Gość mariush190 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Witam! Z jakiich tygodni, seri sie procki najlepiej krecą? dizisj jade po jakiegos 2600+ ale nie wiem jaki wybrac, jak dobze w sklepie pogadam to bede mugl sobie wybrac z kilku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 z żadnych...wsio jeden ten sam syf...wiec albo selekt albo chybił trafił. Kup lepiej boxa bo napewno nie będzie przebrany :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Ciekawe od czego to zależy jak się proc kręci. O Athlonach na socket A była mowa, że ważny jest Batch Numer (czyli odległóść od środka krzemowego wafla) Może tu też coś takiego występuje, w końcu z czegoś większa lub mniejsza podkręcalność się musi brać. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 hmm jak kupowałem swojego to powiedzialem ze potrzebuje do oc i koles mi wybral niby najnizszy batch ale kupowałem tez dla kumpla a on chcial 1600MHz i jego się kreci 30mhz mniej na standardowym napieciu. Idac dalej innemu kupowałem a chcial oc i wybralismy niby jeszcze nizszy nr i nie robi 2200 na 1,4v :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Witam! Z jakiich tygodni, seri sie procki najlepiej krecą? dizisj jade po jakiegos 2600+ ale nie wiem jaki wybrac, jak dobze w sklepie pogadam to bede mugl sobie wybrac z kilku. Z żadnych - kazdy kręci się inaczej... z żadnych...wsio jeden ten sam syf...wiec albo selekt albo chybił trafił. Kup lepiej boxa bo napewno nie będzie przebrany :] otóz to ;] Ciekawe od czego to zależy jak się proc kręci. O Athlonach na socket A była mowa, że ważny jest Batch Numer (czyli odległóść od środka krzemowego wafla) Może tu też coś takiego występuje, w końcu z czegoś większa lub mniejsza podkręcalność się musi brać. :unsure: Zalezy od...naszego szczęscia na jaki proc trafimy. Tu nie ma zupełnie zadnej powtarzalnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zalezy od...naszego szczęscia na jaki proc trafimy. Tu nie ma zupełnie zadnej powtarzalnosci.Ale to przecież produkcja masowa, a odchyły w podkręcalności są bardzo wielkie. Czyżby jedyną przyczyną była tylko niedoskonałość produkcji? Może jest coś jeszcze co decyduje o OC <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) Ale to przecież produkcja masowa, a odchyły w podkręcalności są bardzo wielkie. Czyżby jedyną przyczyną była tylko niedoskonałość produkcji? Może jest coś jeszcze co decyduje o OC <_< Faza księżyca najpewniejsze serie to serie veniców - 21 i 17 tydzień Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 ludzie!!! ratujcie mnie bo normalnie zaczne skakac po tym procku!!!! Wiezcie mi ze umiem krecic procki, bo mam jescze 3000+ i na 2700mhz Htt300 no problem, moj jest z czerwca 2005, a ten co kupiłem w boxie na hybił trafił z wrzesnia 2004 z batchem 1111 i ni ciach!a!!! maksymalne htt jakie osiągnełęm na 1,75V to 219!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Co za szajs, nie kupujcie z 2004roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Bo ty kupiles pewnie jeszcze na winchesterze tego sempa jak z 2004 roku, a on sie do d... krecily. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 palermo, na bank, bo winchestery z tego co wiem nie są 64bitowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 palermo, na bank, bo winchestery z tego co wiem nie są 64bitoweTo źle wiesz... mialem w rekach 64bitowego winniego D0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 palermo, na bank, bo winchestery z tego co wiem nie są 64bitowe no to podaj nam moze tą całą serie, bo nie chce mi sie wierzyc zeby byly w sprzedazy proce z 2004 roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) chcecie fotke?? Zaraz wam pstrykne, LBBWE Niestety aparat mi padł, nie mam bateri, musze naładowac a to potrwa wiec podam wam oznaczenia: SDA2600AI02BX LBBWE 0604XPAW K053319B61111 Chyba ze mi sie porombało teraz jak na to patrze... 0604 pierwszy jest rok czy miesiąc?? Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez mariush190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Pierwszy jest rok... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 no to sie mi prombało totalnie, i jak tu selekcjonowac proscesory :mur: No to widac ze tegoroczne do niczego sie nie nadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) ludzie!!! ratujcie mnie bo normalnie zaczne skakac po tym procku!!!! Wiezcie mi ze umiem krecic procki, bo mam jescze 3000+ i na 2700mhz Htt300 no problem, moj jest z czerwca 2005, a ten co kupiłem w boxie na hybił trafił z wrzesnia 2004 z batchem 1111 i ni ciach!a!!! maksymalne htt jakie osiągnełęm na 1,75V to 219!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Co za szajs, nie kupujcie z 2004roku. o masakra jaka padaczka :blink: albo wina lezy po stronie innch podzespolow... a na def jakie htt osiagasz?? moze beznadziejnie krzywy beret?? no to sie mi prombało totalnie, i jak tu selekcjonowac proscesory mur.gif No to widac ze tegoroczne do niczego sie nie nadają. popatrz na procki innych userów, im bardzo ladnie biegaja ..... Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez SABUR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) no to sie mi prombało totalnie, i jak tu selekcjonowac proscesory :mur: No to widac ze tegoroczne do niczego sie nie nadają. Raczej umiejetnosci ocera/mozliwosci sprzetu się do niczego nie nadają. Własnie procki z 06xx kręcą sie bardzo dobrze w porównaniu do wczesniejszych wiem co mowie bo mialem kilka.......ps-> jezeli nadal twierdzisz ze sempy z tego roku są słabe - looknij moj sig, proc starszy od Twojego o tydzień. Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 no testowane na gigabycie K8NE na której teraz smiga Semp 3000+ na 2700mhz! Wgrywałem chyba wszystkie biosy ze strony producenta i nic. Mam tak: HTT 300 HT ratio 3x Memory clock, u sempa 3000+ bez problemu na 150, z 2600+ dawałem na 100/120/133/140/150 i nic. CPU Voltage od 1,4 do 1,75V!!!! Mem Vcore +0,2V HT Vcore +0,1V i 0,2V na obydwu tak samo Chipset Voltage Def/+0,1V+0,2V+0,3V na zadnym nie smiga. Poprostu komp wstaje ale sie wiesza przy wyszukiwaniu napedów IDE, czyli jak u 3000+ jak przegne z OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 A ustawieniami kontrolera sie bawiłeś? Max async latency i read preamble? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 nie mam takiego czegos w biosie, w koncu to nie dfi tylko gigabyte K8NE ReV1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) A kto ci broni użyć A64tweakera i clockgen'a? [OT] A propo to dlaczeg bluzgasz na forum? Wiezcie mi ze umiem krecic procki, bo mam jescze 3000+ i na 2700mhz Htt300 no problem, moj jest z czerwca 2005, a ten co kupiłem w boxie na hybił trafił z wrzesnia 2004 z batchem 1111 i ni **** !!! maksymalne htt jakie osiągnełęm na 1,75V to [/OT] Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) clockgenem po podkreceniu o ponad 13HTT mam blue screena i pamieci A64tweakerem ustawione na 133mhz. Lipa, moze ktos z gdyni co ma s754 wpadnie, wezmie go odemnie i przetestuje? Raz nie bluzgałem to dostałem %%% za omijanie cenzury :mur: wiec nie omijam, liczyłem na to ze samo sie ocenzuruje jakos [ciach!] Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez mariush190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) Najpierw przestaw dzielnik, MAL i RP a dopiero pozniej podciagaj clockgenem! Hehe, chcesz to mozesz mi podrzucic proca do gda. to ci przetestuje... ale to dopiero w maju... :lol: [OT] Może i by się ocenzurowało jakbyś nie napisał z błędem ortograficznym :lol: [/OT] Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 clockgenem po podkreceniu o ponad 13HTT mam blue screena i pamieci A64tweakerem ustawione na 133mhz. Lipa, moze ktos z gdyni co ma s754 wpadnie, wezmie go odemnie i przetestuje? Raz nie bluzgałem to dostałem %%% za omijanie cenzury :mur: wiec nie omijam, liczyłem na to ze samo sie ocenzuruje jakos [ciach!] Pozmieniaj wartosci async latency value i read preamble value na wieksze/mniejsze. Było o tym setki albo i tysiące razy. Wystarczy poczytac FAQi i troche temat o s64. Obserwując to co się dzieje w duzych wątkach to chyba do kazdego jeden moder powinien być :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) pojutrze go montuje siostrze do kompa, wiec jedynie jutro ;D Co to dzielnik MAL i RP?? na moim 3000+ bez problemu idzie clockgenem i Easy Tune. EDIT: Co oznaczają te numerki co są z tej strony co piny procesora? Tak na srodku? Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez mariush190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 nie mam takiego czegos w biosie, w koncu to nie dfi tylko gigabyte K8NE ReV1Chyba jednak nie znasz sie na oc skoro tych dwóch timingów nie widzisz w biosie... EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) MAL - Max Async Latency RP - Read Preamble To są tzw. alpha timingi, możesz przeczytać o nich np. w temacie o dfi lanparty. Porzuć Easy Tune! Więcej przebywaj w biosie, tam wszystko generalnie powinno być na talerzu. No może oprócz niektórych timingów pamięci. Ale od tego jest a64 tweaker. Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez `fdl` Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 W Gigabycie jak dobrze pamiętam trzeba wcisnąć ctrl+F1 w biosie aby się pojawiły bardziej zaawansowane funkcje. Może wtedy będziesz miał te timingi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 no to sie mi prombało totalnie, i jak tu selekcjonowac proscesory :mur: No to widac ze tegoroczne do niczego sie nie nadają. hehe patrz proc moj i grzesia. A Ty cos musisz ustawiac nie tak bo nie wierze zeby az tak słabo szedł...no ale może to jakiś wyjątek? walcz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 No kurcze ... takie padaki to ja jeszcze nie widziałem. Czy to wogole mozliwe? Myslałem ze przynajmniej 2400 to kazdy robi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...