Skocz do zawartości
C!@zzz

Problem Z Overclockingiem

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam sprzet:

Asus A7V880

512DDR jakis no name ale ponoc niezly

Sempron 2200+

Pixel View Geforce 6600GT 128/128

NeoTec 4202 420W

I problem jest taki: Gdy podkrece procka o okolo 200Mhz moja ukochana gierka Counter Strike: Source tnie sie na amen po parunastu minutach grania. Myslalem ze te winna chlodzenia bo procek osiogal w stresie temp 60stopni wiec kupilem thermaltake vulacano 11 i teraz temperatrura w stresie zrobionym przez primie wynosi max 47 stopni. Jednak dalej gdy podkrece procka o okolo 200Mhz css sie zacina. Co jest tego powodem ?? ramik ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temperatura dobra jak juz mowilem max 47 stopni sprawdzalem w sterresie reka radiator i jest tylko cieply

obudowa nie wentylowana a gpu oscioga okolo 50-60stopni wirusow raczej brak memetesta kiedys robilem nie bylo bledow

ps teraz sobie przypomnialem ze jesli wloczylem rozne opcje mojego geforca w biosie to znaczy jakies tam synchornizacje itp fast write to wtedy tez sie wywalało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja myślałem że overclocking jest taki prosty :D myślałem ,że wystarczy podnieś fsb, i sprawdzić jaka temp w stressie.... oj oj oj musze się jeszcze duuuuuuużo naczuczyć ;) macie może jakiś faqu dla zielonych jak robić te wasze wszystkie porady :) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi