Skocz do zawartości
mkl

Polityka ;]

Rekomendowane odpowiedzi

Ale zażarta dyskusja... :D Kto by przypuszczał że tyle osób zainteresuje polityka! :D

Pietia(lania):

Ten artykuł o podatku liniowym był napisany bardzo jednostronnie!!! Autor strasznie wyolbrzymia wady, a o jego niewątpliwych zaletach są tylko wzmianki. Trzeba jednak przyznać, że z niektórymi jego częściami trzeba się zgodzić. Pamiętaj jednak, że PO nie wprowadza podatku liniowego by obniżyć obciążenia podatkowe ale by uprościć rozliczenia się z fiskusem!!!

kamilo23:

Nie osądzaj ludzi po wykonywanych zawodach! Czy to, że ktoś jest mechanikiem może świadczyć jakim jest politykiem? Podpisuję się pod wypowiedziami und3r: posłuchaj kilku debat z jego udziałem, a potem mów jakie są jego wypowiedzi! Wydaje mi się że ocenianie ludzi z góry w twoim wykonaniu jest DNEM !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie osądzaj ludzi po wykonywanych zawodach! Czy to, że ktoś jest mechanikiem może świadczyć jakim jest politykiem? Podpisuję się pod wypowiedziami und3r: posłuchaj kilku debat z jego udziałem, a potem mów jakie są jego wypowiedzi! Wydaje mi się że ocenianie ludzi z góry w twoim wykonaniu jest DNEM !!!

1609628[/snapback]

Ale przecież wyżej napisałem cio mysle o jego wypowiedziach :blink:

Wszystko się okaże jak będą wybory i po wyborach , tylko życze wam wszystkim żeby nie był niespodzianek :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kamilo23:

Niespodzianek? A jaka partia może wygrać wybory? PO PiS... znasz przecież sondaże. Chyba nie twierdzisz że są wyssane z palca?

1609710[/snapback]

Mając na myśli słowo niespodzianka mam na myśli że te wszystkie zapewnienia i obiecanki się sprawdzą i oby tak było. Znacie historie Milera co on to chciał zrobić i jak skończył. :wink:

Edytowane przez kamilo23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie. Ten artykuł o podatku liniowym jest mało obiektywny.

Uproszczenie podatkow pomoglo by przedsiebiorcom, byloby mniej przekretow podatkowych i naduzyc.

PO chce takze uproscic sposob w jaki zaklada sie firmy, i problemy zwiazane z dzialalnoscia. Moze to sprawic ze bedzie wiecej pracodawcow, bedzie wiecej mniejsc pracy, spadnie bezrobocie (czytsa teoria ;)). Wiem cos o tym bo moj tata ma wlasny zaklad i czesto opowiada o problemach z tym zwiazanych. Zamiast pomagac, rzad zwala wszystko na wlascicieli i obarcza ich dodatkowymi kosztami, podatkami... 19% to jednak nie 40%...

Kuzyn ma swoja firme w Anglii. gdy opowiadal, jak urzednicy i panstwo idzie na reke pracodawcom, to smiech ogrania czlowieka gdy pomysli o tym co dzieje sie w pOLSCE.

Kamilo23 obrazasz kogos, choc sam prezentujesz swoimi postami o wiele nizszy poziom... Czy mechanik jest z zalozenia tepy? n/c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamilo23 obrazasz kogos, choc sam prezentujesz swoimi postami o wiele nizszy poziom... Czy mechanik jest z zalozenia tepy? n/c

1609751[/snapback]

Nie , nie schodzmy z tematu nie będe juz poruszałe tego mechanika i daj my temu spokój :wink: .

Słyszeliście dzisiaj nowość na temat odlliczenia opodatku , które to kwach zawetował :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prezydent musi byc przede wszystkim reprezentacyjny (nie oszukujmy sie to jego glowna funkcja) i co by nie mowic to Kwasniewski spisal sie w tej roli swietnie.

Ze wzgledu na zachowanie, prezencje badz poglady jak dla mnie odpadaja: Kaczynski, Lepper, Religa, papcio Giertych i caly desant z Ameryki :lol:

Co do Tuska, to na pewno ma on najlepsza kampanie wyborcza, poglady partii tez mi odpowiadaja, ale co do samego Donalda ;) to jakos mi nie pasuje, taki zbyt "miekki jest".

Ja raczej bede glosowal na Cimoszewicza (reprezentacyjny, nie ma jakis radykalnych pogladow, stanowczy, byly minister spraw zagranicznych, wiec nazwijmy to obyty jest :P). Malo mnie obchodzi jego zeznanie podatkowe, bo wszyscy politycy i tak kradna (sam bym to robil na ich miejscu, wiec co im sie dziwic :lol: ).

A tak przy okazji to ostatnio sie dowiedzialem, ze jest az 13 :blink: kandydatow! :D

Aha, a glos na partie to raczej oddam na PO lub PD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

,Aug 23 2005, 10:47]Wogóle się tym nie interesuje  <_<

Nawet nie wiem kto jest teraz premierem Polski  :-|

1608736[/snapback]

Szkoda że się nie interesujesz. Wiedziałbyś chociaż kto jest premierem Polski. Podpowiem - Belka. Niewiedza może wynikać z tego, że Belka rzadko udziela się w mediach, nie to co Miller czy Buzek. Belka jest dobrym administratorem, szkoda tylko że ma związane ręce, ale to już dyskusja na kiedy indziej...

przestala mnie interesowac polityka;

1608740[/snapback]

Szkoda. Każdy z nas powinien mieć jakieś pojęcie o polityce, w końcu to my wybieramy reprezentantów do sejmu, to od nas zależy kto będzie posłem i prezydentem.

Ja nawet mysle, ze ten Donald Tusk to wporzadku jest :wink:

1608770[/snapback]

Znasz jego program, wypowiedzi w programach publicystycznych, w sejmie :?: Czy tylko tak piszesz, w myśl zasady: a co, se napisze.

Tusk mnie zdziwil, jak koles w sejmie kieys obrazal kobiete to Tusk wstal do mownicy i mu nawrzucal, ze jak smie obrazac kobiete, moze za jego kadencji bedzie lepiej...

1608770[/snapback]

Jak chcieli przesłuchać Cimoszewicza na komisji do spraw Orlenu, to też mnie ździwił. Tak samo jak już go przesłuchiwali - Cimoszewicz jako jedyny przeciwstawił się Giertychowi, Macierewiczowi, Wassermanowi i Miodowiczowi. Bardzo dobrze wypadł, nie dał się. Pokazał jak (p)osły w komisji mają w głębokim poważaniu prawo. Jeśli ktoś oglądał przesłuchanie Cimoszewicza to wie o co mi chodzi.

A z tym Żydem to przesadziłeś :angry:

ale Wałęsa to...

1608816[/snapback]

...człowiek legenda, przynajmniej za granicą. Będąc w Solidarności zrobił bardzo dużo, aby dzisiaj nie było komunizmu. Każdy kto uważał na historii na pewno nie powie, że było inaczej. To jakim był prezydentem to już inna sprawa.

polityką interesuje się najbardziej przed wyborami (tak jak większość tutaj :D)

1608823[/snapback]

I tu leży Twój problem - znasz tylko programy wyborcze (często naładowane kiełbasą). Trzeba spojrzeć na to, co było wcześniej, co przez te 4... 16 a nawet i więcej lat się działo. Jeśli interesujesz się przed wyborami, to pewnie myślisz, że Okrągły Stół to był spisek :lol:

Przez te cztery lata dużo się wydarzyło. Do tych wszystkich miłośników PO powiem tyle: "Nicea albo śmierć" i "szarpnąć cugle" - zrozumią to tylko Ci, którzy interesują się polityką nie tylko przed wyborami.

Z tą większością to przesadzasz.

A ja jako Prezydenta widzę Pana Kaczyńskiego. Dobrze wywiązywał się ze swoich obowiązków w Warszawie :) Chociaż ta ostatnia zagrywka z porównaniem programów wyborczych PiS-u i PO w spocie reklamowym była dosyć nie na miejscu.

1608827[/snapback]

Tymbardziej że pełno, możnaby powiedzieć, bugów tam się znajduje, chociażby złe stawki VAT na niektóre materiały.

Wałese ktos wypromował...

1608835[/snapback]

Sam się wypromował w latach 70-siątych i 80-siątych. Historia się kłania.

Dalsza część moich wywodów na temat polityki za jakiś czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również jestem za McDonaldem Tuskiem, facet poprostu ma łeb na karku, IMO bardzo dobrze sie spisywał jako marszałek sejmu, no i nie myli się w zeznaniach podatkowych jak niektórzy  :)

1608840[/snapback]

Cimoszewicz też był (jest) dobrym marszałkiem. Nie dopuszcza wielu beznadziejnych ustaw, które nastawione są tylko na pozyskanie głosów, albo zmianę sposobu wyborów do sejmu.

Co do tego mylenia powiem tylko tyle - w podatkach jest bajzel jeszcze gorszy niż w TPsie. Samych rodzajów PITów jest ponad 30.

najmniej lubie Cimoszewicza za jego postawę. Był na prowadzeniu, ujawniono przekręt(wg. mnie nie istotne czy to prawda czy nie),a on się tak dziwnie zachował że stracił w moich oczach bardzo dużo(ale nie głosu - prawa wyborczego nie mam :D).

