Szczurky Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Czy jest możliwość nagrania znajdujących się na HDD dwóch obrazów płyt DVD (które łącznie nie zajmuja więcej nic ok. 4 Gb) na jednej normalnej płytce DVD ? Jeśli tak to jak to nagrać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Powątpiewam, nawet jesli, to bedzie wymagało specjalnych, czasochłonnych zabiegów, lepiej IMO nagrac to na dwie DVD i nie zawracac sobie głowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Zalezy co jest w tych obrazach i jezeli juz nagrywac to połaczyc obraz w jeden i dopiero nagrywac, bo sporo napędów DVD nie lubi wielosesyjnych płytek dvd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Podejrzewam, że skoro Szczurky chce nagrać dwa obrazy na jednej plycie, to nie jest to najprostrzy wariant typu: obraz1=muzyka, obraz2=zdjecia. najprawdopodobniej beda to dwa obrazy płyt gier (programów), z czego kazdy z nich ma swoj autorun. Sprawe moze komplikowac ponadto sprawa zabezpieczen (rozumie, ze to kopie bezpieczenstwa, jesli nie, to radze nie pytac o to na Tweaku). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 możliwosc taka oczywiscie istnieje...jezeli nagrasz na płytke pliki ISO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 możliwosc taka oczywiscie istnieje...jezeli nagrasz na płytke pliki ISO 1630593[/snapback] Przeciez wiesz, ze nie o takie rozwiazanie mu chodzi.. Ale fakt, pytanie sformułowane w taki sposob, ze Twoja odpowiedz jest na temat i na dodatek prawidłowa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) tak, ale innej mozliwosci nie ma....wystarczy wypalic tak te dwa pliki plus jakis virtual drive i po problemie... Edytowane 3 Września 2005 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczurky Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) Sprawa wygląda tak: używam od niedawna Pinnacle studio 9.0 i miałem zrobić sąsiadowi pokaz klipów (składają się one tylko i wyłącznie z obrazków i przejść). W sumie tych "dzieł" jest 13. Zrobiłem ich tyle ponieważ każda z grup ma inną tematykę np. "sylwek 2005" albo "wigilia" - krótko mówiąć miałem mu te zdjęcia posegregować, stworzyć parę takich pokazów i przerobić tak aby działały w systemie DVD (w Pinnacle Studio jest tak, że jeżeli zrobi się już taki pokaz, to aby go można było nagrać to trzeba najpierw stworzyć obraz w tym programie). Wychodzi na to, że po skończeniu roboty mam 13 obrazów, parę płyt DVD i chciałbym to wszystko zgrać na jak najmniejszej ich ilości :P ouffff, mam nadzieję, że ktoś zrozumie coś z tego bełkotu :P + zapomniałem dodać, że zawartością tych obrazów (po zgraniu na płytkę) są długie, świetnej jakości filmy, a rzeczony sąsiad posiada odtwarzacz DVD "nie tolerujący" Divx-y :P Edytowane 3 Września 2005 przez Szczurky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) Wiesz co? Sam nie wiem, ale mysle, ze bledem bylo zrobienie 13-tu obrazów. Poszukaj na tej stronie. EDIT: Skoro piszesz, ze to sa wyłącznie obrazki (zdjecia) to moze jakies przydatne info znajdziesz tu. Edytowane 3 Września 2005 przez fipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczurky Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Owszem, na początku są to obrazki, ale kiedy dodam przejścia, muzykę i czas trwania to mam możliwość zamienienia tego wszystkiego na film (z rozszerzeniem AVI lub MPEG, w systemie DVD lub SVCD) A na podanych przez Ciebie stronach nieczego za bardzo się nie dowiedziałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 hmmm, otwierasz iso deamonem\alcoholem, zrzucasz na dysk zawartosc, otwierasz nastepne iso, zrucasz na dysk zawartosc, (...) , wypalasz to wszystko na plyte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Moze to Ci cos pomoze - link . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczurky Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 nie da rady. Próbowałem przerobic to na obraz (tak jak wcześniej wspomniałem program "rzekomo" ma taką funkcję), ale dziełem końcowym wcale nie był obraz, ale katalog z plikami, z których żaden nie jest obrazem. Jeżeli chcecie, to daję wam do poczytania instrukcję tego softu: ftp://ftp.dystrybucja.ksk.com.pl/Pinnacle.../Studio9_pl.pdf może to wam przybliży odpowiedź na moje pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Moze jakis program do Authoringu plyt DVD? W Pinnaclu robisz filmiki (nieskompresowane AVI na przyklad, albo od razu MPEG2), przerabiasz to potem na format zgodny z DVD-Video, dorabiasz jakies ladne menu i wypalasz calosc na plyte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczurky Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Moze jakis program do Authoringu plyt DVD? W Pinnaclu robisz filmiki (nieskompresowane AVI na przyklad, albo od razu MPEG2), przerabiasz to potem na format zgodny z DVD-Video, dorabiasz jakies ladne menu i wypalasz calosc na plyte. 1635322[/snapback] Czyli jeśli chodzi o to DVD-Video, tzn., że te przerobione na MPEG2 filmy musze wrzucić na Nero (jest tam rzeczywiście opcja nagrywania na DVD-video). Ale o co biega z tym dorabianiem Menu ? A co do tego błędu przy nagrywaniu to myślę, że występował dlatego, iz miałem mało miejsca na dysku :P Słyszałem, że aby nagrać półtora godzinny film na DVD trzeba mieć ok. 4o GB wolnego na dysku. Ja miałem niecałe 2 :P Jeszcze nie zrobiłem porządku na HDD więc nie wypalałem jeszcze żadnej płytki DVD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Z menu chodzi mi z zrobienie takiego menu jak jest na filmach DVD - mowie o tym, gdzie masz start filmu, ustawienia, wybor scen itd. Oczywiscie nie mam na mysli robienia od razu czegos tak rozbudowanego, ale nawet prosty ekran z muzyczka w tle i przyciskami to kwestia paru minut. Co do miejsca - mozliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 idzie, wystarczy skołować dwustronne dvd-r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...