perkens Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 witam, może zadałem śmieszne pytanie, ale dla mnie ważne bo nigdy jeszcze nie instalowałem Win, wiem jak sie formatuje ale co potem, z obsługą cd czy bez, prosze o pomoc byłym wdzięczny :rtfm: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Ooo jestem pierwszy więc mogę przyszpanować : D no dobra no więc tak to sie robi: Na początku powiem że niepotrzebna jest ta głupia dyskieta startowa (ja zawsze instalowałem bez [wole bez : ))]. W biosie musisz miec oczywiscie botowanie ustawione na cd-rom, dvd lub inny napęd. Uruchamiasz komputer z obsługą cd. Potem przechodzisz na literkę cd np. "X:\" i [Enter] Aby sprawić czy wlasciwie wybrales wpisz potem DIR, powinno wyśietlic pliki i katalogi znajdujace sie na cd z winem98. Jak już jesteś "na płytce" to piszesz sciezke do katalogu "cd win98" i [Enter] i SETUP lub SETUPCOR. Powiniem uruchomić się instalator i dalej napewno już dasz sobie radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perkens Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 troche zrozumiałem ale nie wiem co to jest te bootowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 bootowanie to uruchomienie komputera z nośnika - np cd w biosie ustawiasz First Boot Device - Cd-Rom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kama Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Oczywicie , ze musisz wybrac "z obsługą Cd" (chyba ze masz płyte z win 98, która rusza samo, po ustawieniu bootowania na jakis naped optyczny) Jezeli wchodzac przez dyskietke startowa wybrałbys "bez obsługi CD" To MsDos nie "widziałby" zadnego napedy optycznego. powodzenia i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Hmm... żadna filozofia zainstalować 98. Przestawiasz bootowanie na CD, uruchom z obsługą cd, wchodzisz na płytke w setup i jedziesz. @Kama: zmień sygnaturke bo możesz dostać %. Max 10 linijek (odstępy też się liczą). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tech.tel Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Witam Tylko nie jest powiedziane,że ma bootowalną cd-r z Windowsem. Jeśli jej nie posiada to pomocna okaże się strona http://www.bootdisk.com z której może sciągnąć dyskietkę. Gdy korzystasz z dyskietki bootowanie w BIOSie ustawiasz na fllopa a nie na cd-rom i następnie identycznie jak z bootowalnego cd-r. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perkens Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 dzięki za info, już wszystko znam na pamięć i instalka 98 za pierwszym razem :D jak sie instaluje 3 razy w ciągu jednego dnia windowsa to chyba każdy nauczy sie na pamięć :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...