siudziu2 Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 czy jest jakas mozliwosc szybszego sciagania siecia torrent uzywam bitcomet torrent mam neo 2 MB/s i jak sciagam pliki to mam sredni transfer na poziomie 4-6 kb czy to normalne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraster Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) istnieje taki program jak BitComet Plus, ale transfery zaleza od wielu czynnikow, takich jak ilosc seedow, statusu trackera etc.. Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez Fraster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 BitComet Plus?? co to jest chyba chodzilo o BitTorrent Plus. Swaja droga poprobuj roznych klientow, sprawdz ktory bedzie najlepiej chodzil u ciebie. Azureus, BitLord (Praktycznie klon BitComet), BitTornado, itd... Takze zalezy od wskaznika seedow i peerow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Ja polecam BitComet, bardzo fajny programik, u mnie przy ściąganiu popularnych plików szło maks łącza - 60kb/s, Azureus sciągał maks 10kb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 A napewno masz dobrze porty poustawiane i NAT dobrze działa ? A jeśli nie jesteś "za" to może masz firewalla który cos blokuje... Posprawdzaj... Ewentualnie - zmień klienta np. na Azerusa - jest debest ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Azureusa radzę zainstalować i tam przy ściąganiu patrz na buźki i będziesz wiedział co jest nie tak :) : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 U mnie bitcomet jedzie nonstop 55 -60 , to jest też kwestia konfiguracji. łącze 512. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Jesli dostaniesz sie na jakas dobra strone z torrentami ( dobrzy uploaderzy ) to nawet jakbys mial Neo 6MB/s to i tak ci bedzie leciec caly czas maxem, natomiast na stronach ogolno dostepnych - wiadomo kazdy tylko sciagnie i kasuje i nie ma od kogo sciagac. Sproboj sie dostac na np. TorrentBytes.net lub FileList.org wtedy gwarantuje ci ze co bys nie sciagal bedzie ci lecialo maxem. Mi srednia sciagania nigdy nie spadla ponizej 60kB/s ( Max lacza 64kB/s ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siudziu2 Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) zmienilem miejsce sciagania i faktycznie transfery sie polepszyly niedlugo odpale azerusa moze bedzie jeszcze lepjej :) P.S. mogolby ktos napisac cos wicej o bittorrent plus ? Edytowane 31 Sierpnia 2005 przez siudziu2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) boshe , ale jak cos sciagasz to udostepniaj to . jakies sepy sciagaly se piosenki, pojawil sie kolo 100% dociagneli i pouciekali :( polecam azureusa Edytowane 31 Sierpnia 2005 przez dzik86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davster Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) BitComet Plus?? co to jest chyba chodzilo o 1619310[/snapback]zapewne chodzilo o BitComet Accelerator :] http://www.idg.pl/ftp/pc_7913/BitComet.Accelerator.3.0.html @dzik86 - Azureus jest banowany na stronach gdyz mozna sobie nabijac SR ... Edytowane 1 Września 2005 przez davster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Azureus jest banowany na stronach gdyz mozna sobie nabijac SR ... 1626382[/snapback] Nieprawda, aktualna wersja jest jak najbardziej dozwolona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood_reksio Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Używałem BitLorda, Azureusa, ale najlepsze transfery mam na BitSpiricie. Jest bardzo fajny i chyba jako jedyny ma opcje omijania NAT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 ja używam bittorrenta 4.0.4 i zawsze mam na max transfery :) neo 768kb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 nie bede sie rozpisywal... bitcomet + bitactivator.. idzie max predkoscia lacza po rozkreceniu sie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 zapewne chodzilo o BitComet Accelerator :] 1626382[/snapback] to nie Azurek ale wlasnie BitComet jest banowany ze wzgledu na mozliwosc oszukiwania na ratio... Uzywalem Aureusa, Oficial Client, ABC i BitComety. Zdecydowanie najlepsze wyniki mialem na BitComecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 BC mial ten "blad" do wersji 0.56 czy 0.57. Ale niektore trackery nadal go banuja mimo naprawionego bledu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 kurde ja na azureusie ostanio transferki nie wieksze niz 10-15KB/s , a moge leiciec nawet 64kb/s ech nie wiem dlaczego tak, jest pelno seedow i peerow, nie mam problemow za NAtem. Skonfigurowalem wedlugo polskiej pomocy dla Azureusa troche pomoglo ale to dalej nie to. Jaki macie port nasłuchu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Używałem BitLorda, Azureusa, ale najlepsze transfery mam na BitSpiricie. Jest bardzo fajny i chyba jako jedyny ma opcje omijania NAT. 1628022[/snapback] BitComet tez ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 i co pomoze mi ktos ?? jaki najlepszy komfig dla NEo 640/ up128kbps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELLBOY Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Ja jadę na BitSpirit najnowszej wersji. Po odblokowaniu nat w opcjach programu jadę na pełnej prędkości i to będąc za natem w sieci radiowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 i co pomoze mi ktos ?? jaki najlepszy komfig dla NEo 640/ up128kbps 1709907[/snapback] U mnie ZNACZACO pomoglo zwiekszenie limitu polaczen TCP do 50 za pomoca XP-AntiSpy. Sppokojnie wyciagam maks lacza na Neo 2Mbit/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t3ster Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Hmm, ja mam neo 512 kb i jakies 2 miechy temu jak sciagalem pliki torrent to mialem transfer 65 kb a teraz w okolicch 15..Uzywam utorrent, czyli najlepszy obecnie prox:) Poczytajcie na zagranicznych serwerach, wygrywa wszystkie porownania:) Ale co z tego skoro, transfer taki slaby:/ Moze P2M?? Ps. Sciagam z filelist.org i mam 15kb:/ Czy ktos ma moze pomysl jak rozwiazac ten problem?? Cholera mnie bierze, jak 1Gb sciagam ponad dobe:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Jeśli chcesz max łącza to po pierwsze i ostatnie. 0. Otwórz TCP na 100 portów programem Evil (poszukaj na googlach) 1. Miej zewnętrzny numer IP. 2. Znajdź stronę gdzie naliczane jest RATIO. Czyli poziom ściągnięcia do wysyłania. Zarejestruj się i do dzieła. Na moim przykładzie rekord to 460KB/s. Przez cały czas. Jednak upload jak na TPSE 64KB/s jest mały, więc następny cały dzien musisz udostępniać, bo inaczej jeśli zejdzie do średniej 0,4 to dostajesz po miesiącu bana. A zarejestrować się na dobrych stronach jest ciężko. 3. Jeśli jesteś w sieci Lan. Zobacz czy czasem Admin nie ustawił kiepskiego kolejkowaniu i portu na którym chodzi twój Torrent nie jest ustawiony w kolejce 5 lub 6. Przeważnie wtedy max jaki osiągniesz będzie żałosny. A koledzy na GG i Kurnik będą dostawać 95% mocy łacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELLBOY Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Jak sprawdzasz jakie jest kolejkowanie portów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t3ster Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Jestem zarejestrowany na filelist.org, czyli jednej z lepszych stron z torrentami;/ I mam ratio 1.0 i ciagne 15 kb na sek:/ Lipa...Jak ostatino sciagalem gre to mialem upload wiekszy niz download, wiec cos jest nie tak:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 To ze slabo Tobie torentt ciagnie, moze byc spowodowane wieloma czynnikami: - klient (program) - firewall - seed, peer - lacze a takze tutaj UWAGA, od stronki, z ktorej sciagasz torentta, z tych, gdzie nie trzeba sie rejestrowac, a wystarczy wyszukac i sciagac, tam sie zwykle slabo sciaga, a na takich stronkach, gdzie do porzadnego sciagania jest potrzebne RATIO, czyli skala (porownanie), pomiedzy sciganiem a wysylaniem. Lecz na ratio jest lekarstwo (z przyczyn dobrze znanych, tajemnic sciesle tajnych nie wyjawniamy publicznie) :wink:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t3ster Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 (edytowane) Uzywam utorrenta, przedtem bitcomet ( jeszcze gorzej szlo ). Seedow mam 82, peerow 170. Firewalla nie mam zadnego..lacze 512 kb neo..To wszystko..Cholerka;] Zapomnialem dodac ze transfer mam w granicahc 15kb/s:/ O co chodzi jakby? Edytowane 2 Listopada 2005 przez t3ster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELLBOY Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Z tymi sronkami, co trzeba dbać o ratio to bzdura. Wręcz totalna. Ja nie muszę dbać o ratio i upload jest tylko związany z moją własną dobrą chęcią. I jest OK. zawsze troszkę poseduję, co zassałem. Pobieram torrenty i zasysam. Moja średnia prędkość to 15 KB. I jest tak, że w jednym dniu ten sam plik idzie jak krew z nosa a w inny to idzie nawet 64 KB (512 kb). Weź jeszcze pod uwagę, że większość osób ma neo 128. Oni ci nie puszczą maxa, bo muszą coś zostawić dla siebie i musisz znaleźć duuużo perów i sedów aby się jako tako rozpędzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 (edytowane) Ostatnie zdanie jest sluszne tylko przy zalozeniu, ze mowimy o polskich stronach ;) Edytowane 2 Listopada 2005 przez costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...