Skocz do zawartości
BiAłY

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

ale o jakim mówisz, te tkaie w kostce co mają kształt masła ? :D

mowie o takim jakby ze smietana

jak ktos cwiczy na mase to ten luszcz nie przeszkdza

taki w kostce ma chyab 10g chudy tluszczu

twarog zielona łąka z b1edr0ny 250g 1,79 zl: 60g bialka

o widze ze musze sie przejsc od biedronki

To co mam zrobić żeby trochę przybrać na wadze?

chodzic na silwonie i ulozyc jako taka diete

ludzie już tyle razy było to pytane :mur: dieta wysokobiałkowa i ćwiczyć na mase...

p.s prosił bym moda o wyczyszczenie tematu i może jakieś skromne faq?

jak wysoko białkowa?? chyba wysokoweglowodanowa

Edytowane przez qbass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez mam 30min na siłownie i to jeszcze pod górke ;)

co do przybrania na masie na początek :

jak koledzy pisali

ryż,kasza,makaron,twarożki pierś z kurczaka - Białko

Petit Beure(herbatniki) - węglowodany 85g polecam ;) ,mozecie jeszcze coś polecić z węglami??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co sadzicie o treningu szesnastkowym ? czyli wykonywanie 4 serii kazdego cwiczenia po 16 powt w serii, mozna tu tez wykozystac progresje ... jak myslicie dobra sprawa ?? mi sie wydaje, ze dobra bo podnosi wytrzymałosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez mam 30min na siłownie i to jeszcze pod górke ;)

co do przybrania na masie na początek :

jak koledzy pisali

ryż,kasza,makaron,twarożki pierś z kurczaka - Białko

Petit Beure(herbatniki) - węglowodany 85g polecam ;) ,mozecie jeszcze coś polecić z węglami??

ryz, kasza, platki owsiane, rodzynki, makaron Edytowane przez qbass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2,2gramy białka na kg masy ciała

6-8 gramów węgli na kg masy ciała

1gram tłuszczu na kg masy ciała

Dieta gotowa. W zależności od typu budowy ciała rozpisać od 3 do 8 posiłków dziennie.

pzdr

Czyli chcesz powiedzieć że koleś mający 16 lat ważący 65 kg i koleś mający 22 lata ważący 80kg którzy nigdy nie cwiczyli mają stosować twoje wytyczne? sorry ale to juz jest kwestia indywidualna zbytnio uogulniles...

Bierzesz swoja wage, aktywnosc fizyczna dopiero z tego wyliczasz dobowe zapotrzebowanie na kalorie, do tego dorzucasz okolo 1000 kalorii i dopiero tego calego bilansu liczysz odpowiednie proporcje w zaleznosci od diety jaka chcesz stosowac ( bialkowo w-w, białkowo-tluszczowa)

tutaj link do najlepszej diety jaka stosowałem

http://www.sfd.pl/temat161108/

Przez 2 tygodnie się ją stosuje jako wprowadzenie, bo sama CKD to jest typowo redukcyjna(przez 2 tygodnie nic nie robienia zrzucilem 4 kg dodam że poprostu siły nie bylo na robienie czegokolwiek) ale potem przeszlem na masówke tłuszczowo bialkowa...

http://www.darkthorn.republika.pl/dp.htm a tutaj jasno rozpisane setki produktów !!!!!!!!!!!! w sam raz do robienia diety

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hahah jacy dorobkiewicze:D same dobre trunki:)

ja tez pozwolilem sobie na wiecej i skusilem sie na pare piw i szaszlyka:/ :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spali sie;)

zreszta majowka jest raz w roku:D

edit: 16 cwiczen po 4 serie dzisiaj zrobilem na silce:) w godzine...thermal strasznie daje czadu

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojoj, ale zaroslem przez 3 dni.

Ale czego ja nie jadlem, czego ja nie pilem.

W jeden wieczor 9 rodzai alkoholi.

Brzuch wielki jak beben.

Gdy robilem a6w (jeden dzien przerwy przez ta majowke mialem) to myslalem, ze sie poplacze.

Ale na silowni za to znow sila byla. Pare kg wiecej na klatke :]

Dietka znow ostra i jazda. Powodzenia i wytrwalosci, chociaz do wakacji :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha- znalazłem następnego "człowieka z branży" na forum:

Ja w porywach miałem 46cm, ale teraz zamiast siłowni siedzę nad pracą inżynierską i z 46 zrobiło się 43, a w pasie 100 :lol:

Być może skorzysta z zaproszenia i pojawi się tutaj- może jakieś foty zapoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, teraz to nie mam się czym chwalić :D Tak jak pisałem, z 46cm w biku zrobiło sie 43 - a w pasie 100cm. Na siłce zjadłem zęby albo lepiej byłoby powiedzieć, że starłem stawy - w sumie jakieś 6 lat treningów. Mam jakieś drobne osiągnięcia, ale do Pudziana mi daleko.

Waga: 105kg (kiedys 112)

Wzrost: 186cm

Biceps: ok 43cm (kiedys 46)

Pas: 100cm

Moje najsilniejsze partie to barki i plecy. Na barki brałem 100kg/serie, na plecy w martwym 170/serie (dałbym rade wiecej) a w wiosłowaniu 120/serie. Biceps - do 80kg/seria w oparciu o ławke, triceps do 80kg [wyprosty ramion zza głowy siedząć]. Najsłabsza mam klatke - do 135kg/serie (teraz pewnie ze 100/serie miałbym problemy :D). Pozdrawiam wszystkich trenujacych, mam nadzieje że wróce do gry po wakacjach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do tych moich ostatnich fot brzucha .. to jak juz wczesniej nawet m!n stwierdzil ... ciezko zrobic sobie foto brzucha zeby bylo widac fajnie :P

w kazdym razie jak nie ma boczków i skosne oddzielaja sie ladnie od srodkowych to jest dobrze ..

i nie wiem jak (zdaje sie winter) ktos mogl stwierdzic ze w styczniu mialem lepiej ..

stary.. popatrz na stycniowej focie na okolice mojego pepka .. tam sie przelewa

dzis zrobilem jakies lepsiejsze foto od przodu ..

prawa strona foty troche za bardzo naswietlona

ale po lewej widac conieco ;]

no i widac ze brzuch jest płaski

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie mam fotek, jakoś nie jara mnie robienie sobie zdjęć. Kiedyś dziewczyna mi cyknęła pare, ale nie przywiązywałem do nich wagi i nawet nie wiem gdzie je mam. Zawsze byłem wielkim chamem (z wyglądu oczywiście :D) Nie mam jakiejś specjalnej budowy, jestem takim mięsistym klockiem - nie żebym nie starał się tego rzeźbić, mam po prostu taka genetykę. Teraz do tego wszystkiego doszedł bebzon, a pozostałe obwody spadły - od października nie byłem na siłowni, nie ma co się dziwić. Po wakacjach wracam do treningów, zapodam sobie thermala (mógłbym clen, ale nie chcę) i mam nadzieję że szybko wrócę do względnej formy - wtedy wrzucę foty. Pozdrawiam.

P.S. 135 to dużo? Mam kolesia na roku który leci 160kg/serie, a ekipa z Uniwersytetu ma dwóch zawodników którzy walą 175kg/seria.

Edytowane przez stefanor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten koleś nic nie bierze, ogólnie ma problemy z nerkami od dawna - więc jakiekolwiek koksy w jego sytuacji byłyby głupotą. Facet ma 180cm wzrostu i waży 125kg, a trenuje od ładnych kilku lat. Oprócz siłowni śmiga na basen i trenuje valetudo. Ogólnie maniak :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten koleś nic nie bierze, ogólnie ma problemy z nerkami od dawna - więc jakiekolwiek koksy w jego sytuacji byłyby głupotą. Facet ma 180cm wzrostu i waży 125kg, a trenuje od ładnych kilku lat. Oprócz siłowni śmiga na basen i trenuje valetudo. Ogólnie maniak :D

No wiec mowie. Albo zycie poswiecone silce i ogolnie pojetym sportom silowym albo dorazne cwiczenia + meta jak nic aby wyciskac na serie 160kg.

Bardzo malo widzialem na swoje oczy bo nie chodzilem na silownie wyczynowo ale raz widzialem klienta, ktory cwiczyl 8 lat 4x w tygodniu.

Wygladal naprawde pieknie, a sily mu starczalo na serie 4x145kg

Albo ktos jest mega mutantem i ma nieziemskie warunki genetyczne, ze wyciska 160kg po 2 latach (ja nie znam) albo po prostu wsuwa co sie da lub co gorsza kluje sie w tylek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo ktos jest mega mutantem i ma nieziemskie warunki genetyczne, ze wyciska 160kg po 2 latach (ja nie znam) albo po prostu wsuwa co sie da lub co gorsza kluje sie w tylek.

Znam pana w wieku 19 lat, który na serie bierze 140kg. Twierdzi ze brał zero suplli, a cwiczy 2 lata^^. W łapie ma ze 42-i tak stał sie okolicznym guru,że bez żadnych "pasz"(nic nie mam do stosowania odżywek;)) stał sie takim pakierem. Mam małe pytanko do userów cell pumpa. Zauważyliście po jakimś dłuższym czasie zaprzestania uzywania spadki masy/siły? Jestem ciekawy jak z tym jest bo kiedyś może se kupie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam pana w wieku 19 lat, który na serie bierze 140kg. Twierdzi ze brał zero suplli, a cwiczy 2 lata^^. W łapie ma ze 42-i tak stał sie okolicznym guru,że bez żadnych "pasz"(nic nie mam do stosowania odżywek;)) stał sie takim pakierem. Mam małe pytanko do userów cell pumpa. Zauważyliście po jakimś dłuższym czasie zaprzestania uzywania spadki masy/siły? Jestem ciekawy jak z tym jest bo kiedyś może se kupie

Zapytali Pudziana, zapytali Schwarzeneggera, pytali Fileborna.

Nikt nie zaznal takich ciekawostek jak metanabol lub podobnych "wspomagaczy" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kaeres: czytałem wywiad z pudzianem i na pytanie o "koksach" odpowiedział " w tym sporcie osiągnięcie czegoś jest niemożliwebez wspomagaczy" :lol:

tia . .arnie tez bral ..sam przyznal w pumpin iron (albo w raw iron) ... tyle ze wtedy to nie bylo zabronione

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi