pikubi Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Właśnie też to zauważyłem. Ale dostawa 28/29 września. No i cenka spoko :). Zresztą ten sam sprzedający ma też w ofercie HiSa x800GTO i też mają być 28/29 września. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 noo nieźle... wychodzi ok 640 pln z przesyłką...przy cenie Venice (selekty ok 550-600) jest ciekawie... właśnie stoję przed wyborem nowego proca...miał być Vinnie ale może się na tego skuszę... trzeba czekać na kolejne testy (zwłaszcza pod kątem OC)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 raven_88 AFAIK nikt do tej pory nie robił ich selekcji. Nadal jest to kupowanie "w ciemno" :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Ostatnio jak kupilem w ciemno to musialem później sprzedać nizej na allegro. Miało być 2800 i nic nie bylo, wole selekty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 od ibiza, czyli moze cos juz niedługo i na forum ebdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 AndyN...wiem że nikt nie robił...(no bo kiedy:) )... ale zapewne niedługo proces selekcji się zacznie...cena wzrośnie zapewne do tych 700 zł, ale dalej będzie to ciekawa alternatywa dla Venice...(którego coraz trudniej dorwać - mówię tu o @2700Mhz i więcej :| ) zobaczymy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Tak przy okazji - dla ludzi z Tweaka cena = 620 zł. Co do selekcji - jak już pisałem na razie odpada - nie chcę potem sprzedawać tych najgorszych jako "normalne - nie przesiane" a możliwości oddania nie mam. Procków będzie może z 12 szt więc zostało 7. No i ... nie wiem ile pójdą - nie obiecywałem nigdy nikomu przecież 2800 MHz i dalej nie obiecuję - przy nówkach jak tutaj. Mówię szczerze jak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 O widzisz...jeszcze lepiej...:).. zresztą...można wziąć tego Opterona a jak się okaże że niespecjalnie się kręci to opchnąć i wziąć selekta...kwestia straty jakichś 50-70 zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Tak przy okazji - dla ludzi z Tweaka cena = 620 zł. Co do selekcji - jak już pisałem na razie odpada - nie chcę potem sprzedawać tych najgorszych jako "normalne - nie przesiane" a możliwości oddania nie mam. Procków będzie może z 12 szt więc zostało 7. No i ... nie wiem ile pójdą - nie obiecywałem nigdy nikomu przecież 2800 MHz i dalej nie obiecuję - przy nówkach jak tutaj. Mówię szczerze jak jest. 1663141[/snapback] Prosze wrzuc jednego z brzegu na to swoje Neo2 to sie moze dowiemy cos ...ile to warte jest :D ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 (edytowane) Kurde nie mam czasu podpisu zmienić - już nie aktualny dawno. Teraz tylko laptop mi się ostał. Kurczę co zmienię podpis to za tydzień sprzętu nie mam - dlatego przestałem się przejmować. Ale jest gdzie przetestować s939 - no problem. Ale procków jeszcze nie mam fizycznie - muszę po nie jechać doipero - więc nie ma czego testować na razie. Edytowane 22 Września 2005 przez ibizpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 No to czekamy na wyniki testów jak je już będziesz miał w „łapie” ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 AndyN...wiem że nikt nie robił...(no bo kiedy:) )... ale zapewne niedługo proces selekcji się zacznie...cena wzrośnie zapewne do tych 700 zł, ale dalej będzie to ciekawa alternatywa dla Venice...(którego coraz trudniej dorwać - mówię tu o @2700Mhz i więcej :| ) zobaczymy... 1663105[/snapback] Watpie aby selekty byl tak tanio, wszystk ozalezy jak sie beda krecily, ale nie wykluczone ze odpady bedzie trzeba sprzedawac "pod wodą", inna sprawa to wytlumaczyc klientowi co to opteron... A i trafiaja sie sztuki mniej krecliwe, 2.5GHz 1.56v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Też prawda... pozostaje czekać na Ibiza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Ciekawe jak sie kręcą, jak ktos będzie mial w łapkach to niech zapoda jakies wyniczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Będą testy jak przywiozę pierwsze sztuki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
envinya Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 przeciez na allegro juz je masz, mam nadzieje ze bedzie opcja aby wybrac sobie serie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikubi Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 przeciez na allegro juz je masz, mam nadzieje ze bedzie opcja aby wybrac sobie serie ? 1664813[/snapback] Tam wyraźnie jest npisane kiedy procki będą, podobnie zresztą jak grafy. Poczekaj do 29 września, będzie wiadomo więcej. Cierpliwości ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Overclocker Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 A widzieliscie moze na zagranicznych forach by ktoś juz mial ten procesor ??? Czyzby w Stanach tez go jeszcze nie bylo ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 (edytowane) A widzieliscie moze na zagranicznych forach by ktoś juz mial ten procesor ??? Czyzby w Stanach tez go jeszcze nie bylo ?? 1664858[/snapback] http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=4...073c09d28cda2c5 Niech ktos intelignty powie o co chodzi z wartoscia TCase? Edytowane 23 Września 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Orientuje sie ktos ( moze na zachodnich lub poludniowych ;) forach byla ) jak sprawa wyglada z kontrolerem pamieci ? Wiem ze ktos juz pisal ze moze nie byc tak ciekawie ale moze jednak :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Orientuje sie ktos ( moze na zachodnich lub poludniowych ;) forach byla ) jak sprawa wyglada z kontrolerem pamieci ? Wiem ze ktos juz pisal ze moze nie byc tak ciekawie ale moze jednak :? 1665213[/snapback] Z tego co mi wiadomo to podobnie jak w Venice, napewno jest 2T przy 4x512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 obecnie nie ma AMD w ofercie procka, który by udźwignął 4x512 Mb przy 2T na częstotliwości 200 MHz :lol: ale E4 jest ogólnie "mocniejszy" i powinien, w każdym razie teoretycznie być lepszym od E3 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 obecnie nie ma AMD w ofercie procka, który by udźwignął 4x512 Mb przy 2T na częstotliwości 200 MHz :lol: ale E4 jest ogólnie "mocniejszy" i powinien, w każdym razie teoretycznie być lepszym od E3 :wink: 1665294[/snapback] Oficjalnie nie ma, patrz moj podpis :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 obecnie nie ma AMD w ofercie procka, który by udźwignął 4x512 Mb przy 2T na częstotliwości 200 MHz :lol: ale E4 jest ogólnie "mocniejszy" i powinien, w każdym razie teoretycznie być lepszym od E3 :wink: 1665294[/snapback] Jak to nie ma, przecież Venice E3 oficjalnie coś takiego obsługuje. A na 4x512MB 200MHz 2T to ja sobie jade na Winchesterze. Wszystko w pełni stabilnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Jak to nie ma, przecież Venice E3 oficjalnie coś takiego obsługuje. A na 4x512MB 200MHz 2T to ja sobie jade na Winchesterze. Wszystko w pełni stabilnie. 1665645[/snapback] Istnieją pewne ograniczenia co do obsługi pamięci w procesorach ze zintegrowanym kontrolerem, zarówno w sokecie 754, 939 jak i 940. Szczegóły zawarte są w dokumentacji każdego z gniazd - dostępna na stronie http://www.amd.com/us-en/Processors/Techni...182_739_7203,00 .html (dok. "BIOS and Kernel Developer's Guide for AMD AthlonT 64 and AMD OpteronT Processors" str. 177) Wynika z niego, że w konfiguracji o jaką Pan pyta, będzie możliwa praca pamięci ale maks. z prędkością 333MHz. Z poważaniem AMD Polska Wsparcie Techniczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Z tego co mi wiadomo to podobnie jak w Venice, napewno jest 2T przy 4x512 1665249[/snapback] a jak ma się sprawa z 4x1GB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 wiecie przy moich 4x512Mb jak dam na auto to ram dziala na częstotliwości 333DDR :lol: ale też potrafią więcej :wink: dodam, że jak robiłem testy to 300DDR [150MHz] było w pełni stabilne na 1T ale 1 MHz w góre i już [gluteus maximus]... maxymalnego screena z 1T miałem przy 180 MHz :lol2: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 No, zaczęło się - ludzie powoli zaczynają postować wyniki z OC pierwszych Opteronów - dużo tego nie ma ale już coś :) http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=75063 CPU:Opteron 146(CABNE 0530APMW) + Thermalright XP-120 - 3239 MHz :zonk: AMD Opteron 144 CABNE 0530APMW + MCX6400-V + VANTEC TRNADO 80mm - 3208 MHz :shock: Pewnie nie wszystkie szt będą tak chodzić ( obym się mylił ), ale nie widziałem jeszcze Venica który by na AC poszedł 3200 MHz A my dalej czekamy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Jak to zobaczyłem :D Zamawiam jednego teraz, bo będzie tak jak z Venice, że pierwsze były najlepsze :-P a potem coraz gorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 To w końcu SanDiego i właśnie na takie wyniki liczyłem ;) Teraz jakaś selekcja i mamy nowego „króla” ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...