1608844[/snapback]

Dziwnie :blink: :?: To że na komisji nie dał się (p)osłom to źle :?: IMO dobrze wypadł przed komisją, ale o tym pisałem już wcześniej. To jego przeciwnicy polityczni zaczeli go ostatnio atakować - Jarucka, Giertych, Wasserman i reszta. W Polsce jest tak, że każdego można opluć, zmieszać z błotem... Cimoszewicz jako jedyny od długiego czasu się temu przeciwstawił. Jednego bym chciał - żeby zakończyła się sprawa w sądzie w trybie wyborczym tak, żeby Giertycha w końcu zamknąć za "rzucanie błotem" i opluwanie. Poziom w polityce znacznie opadł częsciowo za sprawą korupcji, a częściowo za sprawą takich jak Giertych, czyli opluwaczy.

Nie chcę się wdawać w dyskusje czy Cimoszewicz ma rację, czy Jarucka jedno jest natomiast pewne - granat wrzucony do szamba robi bajzel, a kupa jest wszędzie dookoła.

Co do partii to z obietnic dobrze się prezentuje PiS, ewentualnie PO.

1608844[/snapback]

Z obietnic :blink: :?: Spoty PiSu w których są błędy, pomysł ze zbudowaniem IV RP, albo "lustracją powszechna" - moim zdaniem lepiej nie uciekać w IV RP tylko poprawić III. Nazwa się zmieni, ale nic poza tym.

Wszysko jest ładnie,super,miodzio... Kampanie wyborcze... Po wyborach dalej będą kraść,oszukiwać itd. ,a zwykły szarak i tak dostanie po d...e .

1608856[/snapback]

Lepiej zagłosować na Samoobronę, LPR czy PO :?: Która z tych partii zrobi największy burdel jak dopcha się do koryta :?: Ja jestem przekonany, że lepiej zagłosować na mniejsze zło (wiem, wiem, dla niektórych nie ma czegoś takiego. Tylko czy lepiej taka Samoobrona czy PO :?:).

Sam widziales Paranoiku, co sie dzialo, kiedy to na Bialorusi Polscy delegacie byli "przesladowani" przez tamtejsze wladze, a Aleksander K. siedzial sobie w swej przytulnej chatce i wypoczywal, czy aby tak postepuje prawdziwy prezydent...

1608866[/snapback]

Zdania są podzielone: dla jednych zachował się źle, dla innych dobrze. Tylko zauważ, że Kwaśniewski jest już prezydentem drugą kadencję, którą nota bene wygrał w pierwszej turze, a to chyba o czymś świadczy :?:

W zasadzie to szansę na prezydenturę mają tylko Cimoszewicz, Tusk i Kaczyński, z czego największe szanse, moim zdaniem, ma ten pierwszy.

1608897[/snapback]

Z tymi szansami to już nie bardzo. Jak wcześniej pisałem - granat wrzucony do szamba.... Brud na Cimoszewiczu zostanie, z czego na pewno cieszą się Kaczyński i Tusk.

Wg mnie Polsce potrzebny jest stanowczy i mało radykalny pezydent.

1608922[/snapback]

Czyli nie Kaczyński ;)

Gdybym mnogl to zaglosowałbym na wyborach PO, a na Tuska jako prezydenta.

Ta partia mysli racionalnie, nie obiecuja gruszek na wierzbie, o wielkich aferach z ich udzialem nie slyszalem (choc pewnie uslysze ;)). Chca wprowadzic podatek liniowy (ktory mial byc wprowadzony juz z 4 lata temu) a nie tysiac opcji tak jak w przypadku PiS.

1608936[/snapback]

Myśli racjonalnie :?: No możliwem tylko czemu miało służyć hasło: "Nicea albo śmierć" :?:

Podatek liniowy miał być wprowadzony 4 lata temu :blink:

PiS i tysiąć opcji :?: Ułatwię Ci sprawę - mają dwie opcje. Podatek 19% i 32% (mogę się lekko pomylić, w każdym razie miałyby być dwie stawki podatkowe).

Afera... Piskorski...

mozliwe ze cos namieszalem, nie jestem na bierzaco z tym wszystkim ;]

1608936[/snapback]

Widać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cimoszewicz też był (jest) dobrym marszałkiem. Nie dopuszcza wielu beznadziejnych ustaw, które nastawione są tylko na pozyskanie głosów, albo zmianę sposobu wyborów do sejmu.

Co do tego mylenia powiem tylko tyle - w podatkach jest bajzel jeszcze gorszy niż w TPsie. Samych rodzajów PITów jest ponad 30.

1610127[/snapback]

Cimoszewicz nie dość że kanciarz bo zataił dochody z obrotu akcjami Orlenu, to w dodatku głupi bo dał sie złapać i się głupio tłumaczy, że od córki z USA pożyczył i ze ta forsa to do niej należy, a to znaczy że dokonywał inwestycji na giełdzie w imieniu osób trzecich i za ich pieniądze a to jest nielegalne bez odpowiednich licencji/zezwoleń (córka oczywiście podatków od tej forsy nie zapłaciła).

