zgf1 Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 A powiedzcie mi czy Fortron 350W MDN uciagnie taki zestaw: E1240 @ 2700MHz EVGA 650i Ultra T1 1GB DDR2 Galaxy 7300GS (500/1400) Karta DVB Karta Dzwiek Aureal Kasta Siec (potrzebuje 2 w kompie) 2 Dyski Samsung 250GB i 200GB Nagrywarka DVD Samsung Mysz USB Klawiatura USB Fortronik ma na 12V chyba 18A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 da radę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thelama Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Witam, poszukuje jakiegoś taniego i zarazem dobrego zasilacza do takiej konfiguracji athlon xp 2000+ 1 gb ram 1 dysk wd80jb 2 nagrywarki radek 9200 myślałem nad DELTA DPS-400MB-1 ale moim zdaniem to za mocny zasilacz dla takiej konfiguracji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Fortron 350W spokojnie Ci wystarczy... Koniecznie kup cos z wentylem 12cm... Gdybys chcial naprawde malo wydac to mozesz ewentualnie Fortrona 250W, u mnie taki dzialal bez problemu... W sumie to moze i sprzedalbym swoj, ma wentyl 12cm, ale zaleznie od ceny bo jestem z niego bardzo zadowolony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Witam, poszukuje jakiegoś taniego i zarazem dobrego zasilacza do takiej konfiguracji athlon xp 2000+ 1 gb ram 1 dysk wd80jb 2 nagrywarki radek 9200 myślałem nad DELTA DPS-400MB-1 ale moim zdaniem to za mocny zasilacz dla takiej konfiguracji Nie jest problemem to, że jest za mozny zasilacz jednak z tą deltą inne problemy występują o czym możesz poczytać w topicu to delcie 400MB. Polecam do tego sprzętu delte 300MB link. Mimo wentylatora 80mm będzie cichutka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Nie jest problemem to, że jest za mozny zasilacz jednak z tą deltą inne problemy występują o czym możesz poczytać w topicu to delcie 400MB. Polecam do tego sprzętu delte 300MB link. Mimo wentylatora 80mm będzie cichutka. Problemem w przypadku 400W jest to, że jest on na zestawy zasilane z 12V, a podany wyżej zestaw jest zasilany z 5V więc delta 300W będzie znacznie lepsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thelama Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Ta delta 300MB jakoś mnie nie przekonuje. Z jednej strony tylko 300 W, z drugiej sprzedający oficjalnie mówi że wyjęta z obudów w Niemczech czyli pewnie explaatowana - kwestia przez jaki czas. Jakieś inne propozycje? Co do ceny to pisze że tanio ale jak 70 zł zapłace to nic się nie stanie pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Trudno w ogóle będzie kupić nowy (w sensie nieużywany) zasilacz do tego starego zestawu, a jesli stawiasz barierę 70zł to już prawie niewykonalne. Feele i Tarcery i inne zasilaczopodobne produkty trzeba sobie odpuścić. Szukanie czegos odpowiedniego na allegro mija sie z celem, bo tego typu zasilacze sa zawsze conajmniej leżakami lub mogły być uzywane, a to Tobie nie odpowiada. zapytaj czy jeszcze maja http://www.primakomp.pl/product_info.php/products_id/1981 i http://www.computer.istore.pl/sklep,740,10...n,112357,0.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Ta delta 300MB jakoś mnie nie przekonuje. Z jednej strony tylko 300 W, z drugiej sprzedający oficjalnie mówi że wyjęta z obudów w Niemczech czyli pewnie explaatowana - kwestia przez jaki czas. Jakieś inne propozycje? Co do ceny to pisze że tanio ale jak 70 zł zapłace to nic się nie stanie pzdr Widzę, że sam wiesz najlepiej jaki zasilacz potrzebujesz. Delty 300MB są nie używane, wygladają jak nówki i tak też pracują (wentylator). Kupiłem taki do celerona 2400MHz, GF 5200 ultimate, dvd-rw, dysk, SB Audigy, 512MB ram. Cały komputer pobiera z sieci przy obciążeniu 120W. Twój zestaw pobiera zapewne mniej i zasilacz 300W Ci mało. Wydaj zawrotną kwotę 70zł, zapewne uda Ci się się kupić jakiegoś naname który i tak będzie przystosowany do nowych kompów i obciążalność na lini 5V&3,3V będzie miał na poziomie 100W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Witam, poszukuje jakiegoś taniego i zarazem dobrego zasilacza do takiej konfiguracji athlon xp 2000+ 1 gb ram 1 dysk wd80jb 2 nagrywarki radek 9200 myślałem nad DELTA DPS-400MB-1 ale moim zdaniem to za mocny zasilacz dla takiej konfiguracji Ta delta 300MB jakoś mnie nie przekonuje. Z jednej strony tylko 300 W, z drugiej sprzedający oficjalnie mówi że wyjęta z obudów w Niemczech czyli pewnie explaatowana - kwestia przez jaki czas. Jakieś inne propozycje? Co do ceny to pisze że tanio ale jak 70 zł zapłace to nic się nie stanie pzdr Looknij na mój konfig - jest mocniejszy, zasilany w dodatku z 12V i jedzie również na zasilaczu 300W (do konfigów na 5V). Wcześniej ciągnął też prądożerny konfig z athlonem 1700@1700MHz na rdzeniu palomino, radkiem 8500, dwoma dyskami i dwoma napędami optycznymi - dodatkowo płyta główna również mocno ciągnęła. Radzi sobie, pomimo że również wyjęty z obudów w Niemczech, a u mnie chodzi już 5 latek. Ogólnie coś za coś - w tym przedziale cenowym nie ma co grymasić, bo nie ma już dużego wyboru w tanich, dobrych zasiłkach do konfigów na 5V. A 300W starczy Ci aż nadto. Wyjęte z Niemieckich obudów w 90% przypadków oznacza wyjęte po przepracowaniu iluśtam godzin, co reguluje któraśtam norma ISO - przeważnie jest to coś około 2-2.5 lat. Mam UPSy wzięte z mojej firmy, która wymienia sprzęty w ten właśnie sposób. Pracowały dwa lata, drugie dwa leżały w magazynie aż w końcu zdecydowali się zutylizować 6 europalet sprzętu w dobrym stanie, płacąc za to w dodatku. Tyle że niemieckie niekoniecznie oznacza niemieckie - po prostu dobrze brzmi. Ale większość używanych zasilaczy na rynku wtórnym bierze się właśnie z wycofywania ich z dużych firm typu banki, telekomunikacja etc - w każdym razie zajmujących się elektronicznym obiegiem informacji. Po prostu mają przewidziany czas pracy poszczególnych sprzętów i kiedy mija, wymieniają je. Regularnie przeciążane te zasilacze w każdym razie raczej nie były ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 (edytowane) Ja kupilem fortona takiego wlasnie z niemiec wyjmowanego to wygladal jak nowka sztuka. Nie otwierany a wiatrak bez kurzu byl. Takze nie panikuj i kupuj ta delte. Edytowane 27 Września 2007 przez males66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thelama Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Ok zamówiłem, jutro będzie. Dzięki za pomoc. Jak dostane to zdejme obudowe i zobacze co w środku piszczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyrektor Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Witam. Ostrzegam Was przed kupnem zasilacza Forton FSP GPS-400SD-101A na Allegro u gościa o nickach SDD_POLSKA oraz WELI_Polska ( to ten sam gość - ma 2 konta na Allegro ). Zasilacze te to podróbki!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Jaki brać zasilacz za ~70zł z wysyłką, bo patrząc na allegro to delty 400W z sata zniknęły, są jedynie 350W, ale już bez. W tej chwili widzę tylko 2 aukcje modelu FSP400-60PFN, na jednej z niej sprzedawca napisał "na życzenie dołączam przejścówkę ze złączem SATA" tylko ciekawe czy płatnie? nie widzi mi się specjalnie kupować głupia przejściówkę osobno i dodatkowo płacić za wysyłkę, w pobliskim sklepie wołają za takie coś ~15zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak07 Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) Mam fortrona 350W MDN o ile dobrze pamietam Ale po wymianie Grafy z Gigabyte 6800 GT AGP na Galaxy 6800 GT Pci Express zasilacz nie wyrabia wyskakuje komunikat ze karta graficzna przechodzi w slabszy tryb ze zwgledu na mala moc zasilacza. Procek San Diego 3700 Segate 320 Gb Sata Audigy 2 1 Gb ram Sieciowka bezprzewodowa Jakas tam nagrywarka i chyba 3 dzialajace wentyle w budzie lacznie z panelem hardcano. Mogibyscie polecic jakiegos fortrona zeby to wszystko bez problemu pociagnal a jak nie to jakas inna dobra zasilke,najlepiej z allegro i jak najtaniej :wink: Edytowane 23 Października 2007 przez zwierzak07 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Ale po wymianie Grafy z Gigabyte 6800 GT AGP na Galaxy 6800 GT Pci Express zasilacz nie wyrabia wyskakuje komunikat ze karta graficzna przechodzi w slabszy tryb ze zwgledu na mala ...Taki komunikat występuje gdy nie podepniemy dodatkowego zasilania do grafy np molex lub 6 pin pci-e. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddmar Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 (edytowane) potrzebuję zasilke na podobny zestaw jak ten z mojego podpisu - E2140, 2gb ram, 160gb, naped i 7300GT. Coś do 100zł z wysyłką maksymalnie więc myślalem o jakiejś Delcie albo Fortronie, a jak nie to Modecomie MC-350.. Co wybrać? pozdrawiam EDIT: dobrych delt faktycznie brak, warto http://allegro.pl/item256968027_legendarny...ie_gwar_6m.html albo http://allegro.pl/item260714378_fortron_fs...cy_wroclaw.html ? Edytowane 25 Października 2007 przez ddmar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak07 Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Taki komunikat występuje gdy nie podepniemy dodatkowego zasilania do grafy np molex lub 6 pin pci-e. Moze i tak sprawdze to jeszcze.Ale mimo wszstko moglibyscie polecic jakis zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Moja kolej. Czy mój Fortron BlueStorm AX-500A(lub Amacrox Warrior AX-500A bądź jak kto woli Modecom MC-500) uciągnie w przyszłości Phenom x4 2x1GB AMD chipset 790 8800GT 320GB Mówię tutaj też o porządnym OC. Nie zdziwiłbym się gdyby Fortron zastrajkował :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dede Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Czy Fortron MDN ® uciągnie sprzęt z sygnaturki + GF 8800GT ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dede Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 A po większym OC tego GT'ka ?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Powinien. Swego czasu odpalałem na tym zasilaczu Venice 2,87GHz + 8800GTS i działo bez problemów. A GT nie jest tak prądożerny jak GTS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikos Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 czy na zasilaczu FORTRON FSP 350-60MDN pojdzie spokojnie konfiguracja: Sempron 2500 2x256 mb 266mhz geforce 7300 GT 512mb ddr2 lub geforce 7300 GT 256mb ddr3 nagrywarka pioniera dvd dysk 80gb creative live 5.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Pójdzie nawet na zasilaczu 200W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikos Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 (edytowane) czy warto kupic tego Fortron'a http://allegro.pl/item267836968_jedyny_na_...dn_gwar_fv.html jak mam rozumiec pojecie Leżaki magazynowe. <--- ktore dostalem jaki odpowiedz o stan tych zasilaczow od sprzedajacego. Edytowane 23 Listopada 2007 przez ludzikos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Jak nie masz więcej kasy to warto. Leżak magazynowy to bliżej nieokreślony stan zasilacza który niby miał być przechowywany przez nie wiadomo ile w magazynie i nie montowany do komputerów (czyli teoretycznie nieużywany) Jednak w praktyce zdarza się, że są to, oprócz wspomnianych powyżej, zasilacze po serwisowe. Tak czy inaczej nasi kupują to z zachodu na kilogramy za grosze albo biorą nawet za darmo, bo tamci by więcej zapłacili za utylizację tego, ponieważ nie można sprzedawać tego jako nowych produktów, bo nie spełnia norm unijnych (np. ROHS). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Czy ten Fortron da sobie rade ze sprzetem: e2140 @ 3ghz asus p5ld2 2x1gb ram x1800xt / x1950pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Witam! :) Nie ukrywam, że zasilacze to nie ma dziedzina więc wychodzę z pytaniem: czy: Modecom GTF 350W da rade uciągnąć E2160 Msi Neo2-Fr Gf8800Gt 2x1gb ram Wszystko będzie poddane znacznemu OC, czy może lepiej kupić 400w? Czy ten Fortron jest coś warty? http://allegro.pl/item268960670_legendarny...ie_gwar_6m.html generalnie to każdy fortron jest coś warty ale ta cena coś mi nie pasuje :] coś jak Feel'e od modecom'ów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 o ile się nie mylę miał on silną linię 5V więc nie przyda ci się ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...