kuruś Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Microsoft zapowiedział spore zmiany w zasadach oprogramowania sprzedawanego w wersjach OEM. Do tej pory przykładowo można było nabyć Windows XP OEM wraz z myszką czy klawiaturą. Niebawem można będzie zakupić system operacyjny w wersji OEM wyłącznie ze złożonym systemem komputerowym (minimum: procesor, płyta główna, dysk twardy, zasilacz i obudowa). Przez jakiś czas można jeszcze nabyć system operacyjny w wersji OEM na starych zasadach. Będzie to możliwe dopóki z sieci dystrybucyjnej nie znikną stare wersje. Opakowania produktów z nową licencją OEM posiadają zmienioną etykietę certyfikatu autentyczności. Dobrze że ja już mam XP ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Nawet teraz licencja OEM nie pozwalała na kupienie systemu z myszką lub klawiaturą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmic Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 mozna kupic sam system operacyjny ale licencja jest wazna tylko za okazaniem dowodu zakupu wraz z czescia hardware'owa(dysk procesor pamiec mobo)! wiec nic sie nie zmieni! nie wiem skad taka dziwna informacja! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj Galaxy Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Wg. mnie to jest totalny bezsens :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Dotychczas system OEM mozna bylo kupic z "elementem niezbednym do funkcjonowania komputera" - klawiatura czy mysz sie tu bardzo kwalifikuje, bo bez tego sie Windy trudno uzywa :) A teraz de facto kupi sie to tylko z calym kompem (czytaj uwaznie djmic: w nowej licencji jest minimum procesor, płyta główna, dysk twardy, zasilacz i obudowa naraz)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmic Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 no rzeczywiscie troche za szybko przelecialem ten tekst :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 za przeproszeniem, ale ktos chyba upadl na glowe. Mam rozumiec, ze zmiana ktoregos z podzespolow i sprzedaz poprzedniego powoduje utrate licencji? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 za przeproszeniem, ale ktos chyba upadl na glowe. Mam rozumiec, ze zmiana ktoregos z podzespolow i sprzedaz poprzedniego powoduje utrate licencji? :| 1661888[/snapback] chyba dobrze kombinujesz microsoft się chyba na głowy pozamieniał... w takim razie co to za oem jak trzeba kupić z nowym kompem, totalny bezsens pocieszająca informacja - jeśli chcecie być legalni można zamówić sobie w microsoft przez telefon windows 2003 na 180 dni za 25zł przysyłają w pudełeczku dvd wraz z okładką, płyta tłoczona sprawdziłem na sobie samym, polecam B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 25 zł, czekanie na przesyłke, za drogo :) Lepiej sobie go od nich sciągnąc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 25 zł, czekanie na przesyłke, za drogo :) Lepiej sobie go od nich sciągnąc. 1661974[/snapback] nie filozofuj :-P 25 zeta to nie majątek, po za tym linku znaleźć nie mogłem <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 I po pół roku format ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 nie filozofuj :-P 25 zeta to nie majątek, po za tym linku znaleźć nie mogłem <_< 1663189[/snapback] Powiedz, że nie nie mogłes znaleźć tylko nie umiesz szukać :-P http://www.microsoft.com/windowsserver2003...re/default.mspx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...