Takim tłumaczeniem coraz głębszy dół pod sobą kopie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paranoik - to, że ktoś powie, że ktoś inny nie jest Polakiem a Żydem to nie jest antysemityzm.

1609010[/snapback]

Pisanie o kimś że jest Żydem dlatego, iż nie zrobił nic w sprawie prześladowań na Białorusi i dlatego, że w mniemaniu piszącego nakradł i jest złodziejem dla mnie jest nie fair.

Złodziej = Żyd :?: To może każdy Arab = terrorysta :?: :blink:

Cimoszewicz co powiedział że nie da górnikom emerytur i co ?? dał

Cimoszewicz co powiedział że nie będzie kandydował i co kandyduje ;]

jak się odnosił do dziennikarzy (już Oleksy jest lepszy szczwaniec niezatapialny:D, Cimocha za łatwo się denerwuje, był beznadziejny jeśli chodzi o ministra spraw zagranicznych).

1609013[/snapback]

Emerytury dla górników - wpadka Cimoszewicza.

Z kandydowaniem to było wiadomo od początku, że będzie startował :P

Za łatwo się denerwuje :?: Możliwe ale czy Ty nie wkurzyłbyś się, gdyby jakieś pajace mówiły publicznie, że jesteś złodziej, prostak itp. :?: Moim zdaniem takie pomawianie jest wielce niestosowne i z czymś takim należy walczyć. Mam nadzieję, że sąd rozpatrzy tą sprawę, a ci którzy opluwają innych zostaną ukarani. A ministrem nie był złym ;)

PD jest jedną z najstarszych partii ( w ostatnim piętnastoleciu).

ROAD (Ruch Obywatelski Akcja Demokratyczna)=>Unia Demokratyczna=>Unia Wolności=>Partia Demokratyczna-Demokraci.pl

To jest ciągle ta sama partia.

1609462[/snapback]

Dokładnie. Jeszcze do tego łańcucha można dodać Kongres Liberalno-Demokratyczny między ROAD a UD :)

Frasyniuk jest nikim i niczym.

1609539[/snapback]

A Ty nie masz pojęcia o czym piszesz. Napisałbym dosadniej, ale przemilczę...

Nie znasz historii, nie wiesz co ten człowiek zrobił, o co walczył, żebyś teraz mógł sobie spokojnie żyć.

Ja tylko głosuje na PiS bo Kaczorek przy Frasyniuku to jest gość a nie jakiś mechanik :wink:

1609539[/snapback]

Tłumaczenie, że ten jest górnikiem to od razu jest nikim, natomiast jak ktoś jest prawnikiem albo lekarzem to jest kimś :?: To teraz taka ciekawostka: Giertych jest z zawodu prawnikiem i co, jest lepszy od na przykład pielęgniarki lub górnika :?: Zawód nie świadczy o tym, kto jaki jest. Jeśli Twój ojciec (hipotetycznie) jest ślusarzem to jest gorszy od prawnika, który obraża i oskarża kogo się da :?: Chyba nie w tym rzecz.

Ale zażarta dyskusja...  :D Kto by przypuszczał że tyle osób zainteresuje polityka! :D

Czy to, że ktoś jest mechanikiem może świadczyć jakim jest politykiem? Podpisuję się pod wypowiedziami und3r: posłuchaj kilku debat z jego udziałem, a potem mów jakie są jego wypowiedzi! Wydaje mi się że ocenianie ludzi z góry w twoim wykonaniu jest DNEM !!!

1609628[/snapback]

Histeryzujesz ;) O polityce, jakakolwiek by ona nie była, trzeba wiedzieć, bo przecież ma ona wpływ na nasze życie.

O tym co myślę na temat zawodu naskrobałem troszkę wyżej. Kamilo23 nawet jakby posłuchał debat, to nie sądzę żeby zrozumiał wypowiedzi Frasyniuka... a ocenianie ludzi z góry jest "nieładne" ;)

Myślę, że kamilo23 podobnie jak Camillo wyrobił sobie zdanie wśród użytkowników :twisted:

Na PD sie nie opłaca, bo i tak sa ostatni w sondażach (jesli ufac sondażom przedwyborczym). PO to chyba najrozsądniejsze obecnie wyjście :)

1609842[/snapback]

Syndrom straconego głosu :?: Widać wpływ sondaży na preferencje wyborcze :P

Ale chyba lepiej na PO, poniewaz roznica pomiedzy Platformą, a PISem jest bardzo niewielka.

1609888[/snapback]

No rzeczywiście. Do takich wniosków można dojść na przykład patrząć na program gospodarczy :lol: No offence ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mając na myśli słowo niespodzianka mam na myśli że te wszystkie zapewnienia i obiecanki  się sprawdzą i oby tak było. Znacie historie Milera co on to chciał zrobić i jak skończył. :wink:

1609742[/snapback]

Fajna teoria, ja jednak wierzę, że skoro ten sejm był najgorszy ze wszystkich w III RP to teraz może być już tylko lepiej!!! Może się łudzę, ale taki jestem B) !!!

Histeryzujesz :wink: O polityce, jakakolwiek by ona nie była, trzeba wiedzieć, bo przecież ma ona wpływ na nasze życie.

1610421[/snapback]

??? Co to ma znaczyć ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żarcik ;)

Jak już wcześniej napisałem - jakieś pojęcie o polityce należy mieć, żeby chociażby nie gadać głupot i nie wyjść na idiotę. Poza tym naród (czyli my) wybiera posłów w tym ustroju, zatem mamy pośrednio wpływ na politykę państwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisanie o kimś że jest Żydem dlatego, iż nie zrobił nic w sprawie prześladowań na Białorusi i dlatego, że w mniemaniu piszącego nakradł i jest złodziejem dla mnie jest nie fair.

Złodziej = Żyd :?: To może każdy Arab = terrorysta :?: :blink:

Szkoda że odnosząc w ten sposób do mojej wypowiedzi zaczynasz swój elaborat od wkładania mi w usta słów, których nigdy nie wypowiedziałem i robiąc w ten sposób ze mnie wariata. No, ale każdy ma swój sposób na dyskutowanie.

Co do Żydów (żeby już wreszcie zamknąć ten niewdzięczny temat) - w USA powszechnie wiadomo kto siedzi u władzy, kto zasiada w kongresie a kim są burmistrzowie miast. U nas natomiast każda rozmowa nt. Żydów jest jakaś bardzo egzotyczna, bo od razu wywołuje oburzenie ('antysemita!' itp.), co z resztą jest zrozumiałe. Społeczeństwo jest na tyle tolerancyjne, że teraz nawet zauważenie czyjejś odmienności (nie mówiąc o wytykaniu jej) jest już wysoce nietaktowne (przykładowo parada 'normalności' :lol:). Polscy Żydzi ukrywają swoje powodzenie prawdopodobnie dlatego, że niechęć do Żydów jest w Polsce ogromna, natomiast w stanach nie jest to jakąś tajemnicą i wszyscy są szczęśliwi. W internecie można znaleźć listy polityków, kongresmenów (w tym wypadku większość) pochodzenia żydowskiego i to naprwadę, nie tylko na stronach organizacji nazistowskich jak można by pomyśleć. Natomiast w Polsce dzieje się to pod płaszczykiem nie-wiadomo-czego, panuje jakaś powszechna ignorancja w tym temacie, jakakolwiek wypowiedź zahaczająca o tą tematykę, praktycznie każda która jest nie w smak tym środowiskom jest traktowana jako antysemityzm w najgorszej formie. Przypomina mi się agresywna reakcja Publicysty Pawła Śpiewaka (obecnie PO, który kiedyś przewijał się jako autorytet publicystyczny praktycznie w każdych komentarzach do aktualnych wydarzeń politycznych w wiadomościach) w jakiejś debacie, kiedy prof. Wolniewicz zaczął mówić o elementach patriotyzmu i Polskości, wykrzyknął - "A co ma pan do tego, że ja miałem Żydów w rodzinie?". Każda wzmianka na ten temat jest traktowana alergicznie, najlepiej jak by o tym nie mówić - to wtedy nie ma problemu, nie ma tematu.

Taka atmosfera panuje w polityce, mediach i oczywiście udziela się wszystkim, co mozna tutaj zaobserwować. Wg spisu powszechnego, Żydami określiło się podobno 7.000 osób mieszkających w Polsce, ale wg B. Wildsteina, którego wypowiedzi szanuję i często muszę się z nimi zgadzać, w Polsce żyje ok. miliona osób pochodzenia żydowskiego.

Znacząca nadreprezentacja Żydów siedzi w polityce, mediach, wydawnictwach literackich, kinematografii, radach nadzorczych wielkich kopropracji czy Wam się to podoba czy nie a ja mam prawo do tego, żeby to krytykować i chcieć to zmienić. I nikt nie ma prawa nazywać mnie z tego powodu antysemitą. Kiedyś chciałem głosować na partie narodowe, ale teraz nie wierzę już w to, że jakakolwiek partia jest uczciwa.

Na prymitywne wypowiedzi typu 'złodziej=Żyd' czy odwrotnie, proponuję nie reagować, świadczą tylko o poziomie forumowicza.

Emerytury dla górników - wpadka Cimoszewicza.

Z kandydowaniem to było wiadomo od początku, że będzie startował :P

Za łatwo się denerwuje :?: Możliwe ale czy Ty nie wkurzyłbyś się, gdyby jakieś pajace mówiły publicznie, że jesteś złodziej, prostak itp. :?: Moim zdaniem takie pomawianie jest wielce niestosowne i z czymś takim należy walczyć. Mam nadzieję, że sąd rozpatrzy tą sprawę, a ci którzy opluwają innych zostaną ukarani. A ministrem nie był złym ;)

Każdy ma prawo do swojej opinii. Dla Ciebie Cimoszewicz jest ostoją oczciwości, dla mnie post PZPR-owskim aparatczykiem, który wywodzi się z umoczonego po uszy środowiska i sam zapewne lepszy nie jest - działał w mafii zwanej rządem i to już jest powód żeby mu nie zaufać. A to co pokazał w tv to dla mnie jest chamstwo do potęgi, czy mu się podoba czy nie, odpowiadał przed organem śledczym i nieistotne tutaj jest kto w nim zasiada. Dla mnie to jest prostak, który na dodatek ma słabe nerwy i jak mu puszczają, to pokazuje wtedy jaki jest naprawdę (i tutaj spece od mowy ciała nie pomogą). Nie wierzę w ani jedno jego słowo, jeżeli byłby czysty to nie bal by się odpowiadać przed komisją (ktora jaka jest, taka jest - ale jest).

To tak jakbym wyszedł z sądu i nie zaznawał, bo mi się nie podoba sędzia i prokurator. Nie był złym ministrem? A powiedz, co on dobrego zrobił? A jakiego ma szefa sztabu wyborczego - takiej (za przeproszeniem) dziwki politycznej to oprócz B. Pęka chyba nie znajdziemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żarcik ;)

Jak już wcześniej napisałem - jakieś pojęcie o polityce należy mieć, żeby chociażby nie gadać głupot i nie wyjść na idiotę. Poza tym naród (czyli my) wybiera posłów w tym ustroju, zatem mamy pośrednio wpływ na politykę państwa.

1610527[/snapback]

Aha... :)

Każdy ma prawo do swojej opinii. Dla Ciebie Cimoszewicz jest ostoją oczciwości, dla mnie post PZPR-owskim aparatczykiem, który wywodzi się z umoczonego po uszy środowiska i sam zapewne lepszy nie jest - działał w mafii zwanej rządem i to już jest powód żeby mu nie zaufać. A to co pokazał w tv to dla mnie jest chamstwo do potęgi, czy mu się podoba czy nie, odpowiadał przed organem śledczym i nieistotne tutaj jest kto w nim zasiada. Dla mnie to jest prostak, który na dodatek ma słabe nerwy i jak mu puszczają, to pokazuje wtedy jaki jest naprawdę (i tutaj spece od mowy ciała nie pomogą). Nie wierzę w ani jedno jego słowo, jeżeli byłby czysty to nie bal by się odpowiadać przed komisją (ktora jaka jest, taka jest - ale jest).

To tak jakbym wyszedł z sądu i nie zaznawał, bo mi się nie podoba sędzia i prokurator. Nie był złym ministrem? A powiedz, co on dobrego zrobił? A jakiego ma szefa sztabu wyborczego - takiej (za przeproszeniem) dziwki politycznej to oprócz B. Pęka chyba nie znajdziemy.

1610555[/snapback]

Nic... Ale lewica w Polsce nie ma nikogo innego takiego formatu. Przecież po upadku Millera, Oleksego, i jeszcze kilku innych czołowych polityków tylko Cimoszewicz jest niejaką ostoją SLD.

Co do jego zachowania przed komisją śledczą i w sądzie - zastawiałbym się czy to nie jego cwaniactwo lub jakiś przemyślany plan, a nie nie słabe nerwy. Uważam to za grę polityczną, która po początkowym spadku popularności może zostać później wykorzystana w brudnej kampanii, a to może przynieść skutek niejako odwrotny i przyczynić się do odbudowy poparcia!!! Nie chcę tutaj przypominać brudnej kampanii opozycji z poprzednich wyborów prezydenckich, ale skojarzenie przynajmniej mi nasuwa się samo! Co wtedy z niej wynikło: Kwaśniewski wygrał w I turze :-(

Niech nikt tego nie odbierze jako obronę Cimoszewicza (popieram PO i Tuska)! To takie gdybanie nad czarnym koniem tych wyborów. Ja właśnie za takiego uważam Cimoszewicza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Syndrom straconego głosu :?: Widać wpływ sondaży na preferencje wyborcze :P

Dokładnie :P

No rzeczywiście. Do takich wniosków można dojść na przykład patrząć na program gospodarczy :lol: No offence ;)

Dobrze wiesz, ze chodzilo mi o roznice w poparciu, nie w programie :P Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Ty nie masz pojęcia o czym piszesz. Napisałbym dosadniej, ale przemilczę...

Nie znasz historii, nie wiesz co ten człowiek zrobił, o co walczył, żebyś teraz mógł sobie spokojnie żyć.

Tłumaczenie, że ten jest górnikiem to od razu jest nikim, natomiast jak ktoś jest prawnikiem albo lekarzem to jest kimś :?: To teraz taka ciekawostka: Giertych jest z zawodu prawnikiem i co, jest lepszy od na przykład pielęgniarki lub górnika :?: Zawód nie świadczy o tym, kto jaki jest. Jeśli Twój ojciec (hipotetycznie) jest ślusarzem to jest gorszy od prawnika, który obraża i oskarża kogo się da :?: Chyba nie w tym rzecz.

1610421[/snapback]

Wiem co pisze bo czytałem ostatnio o tym panu i ucze się w końcu WOSu :wink:

Nie podchodzmy dosadnie do tego tłumaczenia , ja tylko podaje przykład nie twierdze że ten ma taki zawód to jest taki. Ale prawda jest taka że ten co ma wyzsze wykształcenie mniej zarabia móie o szarym człowieku , bo o posłąch to juz nie wspomne. :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O jaaaaaaaa... No i co takiego ciekawego czytales ostatnio? A może pani/pan na WOSie nie lubi Frasyniuka (tylko miej na uwadze, ze ona/on jest nauczycielem, czyli nikim :lol: )?

nie twierdze  że ten ma taki zawód to jest taki. Ale prawda jest taka że ten co ma wyzsze wykształcenie mniej zarabia móie o szarym człowieku , bo o posłąch to juz nie wspomne.  :angry:

:blink: Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat z Wikipedii odnosnie Donalda Tuska :

"Był jednym z założycieli i przewodniczącym Kongresu Liberalno-Demokratycznego. Po połączeniu się KLD z Unią Demokratyczną zostaje wiceprzewodniczącym nowopowstałej partii - Unii Wolności. Poseł na Sejm I i IV kadencji oraz wicemarszałek Senatu III kadencji. 19 stycznia 2001 r. zakłada Platformę Obywatelską, której obecnie jest przewodniczącym."

Przyklad ze Donald nie byl w AWS tylko w koalicji z ta partia .Wielu ludzi robi tutaj pokaz mody z politykami na wybiegu . "Zaglasuje na tego bo ma ladne zeby" , co to za myslenie ? Ja patrze na historie danego czlowieka , na jego postepowanie wczoraj i dzis a nie spoty reklamowe pana Kaczora starszego , ktory mi mowi ze jakas mama parcujaca w supermarkecie czy pan Zdzisio (ten gej z Ery) bedzie lepiej zarabiac bez znaczenia na gospodarke . Najpierw czytajcie a nie zerujecie na "urban legends" i spotach telewizyjnych . Zaglosuje na tandem Tusk-PO bo che isc swoja droga , chce aby polityka nie sterowala wszystkim i wszystkimi .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1611160[/snapback]

No fajnie!!! Ja też się uczyłem... a raczej drzemałem na lekcjach, bo to czego nas na nim uczono to powodowało u mnie salwy śmiechu. Nic a nic to nie miało związku z prawdziwą polityką. Może teraz będzie lepiej (liceum).

Może ty masz/miałeś w szkole wyższy poziom WOSu, ale mimo wszystko o niczym to nie świadczy! :mur: :mur: :mur:

Zaglosuje na tandem Tusk-PO bo che isc swoja droga , chce aby polityka nie sterowala wszystkim i wszystkimi .

1611523[/snapback]

Nareszcie ktoś o zbliżonych do moich poglądach. B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W wyborach będę głoswował na:

prezydent: D. Tusk

Sejm: PO

Powody?

- Tusk i PO wywodzą się z Unii Wolności

- Podatek liniowy

- zniesienie immunitetów oraz wybory większościowe w okręgach jednomandatowych (jak napisał Mrjeremiasz)

- PO Nie biorze tzw. "trzynastek", co mnie cieszy, bo przynajmniej pomimo, iż zarabiają co najmniej 10tyś. zł/miesiąc jako poseł/posłanka, to potrafią zrezygnować z niektórych dodatków, a nie wchłaniają wszystko jak świn.. , żeby tylko więcej dla siebie nałapać :[

- Chyba jedyny (oprócz Religi?) kandydat, który jeszcze nie wpadł w żadną aferę, bo pewnie Giertych i Lepper nie mogą znaleźć odpowiednich papierów w swoich archiwach... (ironia)

Znalazłoby się pewnie jeszcze co najmniej kilka powodów, ale nie chce mi się szukać w całej historii od lat 80tych.

Lepperom, Giertychom, Kaczyńskim musimy stanowcze NIE! Boże broń, aby Samoobrona i LPR nie zdobyły dużo głosów w wyborach.

Powody?

- Lepper: podsumowując dużo gada mało robi, do tego jego światopogląd zdaje się być nieco skrzywiony.

- Giertych, znany z tzw. "Komisji" PKN Orlen ostatnimi czasy, dla mnie jest to tylko i wyłącznie gra polityczna, aby zniszczyć przeciwników, a sam siebie stawia za aniołka, Bull Sh*t! :[ W ogóle jeżeli ktoś jeszcze łapie o co chodzi w tej "komisji" to szczerze przyjadę pogratulować osobiście, jak dla mnie, zeszła na psy, nie zajmuje się tym czym miała, stała się grą pollityczną, teatrem jednego aktora. Przydałby się CKM aby powybijać ich tam, albo baseball, aby naprostować im ideę tej "Komisji"

- Kaczyński, taaak, Dziękujemy za "wielki rozwój" Warszawy na przestrzeni kadencji... miejmy nadzieję, szybko się kończącej.

Poza tym w reklamówkach pokazuje to co ludzie chcieliby usłyszeć, a nie to co jest możliwe w rzeczywistości, i ten jego wspaniały uśmiech pod publiczkę...

Radykalnie? Trochę, ale już mam ponad czubek głowy tą całą politykę w Polsce, co rusz to afera. Albo te ciągłe "Panie pośle, przypomnę panu...". Za 10-15 lat mam nadzieję, że się to zmieni na lepsze.

Chcę żyć w kraju, który potrafi zadbać o sprawy obywatela, nie nakładać na niego milionów różnych podatków, jest Państwem Prawa (a nie Prawa na lewo), kraju, który da mi możliwość rozwoju, wybrania własnej drogi i abym z dumą mógł powiedzieć, że jestem jego obywatelem.

Edytowane przez Allen3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że odnosząc w ten sposób do mojej wypowiedzi zaczynasz swój elaborat od wkładania mi w usta słów, których nigdy nie wypowiedziałem i robiąc w ten sposób ze mnie wariata.

1610555[/snapback]

Jeśli tak to zrozumiałeś to sorry, nie to było moim celem nazwaniem Ciebie wariatem. Chodzi mi o to, że nie można nazywać kogoś Żydem, bo jest podejrzenie że kradnie. Tak samo nie można mówić, iż każdy Arab to terrorysta. Moje słowa dotyczyły dwóch osób, które wypowiadały się w tym topicu i zaznaczam - nie chodzi mi o Ciebie.

Na prymitywne wypowiedzi typu 'złodziej=Żyd' czy odwrotnie, proponuję nie reagować, świadczą tylko o poziomie forumowicza.

1610555[/snapback]

Pijesz do mnie :?: Czy do tych co otwarcie mówią o kimś Żyd, bo według nich dana osoba jest złodziejem :?:

Dla Ciebie Cimoszewicz jest ostoją oczciwości...

1610555[/snapback]

I tu się mylisz. Cimoszewicz nie jest dla mnie ostoją uczciwości, ale jako jedyny potrafił przeciwstawić się posłom zasiadającym w komisji. Co do komisji - czy Twoim zdaniem w takiej komisji powinny zasiadać osoby, które mają za nic prawo :?: Członkowie komisji owszem powinni wykonywać swoją pracę, ale powinni to robić na podstawie prawa i z zasadami prawa. Ja tak to widzę.

Swoją drogą ciekawe jakby Tuska lub Kaczyńskiego zaczeli publicznie opluwać - popłuczyny do nich również by się dolepiły i jeśli były by to pomówienia, to jednak pewien niesmak również by pozostał.

Nie rozśmieszaj mnie :P Dobrze wiesz, ze chodzilo mi o roznice w poparciu, nie w programie :P

1610999[/snapback]

Mógłbym to samo napisać o Tobie, że mnie rozśmieszasz ;) W swoim poście nie napisałeś o jakie różnice Ci chodzi.

Wiem o co Ci chodziło, ale pomyśl o tym, że nie każdy forumowicz to zrozumie ;)

Szkoda, że ten syndrom u Ciebie występuje, szkoda...

zakłada Platformę Obywatelską, której obecnie jest przewodniczącym.

1611523[/snapback]

Razem z Olechowskim i Płażyńskim, to tak gwoli ścisłości :)

Wielu ludzi robi tutaj pokaz mody z politykami na wybiegu . "Zaglasuje na tego bo ma ladne zeby" , co to za myslenie ? Ja patrze na historie danego czlowieka , na jego postepowanie wczoraj i dzis a nie spoty reklamowe pana Kaczora starszego , ktory mi mowi ze jakas mama parcujaca w supermarkecie czy pan Zdzisio (ten gej z Ery) bedzie lepiej zarabiac bez znaczenia na gospodarke . Najpierw czytajcie a nie zerujecie na "urban legends" i spotach telewizyjnych.

1611523[/snapback]

Dokładnie. Chciałbym, żeby takich osób głosujących na "pięknozębnych" było jak najmniej i żeby nie patrzeć tylko na to, co jest głoszone przez polityków w czasie kampanii wyborczej, tylko żeby patrzeć na nich szerzej, czyli tak, jak to opisał void.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi