karols2 Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 (edytowane) Mam teraz węze 6/8 , a mam zamiar zmienic je na 8/10 lub 10/12 i kupic pompkę atman'a 305 (wydajnosc 1200l/h) i nie wiem ktore weze beda lepsze. Przy okazji bede musial tez zmienic krucce w moim x2p na odpowiedne, w niedalekiej przyszlosci mam zamiar kupic blok wodny na grafike (abadon gpu lite 3) i do tego jeszcze jakas chlodnice (np. z kadeta) bo teraz mam cpc :? Proszę o pomoc. EDIT: Przepraszam ale przy okazji chcialbym abyscie ocenili czy dobrze robie biorac ta pompke ATMANA bo duzo juz o niej czytalem ale jeszcze nie jestem pewien, chodzi mi o to zeby byla cicha i sie nie psula (bo jeden forumowicz pisal ze mial z nia klopoty).Jak ktos ma taka pompke to prosze o komentarze i wrazenia. Edytowane 8 Sierpnia 2005 przez karols2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Do szybkozlaczek to najlepszy chyba bedzie 8/10 do choinek mysle ze 10/12 jest najlepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 polecam 10/13 od kyńka - nachodzą na NK12 naprawde super i swietnie wygladaja i nie gną sie... gorzej z kolankami 12mm :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karols2 Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 "gorzej z kolankami 12mm :/" -to znaczy ze nie beda pasowaly do tych kolanek w bloku abadon ? Mam nastepne pytanie: Czy krocce do bloku x2p musze kupowac w mcs.pc.pl czy da sie gdzie indziej ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Mam nastepne pytanie: Czy krocce do bloku x2p musze kupowac w mcs.pc.pl czy da sie gdzie indziej ?? 1585542[/snapback] Można gdzie indziej, np w hydraulicznym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 A weze mozna dostac w hipermarketach typu obi / leroy merlin, lub w sklepach motoryzacyjnych do paliwa. Jest to zwykly igielit, ale przyjrzysty, miekki i tani, bo zwykle 1,20-1,50 /m... Czasem naprawde nie warto przeplacac kupujac przez net. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karols2 Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Te weze co teraz mam 6/8 wlasnie kupilem w sklepie motoryzacyjnym :D i wieksze tez kupie tam albo w obi wiem nie ma co przeplacac tak samo z kroccami do x2p. Dzieki bardzo za porady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 (edytowane) A weze mozna dostac w hipermarketach typu obi / leroy merlin, lub w sklepach motoryzacyjnych do paliwa. Jest to zwykly igielit, ale przyjrzysty, miekki i tani, bo zwykle 1,20-1,50 /m... Czasem naprawde nie warto przeplacac kupujac przez net. 1586970[/snapback] Wada igielitów jest to ze sie starzeja i twardnieja :( zamówilem Eheima jestem ciekaw co to jest warte. http://zebra.net.pl/ Maja tanio pompki, Hydor L25 113.5zł Weze EHEIM 12/16mm 7.10zł za metr. Edytowane 10 Sierpnia 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karols2 Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 (edytowane) @PITer dzieki. Dzisiaj kupilem weze igielitowe 10/12, moze troche przesadzilem ale jak cos to mam tez 8/10 wazne ze po 1,10 ZL za metr wiec jest ok, a jak sie zestarzeja czy stwardnieja to kupie nowe bo 7 metrow mam w cenie jednego (EHEIM). Jak dobrze pojdzie to jutro kupie krocce do x2p i pompke (ATMAN 305) - dobra i tania. Jak wszystko skompletuje i zloze to dam porownanie :) temperatur. Boje sie tylko z tymi kroccami na x2p zeby je dobrze wykrecic i nie uszkodzic pleksji bo inaczej :mur: . Wiecie jak to bezpiecznie zrobic ?? Dziekuje wszyskim za pomoc EDIT: 1. Przepraszam ze tyle ptyan, z ta pleksja to myslalem ze moze peknac przy niewlasciwym odkrecaniu 2. Czy to prawda ze w ukladzie chlodzenia wodnego nie moze byc wody zmieszanej z alkoholem bo to szkodzi tej pleksji - jeden user na tym forum tak pisal, czy to prawda bo ja mam kranowke + plyn do spryskiwaczy :D Edytowane 10 Sierpnia 2005 przez karols2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Boje sie tylko z tymi kroccami na x2p zeby je dobrze wykrecic i nie uszkodzic pleksji bo inaczej :mur: . Wiecie jak to bezpiecznie zrobic ?? Dziekuje wszyskim za pomoc 1588424[/snapback] bez klucza bedzie ciezko :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a tak serio to jak sie tak boisz to obłóż materiałem wokoło i nie dociskaj kluczaa do pleksy [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Ja rowniez mam dylemat z wyborem wezy do WC. Waham sie pomiedzy 2 mozliwosciami. 1. Weze 12/16 mm Wtedy w układzie nie bedzie żadnych przejsciowek. Ladnie wejda na chlodnice, pompke i blok. 2. Weze 10/12 mm Tutaj bylby problem tego typu ze podlaczajac do chlodnicy jak i pompki musialbym uzyc przejsciowki gdyz 10/12 mm wezy nie wcisne. Co byscie wybrali ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Jawor_ 12/16 Po co komplikowac sobie zycie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Ja rowniez mam dylemat z wyborem wezy do WC. Waham sie pomiedzy 2 mozliwosciami. 1. Weze 12/16 mm Wtedy w układzie nie bedzie żadnych przejsciowek. Ladnie wejda na chlodnice, pompke i blok. 2. Weze 10/12 mm Tutaj bylby problem tego typu ze podlaczajac do chlodnicy jak i pompki musialbym uzyc przejsciowki gdyz 10/12 mm wezy nie wcisne. Co byscie wybrali ? 1588852[/snapback] no jak nie naciagniesz fi 10 ? patrz co napisalem http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=147569&st=30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 zobacz na http://mcs.pc.pl/news.php nowe wezyki w ofercie moze akurat spasuja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 no jak nie naciagniesz fi 10 ? patrz co napisalem http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=147569&st=30 No ja ledwo po rozgrzaniu 12/16 naciagnalem (kupilem kawalek na probe). A pompka ma wylot srednicy 16 mm wiec chyba bym musial roztopic te weze :D Chyba jednak wybiore 12/16. Poleci mi ktos gdzie je kupic ? Bo mam z Castoramy i sa strasznie twarde :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 kupowalem w obi (krakow) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...