ma1y Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Ja mam, ale jest to Opek Ibiza (którego uzywał). 0536 @2.7 1.52v . Screeny możecie znaleść na początku tematu w poście Ibiza :wink: jakie tcase ? ciekawi mnie to trcase i jego wpływ na OC :) ja też wynik mam podobny, jeszcze testuje (0546) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Dzisiaj zamówiłem dwa Opki 144 u Milansa po 735zł/szt. Ciekawe co z tego wyniknie. Szczerze to po cichu liczę na tcase 57 ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Dzisiaj zamówiłem dwa Opki 144 u Milansa po 735zł/szt. Ciekawe co z tego wyniknie. Szczerze to po cichu liczę na tcase 57 ;-) mam tcase 57C i jest średnio wiec licz na tcase=59C ;) żartuje ale np Milans ma 57C i leci mu świetnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek345 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 ja mam np. 55 :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 W srode przyszedl do mnie procek od Arche: Opteron 144 BOX CACJE 0546 Tcase 57st i na ta chwile osiagnalem 290x9 na 1.4V i po 3h w SP2004 wszystko jest ok :) czekam az przejdzie cala seria a jutro ciag dalszy testowania :) wiem juz jednak ze na stockowym napieciu nie pojdzie 9x300 bo w SP2004 juz po 2sek wyskakuje blad tak czy siak z procka jestem bardzo zadowolony :) chlodzony jest zmodyfikowanym WC z siga (weze wymienione z 12/18 na 8/10) i przy pelnym obciazeniu mam 34st :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) A mój opek (też od ibizza) teraz leci tak. Napiecie troszkę powyżej def ale i tak dość nieżle. Popróbuje troche jeszcze jak bede miał nowy ram a narazie jest tylko tyle. http://img43.imageshack.us/img43/7152/27ghz14vprime4in.jpg Edytowane 16 Stycznia 2006 przez Pewin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helm Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) jakie tcase ? ciekawi mnie to trcase i jego wpływ na OC :) ja też wynik mam podobny, jeszcze testuje (0546) Tcase = 55 Edytowane 16 Stycznia 2006 przez Helm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Pytanko do tych co mają procki 0546 - jaki macie następny ciąg? Chodzi mi o oznaczenie SPMW, BPMW itd. Dobrze by było byście podawali le leci Prime. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boundrose Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 kawal dobrej roboty Ricci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 kawal dobrej roboty Ricci :)Dzięki bardzo. :lol: Materiał jest spory i na pewno potrzeba poświęcić dużo czasu żeby to przeczytać , przeanalizować i wyciągnąć konkretne wnioski dla siebie bo przecież każdy ma inną konfigurację.I na pewno nie należy traktować tego materiału w charakterze kolejnego rankingu,raczej zestawienia które powinno być pomocne jak ustawić swój sprzęt(cpu+memki) aby pracował jak najwydajniej bo w sumie o to głównie chodzi,samo taktowanie procka nie na wiele się zdaje jeżeli memki pracujęą nisko i ze słabymi timingami. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 nom madrze gadasz (piszesz) kazda konfiguracja sie rozni od siebie no i ze proc to nie wszystko moze bys zrobil takie zestawienie jescze w 3dmarku 2001 w sumie to on obrazuje wydajnosc calego kompa proca, grafy, pamieci W 3D jak najbardziej grafa gra pierwsze skrzypce,a tą jak widać mam nienajwyższych lotów(z gier korzystam raczej rzadko jak przeszedłem praktycznie wiekszość strategii),także wyniki były by takie sobie.Może ktoś inny podejmie rękawicę z mocniejszym sprzętem do 3D. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 nom wlasnie choc jakbys chial ricci sprobowac bo ty robisz takie rzeczy rzetelnie i w bardzo przyjazny dla oka sposob:) wiec CIebie tez zachecam na 100% beda jakies roznice wiec moze warto sie nimi pochwalic radka x700pro podkrecisz tak aby byly stabilne zegary (pewne ze nie bedzie artow) i mozesz smigac bo np w 2k1 bedzies zmial np na nominalnych ustawieniach proca pamiatek np 16k pkt ( nie wiem ile tak dokladnie bedzies zmial moze wiecej) to jak zapodasz 3Ghz na proca to wierz ze bedzie o 2-3k pkt wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 jak tam proce od ibiza ? chwalic sie ! :) ten milansa zajefajny, a jak reszta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boundrose Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 W 3D jak najbardziej grafa gra pierwsze skrzypce,a tą jak widać mam nienajwyższych lotów(z gier korzystam raczej rzadko jak przeszedłem praktycznie wiekszość strategii),także wyniki były by takie sobie.Może ktoś inny podejmie rękawicę z mocniejszym sprzętem do 3D. :wink: ze smarkiem nawet jesli mialby to byc 2001SE, czyli najbardziej podatny na timingi pamieci nie byloby to zbyt wiarygodne. Jesli odpalisz smarka kilka razy na tych samych ustawieniach zobaczysz ze wyniki moga sie roznic nawet o kilkaset punktow. Kiedys sie tym bawilem i moge stwierdzic ze nalezaloby puscic go w petli i wyciagac srednie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 nom najlepiej za kazdym testem wylaczyc i wlaczyc kompa poprostu restart systemu bo za kazdym nastepnym wyniki sa nizsze choc u mnie w miare jest stabilnie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arche_ Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 nie to żebym się nie starał jak mogę ;) , ale .... 165-ki będą w ciągu około tygodnia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luther Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 nie to żebym się nie starał jak mogę ;) , ale .... 165-ki będą w ciągu około tygodnia :) a jaka będzie ich cena? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 znajac cene w zagranicznych sklepach to jakies 1350zl za granica jak dostawa doszla to procki sprzedaly sie w przeciagu kilku godzin ! :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SFreeM Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Witam. W końcu testy opterona - jednego z ostatnich z Arche. Konfiguracja nie do końca moja ale powoli. Na teraz wygrzewanie w SP2004. Szyna 300 x 9. Cyzli 2700 zamiast 1800. Oby tak dalej. :-)))))))))))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Napięcie, seria i screeny prosimy....:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Konfiguracja nie do końca moja ale powoli.a ja dodam - co to znaczy?? ze nie na asusie, zgaduj zgadula ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SFreeM Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 "Skriny" w drodze. Co do konfiguracji. Płyta Asus A8N-Sli Premium. Procek Opteron 144. Zasilacz Tagan T580-U15. Całość zapakowane w solidną budę z kominem SilverStone Temjin TJ-06. http://www.4max.pl/default.asp?g=120&gg=21&produkt=1222 Pamiątki, dysk i grafa w drodze wiec wymienione elementy musiałem pozyczyć. Dlatego tak napisałem. Trzeba sprawdzić konfiguracje bo w razie kłopotów wymiana któregoś z podzespołów. Co do proca to z 46 tygodnia 2005. Napięcie default. A propos komina z obudowy. Temp proca podczas wygrzewania 35 stopni. Jutro ciąg dalszy testów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 to skasuj drugi. jakie vcore? to tez dośc wazne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SFreeM Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 to skasuj drugi. jakie vcore? to tez dośc wazne :) 1,5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 1,5V 1.5v w biosie a ile w cpu-z pokazuje?? (pytam bo na asusie brata jest wtedy 1.55v w cpuz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SFreeM Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 1.5v w biosie a ile w cpu-z pokazuje?? (pytam bo na asusie brata jest wtedy 1.55v w cpuz) w cpu-z pokazuje 1,488 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Dzisiaj,prawie 3,1GHz. :lol2: 12x258=3096MHz 258MHz 2,0-2-2-5 1T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 ciary przeszły po plecach od tego Vcore,brrrr ma sie rozumiec że to lufcik-mod ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 ciary przeszły po plecach od tego Vcore,brrrr ma sie rozumiec że to lufcik-mod ;)Tak WC wspomagane jak się da,procek miał chłodno myślę że Vcore spoko(zresztą to na krótko, wiesz pi16 :lol2: ),przy tych taktowaniach u mnie powyżej 40st wyrzuca do idle. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SFreeM Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Tak WC wspomagane jak się da,procek miał chłodno myślę że Vcore spoko(zresztą to na krótko, wiesz pi16 :lol2: ),przy tych taktowaniach u mnie powyżej 40st wyrzuca do idle. :lol: jaką to woda chłodzisz?? masz może zdjęcie, jeśli gdzieś było to daj namiar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...