Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 (edytowane) kiedys sie tym interesowalem :> taka alternatywa jak bym pracy nie mogl znalesc :> wiec tak jedziesz zobie do biura rekrutacyjnego i mowisz ze chcez wstapic zabieraja ci dokumenty zeby sprawdzic i pakuja do autobusu razem z 30innymi i jedziesz na badania i testy. robia ci testy psychologiczne wytrzymalosciowe(biegi plywanie) strzelanie itd. jesli juz cie zakwalifikuja daja ci do podpisania kontrakt. do wyboru masz na 100% 5lat i dorzywotni(jakie sa pomiedzy nie pamietam) w kazdym razie podpisujac to rezygnujesz z prawa do ozenku i posiadania rodziny dostajesz nowe nazwisko. biora cie na podstawowe szkolenie ktore trwa chyba z pol roku (nie pamietam dokladnie) po podstawowym szkoleniu wybierasz jednostke w ktorej chcez sluzyc (podobno najciekawiej jest w silach szybkiego reagowania :> mozna kawal swiata zwiedzic :P) no i zalerzy co wybierzesz tam cie wioza a dalej to roznie bywa. o placach czytalem dosc stary artykol gdzie ceny byly dosc stare (bylo podane we frankach) w kazdym razie szeregowy zarabia 2000zl na czysto jesli nie jezdzi na akcje, za kazdy wyjazd sa premie odpowiednie do ryzyka(za wjazd do jakiegos dyktatora dostaniesz wiecej niz za "misje stabilizacyjna") do tego masz spanie i jedzenie za free czyli 0 wydadkow (no moze poza wydadkami na rozrywke na przepustkach :P) chyba po 2 latach sluzby mozna ubiegac sie o obywatelstwo francuskie, a po 25latach o emeryture ktora bedzie ci wyplacana w kazdym miejscu na swiecie. jak podpiszesz dozywotni kontrakt to na starosc siedzisz w domu starego legionisty i robisz winko [; edit gdzies czytalem ze legia to w polowie Polacy [; nie trzeba miec wyksztalcenia ani znac francuskiego (przynajmniej pare lat temu tak bylo gdy czytalem artykuly) jak nieznasz francuskiego to cie naucza. na poczatku na podstawowym szkoelniu przydzielaja ci kolesia ktory ma cie uczyc Edytowane 23 Sierpnia 2005 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 (edytowane) kiedys sie tym interesowalem :> taka alternatywa jak bym pracy nie mogl znalesc :> wiec tak jedziesz zobie do biura rekrutacyjnego i mowisz ze chcez wstapic zabieraja ci dokumenty zeby sprawdzic i pakuja do autobusu razem z 30innymi i jedziesz na badania i testy. robia ci testy psychologiczne wytrzymalosciowe(biegi plywanie) strzelanie itd. jesli juz cie zakwalifikuja daja ci do podpisania kontrakt. do wyboru masz na 100% 5lat i dorzywotni(jakie sa pomiedzy nie pamietam) w kazdym razie podpisujac to rezygnujesz z prawa do ozenku i posiadania rodziny dostajesz nowe nazwisko. biora cie na podstawowe szkolenie ktore trwa chyba z pol roku (nie pamietam dokladnie) po podstawowym szkoleniu wybierasz jednostke w ktorej chcez sluzyc (podobno najciekawiej jest w silach szybkiego reagowania :> mozna kawal swiata zwiedzic :P) no i zalerzy co wybierzesz tam cie wioza a dalej to roznie bywa. o placach czytalem dosc stary artykol gdzie ceny byly dosc stare (bylo podane we frankach) w kazdym razie szeregowy zarabia 2000zl na czysto jesli nie jezdzi na akcje, za kazdy wyjazd sa premie odpowiednie do ryzyka(za wjazd do jakiegos dyktatora dostaniesz wiecej niz za "misje stabilizacyjna") do tego masz spanie i jedzenie za free czyli 0 wydadkow (no moze poza wydadkami na rozrywke na przepustkach :P) chyba po 2 latach sluzby mozna ubiegac sie o obywatelstwo francuskie, a po 25latach o emeryture ktora bedzie ci wyplacana w kazdym miejscu na swiecie. jak podpiszesz dozywotni kontrakt to na starosc siedzisz w domu starego legionisty i robisz winko [; edit gdzies czytalem ze legia to w polowie Polacy [; nie trzeba miec wyksztalcenia ani znac francuskiego (przynajmniej pare lat temu tak bylo gdy czytalem artykuly) jak nieznasz francuskiego to cie naucza. na poczatku na podstawowym szkoelniu przydzielaja ci kolesia ktory ma cie uczyc 1608712[/snapback] Bardzo dobre :huh: Ale ta emeryture to wyplacaja tylko i wylacznie po 25 latach na kontrakcie dozywotnim? A mozna 5 letni i go przedluzac, tak aby po 5 przedluzeniu przejsc na emeryture i dostawac kaske w Polsce? :wink: P.S. Szkoda, ze nie moge miec rodziny ani dzieci, jesli do takiej legi wstapie... Edytowane 23 Sierpnia 2005 przez M@Ly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Mozna kontrakty przedluzac Po co ci rodzina i tak nie mialbys dla nich czasu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Mozna kontrakty przedluzac Po co ci rodzina i tak nie mialbys dla nich czasu 1608781[/snapback] Ale zawsze jest chec powrotu do kraju, swiadomosc, iz ktos na Ciebie czeka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 (edytowane) tak jak ci sie skonczy kontrakt np 5letni dostajesz propozyje prdzluzenia na rok, nastepne 5 lat i inne opcje. rodzine mozesz miec ale oni nie moga o tym wiedziec :> znalazlem cos aktualnego o kasie http://legiacudzoziemska.fm.interia.pl/zarobki.htm niezle 1002Euro za bycie szeregowym :> edit: poprawka nie mozna sie zenic ani miec samochod dom itd przez pierwsze 5 lata sluzby Edytowane 23 Sierpnia 2005 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenixthx Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 (edytowane) poprawka nie mozna sie zenic ani miec samochod dom itd przez pierwsze 5 lata sluzby 1608873[/snapback] to ja jusz tam nie chce ;] :wink: chociaz calkiem niezla kasa :P a motorka tez nie mozna ?? Edytowane 23 Sierpnia 2005 przez fenixthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 A ja mam pytanie z trochę innej beczki ( mam odroczenie od 3-4 lat ) Od kumpla szłysząłem że podobno po nowym roku rocznik 82 przechodzi do rezerwy . Czy to prawda ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Ciekawe co z rocznikiem 81 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 jutro w wyborczej ma byc jakis dodatek o nowych zasadach poboru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 (edytowane) jedni kombinuja jak tu dostac D a inni je maja chociaz woleli by nie miec ja bym tam wolal miec A i nie miec astmy, alergi, i -3 na kazde oko :P a tak pozatym .. jak to jest z dziarami ... biora wydziaranych do woja? ;] tak z ciekawosci ze tez se nie zrobilem dziar 4 lata temu ;] bym sie dowiedzial sam ;] Edytowane 23 Sierpnia 2005 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 biorą , ba kumple niektórzy juz w woju sie dziarali ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Biora, ale dostajesz A z paragrafem, moj kumpel ma 2 paragrafy, jeden za tatuaz, a drugi za to, ze ma ponad 180 zm wzrostu :wink: Ja tez mam -3 na kazde oko, ale jakos A dostalem :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Ciekawe co z rocznikiem 81 :] 1608913[/snapback] rocznik 81 pozdrawia z rezerwy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Ja rocznik 84 tez uniklem Woja :razz: Ps. Sciagali mnie z komendy uzupelniem, chyba 1.5 roku, nie odbieralem zadnych poleconych od nich i chyba dali spokój bo od roku cisza B) Na poczatku 2003 otrzymalem A :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 rocznik 81 pozdrawia z rezerwy :) 1609427[/snapback] czekaj czekaj kolego o co chodzi bo ja rocznik 81 jestem a omaijam listonosza jak moge, mam juz caly plik wezwan na poczte po przesylke z wku czekam na szczegoly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 (edytowane) A co z rocznikiem 88? jeszcze mam trochę czasu uf a może jak się w szkole średniej z w-f mam 2 :oops: to się nie idzie? tylko nie śmiać się Edytowane 23 Sierpnia 2005 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 czekaj czekaj kolego o co chodzi bo ja rocznik 81 jestem a omaijam listonosza jak moge, mam juz caly plik wezwan na poczte po przesylke z wku czekam na szczegoly 1609611[/snapback] Studia sie skonczyly i hurtem po 5 roku przesylaja do rezerwy i ... koniec historii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ld Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 a tak pozatym .. jak to jest z dziarami ... biora wydziaranych do woja? ;] tak z ciekawosci ze tez se nie zrobilem dziar 4 lata temu ;] bym sie dowiedzial sam ;] 1609133[/snapback] po prostu nie wezma Cie do kompanii reprezentacyjnej, tylko dostaniesz sie do jakiejs syfnej jednostki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 po prostu nie wezma Cie do kompanii reprezentacyjnej, tylko dostaniesz sie do jakiejs syfnej jednostki... 1611288[/snapback] ja mam D .. za sama astme oskrzelową i alergie ;] pozatmy studiuje a potem pewnie jade do angli .. wiec i tak mi moga naskoczyć ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober9035 Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) Ładnie sie dziś wkur.. bo matka odebrała te zjeb... wezwanie a już od paru tygodni mówiłem "nic nie odbierajcie jak do mnie przychodzi"... teraz pytanie jak matka odebrała a ja za chiny ludowe nie chce iść na komęde to będe mieć przej.. czy tylko będą wezwaniami straszyć mam jeszcze o tyle dobrze że nie mieszkam tam gdzie jestem zameldowany więc pare dni dłurzej im to zajmnie cholera a ja mam tylko 0,5 na prawym oku i z 20kg nadwagi na bank dostane A słyszałem też że można pisać jakieś odwołania jak to sie robi? Edytowane 26 Września 2005 przez bober9035 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Ładnie sie dziś wkur.. bo matka odebrała te zjeb... wezwanie a już od paru tygodni mówiłem "nic nie odbierajcie jak do mnie przychodzi"... teraz pytanie jak matka odebrała a ja za chiny ludowe nie chce iść na komęde to będe mieć przej.. czy tylko będą wezwaniami straszyć mam jeszcze o tyle dobrze że nie mieszkam tam gdzie jestem zameldowany więc pare dni dłurzej im to zajmnie cholera a ja mam tylko 0,5 na prawym oku i z 20kg nadwagi na bank dostane A słuszałem też że można pisać jakieś odwołania jak to sie robi? 1669690[/snapback] Olej ich... nic ci nie zrobia. Najwyzej ZW przyjedzie po Ciebie tam gdzie jestes zameldowany, ale to raczej nikle szanse. U mnie na podworku z 4 kolesi nie chodza do szkoly i scigala ich komenda uzupelnien ale ZW do tej pory na oczy nie widzieli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...