Gość bachus81 Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 a ja widzialem to dosc czesto na bardzo roznych konfigach - z poczatku wydawalo mi sie, ze to wina sterow, ale to nie mozliwe , zeby na tylu roznych konfigach (zarowno ati jak i nv -> agp i pcie) u roznych osob pojawialo sie to samo - z rozna czestotliwoscia. podobne zwalnianie widzialem w unrealu 2004. nie mam pojecia z czego to wynika. musze jednak przyznac, ze na obecnym kompie tego nie ma (choc gram bardzo malo) 1682620[/snapback] zwalnianie karty graficznej jest spowodowana w kartach Nvidii, a także w kartach ATI zbyt mocnym podkręceniu rdzenia karty. Wystarczy odkręcić 10-15 mhz i wszystko będzie płynnie działać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 to nie to - dzieje sie to zarozno na podkreconych jak i dev. grafach , ochlodzenie tez nie ma sie co martwic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 to nie to - dzieje sie to zarozno na podkreconych jak i dev. grafach , ochlodzenie tez nie ma sie co martwic 1683385[/snapback] jeśli nie jest to o czym pisałem to nie mam pojęcia czym moze być to spowodowane, ja nigdy z czymś takim się nie spotkałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniolo Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Próbowałem wyłączyć programy (gg, firewall, antywirus, mbm, itd.), próbowałem zmniejszyć taktowanie, próbowałem wyłączyć detale w grze. Nic nie pomaga :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 mi sie wydaje, ze to wina albo windy, albo samej gry - moze jest jakas nie teges wersja, albo jakis blad "w produkcji" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniolo Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Windy może i tak, bo na nowym kompie nowa instalacja. Gry raczej nie, bo mam ją od dawna ale wydaje mi się, że znalazłem winowajcę. Gdy zmienię rozdzielczość z 1280x1024 na 1024x768 jest dobrze. Przetestowałem to tylko przez pół godziny i przez ten czas nie było żadnego spowolnienia ani zatrzymania. Czy to możliwe żeby np. był jakiś kłopot z obsługą pamięci na karcie ? Ma jej tylko 128MB, moze to za mało ? GF6600 też mial 128MB ale tego efektu nie zaobserwoałem nawet w 1280x1024. Kłopot w tym, że dla monitorów LCD 17" i 19" natywna rozdzielczość to 1280x1024 i obraz wyświetlany w innych rozdziekczościach jest dużo gorszej jakości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 to nie chodzi o ilosc ramu na grafie - ja to widzialem na bardzo roznych grafach - od 64 do 256mb. eh - sam nie wiem - mysle, ze to jakies takie kaprysy sprzetu i tyle. skonczmy gadac o tym i wrocmy do tematu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pomir Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Dużo było o kartach z napisem na GPU "X800SE" i z jakimiś dziwnymi znakami, nic jeszzce nie było na temat kart z napisem "X800GT" na czerwonym laminacie i 256/256. Jak ktoś ma doświadczenia z tą kartą niech cos skrobnie. Mam taką i na razie nie mam mozliwości jej polutowania a ciekawość nie daje mi spać po nocach, :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZielony Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 siemka dzis sobie zakpuilem shaphire x800GT 256/256, przewertowalem caly post, mam czerwone PCB na rdzeniu nie jest podane ze to (x800SE) wg riva tuner to RV423, SN: 0537.. czy to oznacza ze mam szanse na 16p??;) czy moze czagos nie skumalem z tych postow! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 na 12p masz szanse, na 16 wątpie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZielony Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 dobra to zastanawiam mnie kwestia jedna czy nie lepiej jest go mocniej wykrecic niz odblokowywac te 4p???? po odblokowaniu juz go za duzo nie pokrece!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 @MaZielony - nie masz napisane se, i jest na czerwonym pcb, to chyba wlasnie jest szansa na 16p -> ale jak sie nie pobawisz, to sie nie dowiesz. kilka str wczesniej bylo napisane jak to robic - zmiana biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 dobra to zastanawiam mnie kwestia jedna czy nie lepiej jest go mocniej wykrecic niz odblokowywac te 4p???? po odblokowaniu juz go za duzo nie pokrece!!! 1689833[/snapback] nie zauwazylem róznicy w OC 12p vs 16p... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZielony Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 @MaZielony - nie masz napisane se, i jest na czerwonym pcb, to chyba wlasnie jest szansa na 16p -> ale jak sie nie pobawisz, to sie nie dowiesz. kilka str wczesniej bylo napisane jak to robic - zmiana biosu 1689992[/snapback] wiem ze jak nie sproboje to sie nie dowiem,ale dopiero dzis ja sobie wzialem, jutro jak bede w pracy to bede kombinowal lakier!! jak juz cos wykombinuje to dam znac, a narazie musze zalozycz silencera rev4 bo ten wiatrak mnie dobija!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Odradzam Silencera, pisalem juz o tym kilka razy, przegrzewaja sie inne elementy na karcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 mam teraz w domu "szmate" na czerwonym pcb, ale coolera nie sciagalem, bo jest na gieldzie, jak podam numerki z niego i bedzie szansa na 16p to moze go sprawdze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 mam teraz w domu "szmate" na czerwonym pcb, ale coolera nie sciagalem, bo jest na gieldzie, jak podam numerki z niego i bedzie szansa na 16p to moze go sprawdze... 1690570[/snapback] Jak się odblokuje bezproblemowo @16p to wstępnie rezerwuje tą kartę :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZielony Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Odradzam Silencera, pisalem juz o tym kilka razy, przegrzewaja sie inne elementy na karcie... 1690142[/snapback] no wlasnie co zalozyc??? pentagrama nie chce bo podobno glosny(alumin-miedz) co mi zostaje, pasywnego nie zaloze bo sie nie miesci razem z freezerem 64 na A8N-e?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szatanio Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 no wlasnie co zalozyc??? pentagrama nie chce bo podobno glosny(alumin-miedz) co mi zostaje, pasywnego nie zaloze bo sie nie miesci razem z freezerem 64 na A8N-e?? 1691408[/snapback] Pentagram glosny??? :mur: :mur: :mur: No moze trosze na max obrotach. Swietnie chlodzi karte przy srednich obrotach. Mam go na X800GTO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZielony Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Pentagram glosny??? :mur: :mur: :mur: No moze trosze na max obrotach. Swietnie chlodzi karte przy srednich obrotach. Mam go na X800GTO 1691429[/snapback] ja nie mowie ze on jest glosny jak pracuje normalnie ale po odpaleniu BF2 pewnie dostaje obrotow i zaczyna sie huragan! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 po odpaleniu BF2 pewnie dostaje obrotow i zaczyna sie huragan! 1691503[/snapback] jak z każdym chłodzeniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 ja nie mowie ze on jest glosny jak pracuje normalnie ale po odpaleniu BF2 pewnie dostaje obrotow i zaczyna sie huragan! 1691503[/snapback] Caly czas ma stale obroty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZielony Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 (edytowane) Caly czas ma stale obroty... 1692243[/snapback] to nie ten o ktorym ja mowie, nie przytocze tu numeru bo go najprosciej w siwecie nie pamietam, wiem ze ma kontrole obrotow! najwyzej go "przycisze" zmniejszajac Voltarz! Edytowane 9 Października 2005 przez MaZielony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 ma on kontrole obrotow, ale za pomoca cudka podobnego do fanmate - czyli reczna, sam ustawiasz ile chcesz miec "halasu" i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 mam penta lacu i albo jestem przewrazliwiony, albo JEST GLOSNY (w kazdym razie ja go slysze i mi to przeszkadza jak tylko na necie siedze) w czasie gier ustawiam ok 2200rpm i jest spoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 (edytowane) A ja mialem dziwny problem z X800Gt. Otoz poradzilem kumplowi zakup wersji 256MB i przyszla na czerwonym laminacie (wiec cool :wink:) Ale problem byl taki, ze czesc gier chodzilo bezproblemowo, a czesc sie wieszala :o (twardy zwis i monit sie wylaczal). Kolega potrafil grac kilka godzin w CSa, BF2 i nic sie nie dzialo. Odpalal Doom3 i zwiecha od razu!! Nawet do menu nie wszedl. Q3 to samo, mohaa to samo. Call of Duty wchodzi do gry, jest pelno artefatkow, porozciaganych tekstur i po 30s lazenia po planszy nastepuje zwis. FEAR oba dema blokuja sie po ok 3min grania. Myslalem z poczatku ze moze to cos z OpenGlem, ale Riddick chodzi bez zwiech. Wydaje mi sie ,ze jest to spowodowane uszkodza pamiecia ,ktora cs jak i BF2 nie wykorzystuja (te dodatkowe 128). Karta byla sprawdzana na innej plycie glownej i dzieje sie to samo. Wlozylem do jego kompa X700 i wszystko pieknie smiga. Dzis wysylam ja na gware i zobaczymy co serwisanci od dystrybutora powiedza. Jak mysliscie, pamiec zwalona czy moze cos innego?? Edytowane 10 Października 2005 przez Karas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Hmmm. Ma Chiefteca 420W wiec to raczej nie to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZielony Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Narazie proby modowalnosci spalily na panewce:-( uzylem lakieru za 10 zl ktory okazal sie totalnym crapem, po dwoch dniach odpadl po dotknieciu paluchem,zmiany biosu tez nic nie pomogly, czekam teraz na ELECTONA 40AC i bede walczyc dalej, z tym ze zastanawiam sie nad zamiana na x800GTO 256mb sapphiere za 7 stowek. to w sumie jest 50 zl roznicy do tego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 tylko pytanie za ile sprzedasz to co masz teraz swoja droga ciekawe kiedy sie pojawi w polsce w sprzedazy radzio 1x00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...