Skocz do zawartości
perkens

Jak Zainstalować Win 98

Rekomendowane odpowiedzi

Ooo jestem pierwszy więc mogę przyszpanować : D no dobra no więc tak to sie robi:

Na początku powiem że niepotrzebna jest ta głupia dyskieta startowa (ja zawsze instalowałem bez [wole bez : ))].

W biosie musisz miec oczywiscie botowanie ustawione na cd-rom, dvd lub inny napęd. Uruchamiasz komputer z obsługą cd. Potem przechodzisz na literkę cd np. "X:\" i [Enter] Aby sprawić czy wlasciwie wybrales wpisz potem DIR, powinno wyśietlic pliki i katalogi znajdujace sie na cd z winem98. Jak już jesteś "na płytce" to piszesz sciezke do katalogu "cd win98" i [Enter] i SETUP lub SETUPCOR. Powiniem uruchomić się instalator i dalej napewno już dasz sobie radę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywicie , ze musisz wybrac "z obsługą Cd" (chyba ze masz płyte z win 98, która rusza samo, po ustawieniu bootowania na jakis naped optyczny) Jezeli wchodzac przez dyskietke startowa wybrałbys "bez obsługi CD" To MsDos nie "widziałby" zadnego napedy optycznego. powodzenia i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... żadna filozofia zainstalować 98. Przestawiasz bootowanie na CD, uruchom z obsługą cd, wchodzisz na płytke w setup i jedziesz.

@Kama:

zmień sygnaturke bo możesz dostać %. Max 10 linijek (odstępy też się liczą).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Tylko nie jest powiedziane,że ma bootowalną cd-r z Windowsem.

Jeśli jej nie posiada to pomocna okaże się strona http://www.bootdisk.com z której może sciągnąć dyskietkę.

Gdy korzystasz z dyskietki bootowanie w BIOSie ustawiasz na fllopa a nie na cd-rom i następnie identycznie jak z bootowalnego cd-r.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi