnie się w oczach i postępy w wyciskaniu są bardzo duże...

ja jestem tego samego zdania mimo iż nigdy nie brałem żadnych suplementów.

Pół roku to nie duży staż na siłce - lepiej popracować na sucho i z czasem sobie odpowiedzieć na pytanie czy odżywki są mi wogóle potrzebne.

Często są ludzie którzy poćwiczą z 2 miesiące i od razu łapią za suple. nie tędy droga.

Więcej C-i-e-r-p-l-i-w-o-ś-c-i bo prędzej czy później będziecie musieli posiąść taką cechę! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi