Skocz do zawartości
Sziken

Projekt Silent ( Worklog )

Rekomendowane odpowiedzi

kedzil mam wszystkie rodzaje dys* :D z wyjatkiem dyslekcji bo to jest cos ala ciezko pracujaca glowa ;] co do wc stalowy trojnik jest w zastepstwie reza ktory sie rozlecial ;p jak bys przeczytal pare postow wyzej to bys wiedzial czemu :D w planach juz jest rez w zatoczke 5.25 :P a co do nagrzewnicy to na bank na zew kompa jest zimniej niz w srodku ... a powietrze wentyl na nagrzewnicy ciagnie z zimnej sciany zaraz dam foty

@EDIT:FOTY@

jak obiecalem

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

ocencie sami

Edytowane przez Sziken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie w tej budzie JEST pozadek :D ale i tak staram sie zlokalizowac jakiegos bigtowera takiego zapyzialego i sie wziac za jego renowacje ;] wkoncu teraz klasa maturalna i trzeba sie czyms zajac :D:D aha a co w tej budzie jest nie tak gdzie jest ten niby "burdel" ?

i taki maly ot co do sprzatania

wczoraj siedzialem i ukladalem kable podczas instalacji windy i spalilem kolejny zasilacz ;] ( nie pytajcie jak bo nie wiem :D poprostu power down i juz nie wstal , na szczescie nic nie zabral :P ) dzisiaj robilem to przy wylaczonym zasilaczu ;] a nie chce miec wszystkiego pospinanego drucikamy gumkami czy jakimis zapinkami bo ja co "15 minut " robie cos w tym kompie zmieniam , przestawiam wiec pozadek to slowo ktorego do mnei na pasuje :D

pozdro ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam bude otwarta non stop, tez czesto grzebie w PC ale to nie przeszkadza w ustystematyzowaniu kabli :)

A co do zasilki to kup sobie cos porzadnego, ja mam tagana i nie wyobrazam sobie ze moglem lepiej kupic :)

Z tego co czytalem dzisiaj na arenie to obecnie moze bym sie jedynie zastanawial jeszcze nad NeoTec'iem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

solostaron no musze kupic zasilke nowa musze ;] ta jest naprawiana z serivsu bo ajk wyzej pisalem spapilem wczoraj i odnioslem do sklepu to dali mi taka :P jak puscilem sama zasilke na cdromie bez mobo napiecia genialne ( 12.11V 8O ) no ale podpiolem dysk nagryware mobo na mobo zworka na overvoltage na cpu 1.95V napiecie :P ( dla stabilnosci ) i z 12.11V zrobilo sie 13.31V :D ( napiecie mierzone miernikiem i tylko na 12V jest poza normna na 5v jest 4.89V a na 7V 8.81V :P ) wiem ze to grozne ale komp dziala tak od 3 h :P a mialem juz tak nei raz i palil sie tylko zasilacz a jak cos to zaskarze ludzi ze sklepu ze mi ich zasilacz spalil kompa i tyle ( wszystkie czesci do kompa ( mobo , cpu , ram , dysk , zasilka ) mam z jednego sklepu proline :P ) mam kase na zasilke ale musze troche dozbierac i wymienie kompa na jakiegos innego socketa i wtedy nabede nowa zasilke :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A masz tam wogóle jakiś odstęp miedzy chłodnicą a ścianą. Bo na fotach tego nie widać za bardzo, tzn. wygląda to tak jakby chłodnica całkowicie przylegała do ściany. Moje pytanie brzmi, jeżeli tak jest jak napisałem to ten wentyl co go zamontowałes skąd ma niby ciągnąć to powietrze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest spoko!!! ale...

Ale LINOQE ma racje!! Nie wiem gdzie zamontujesz dysk, ale jesli na dole to bedzie on bardzo blisko pompki a to nie najlepsze rozwizanie!!!!!

Pompka na druga strone na pewno reszta morze byc!!

Chyba ze HDD bedzie pod CD to nie ma zastrzezen!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi