Skocz do zawartości
yello(PL)

Który Z 2 Zasilaczy Wybrac?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam okazję kupienia po dobrej cenie jednego z 2 zasilaczy:

Mode Com MC-400 ATX 2.0 400WPFC

lub

Enlight ATX 350W PSU, wersja retail

Czy to są dobre zasilacze?

PS. potrzebuję je do odpalenia mojego nowego 6800

PS2. Zrobiłem search na forum, ale z marnym skutkiem :)

Edytowane przez yello(PL)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam okazję kupienia po dobrej cenie jednego z 2 zasilaczy:

Mode Com MC-400 ATX 2.0 400WPFC

lub

Enlight ATX 350W PSU, wersja retail

Czy to są dobre zasilacze?

PS. potrzebuję je do odpalenia mojego nowego 6800

PS2. Zrobiłem search na forum, ale z marnym skutkiem :)

1662109[/snapback]

Mode Com MC-400ATX 2.0 PFC

http://zenfist.pl/pID/207/Modecom-MC-400ATX-2.0-PFC.html

Dobry stary Fortron w nowym wydaniu, dwie linie +12V, mało molexów (4!), 12cm wentylator, jak na moje kryteria nieco za głośny. Elertronika bardzo ładnie zmontowana, napięcia bardzo stabilne. Spokojnie wytrzymuje parametry deklarowane przez producenta na tabliczce.

HuntKey HK-350AP

http://zenfist.pl/pID/164/HuntKey-HK-350AP.html

Nowe dzieło HuntKey, tak samo jak poprzednik ma dwie linie +12V, bardziej rozbudowane okablowanie, 14cm wentylator, dosyć cichy (nieco głośniejszy od Tagana), napięcia stabilne jak skała do około 420W! obciążenia. Elektronika zmontowana dobrze, bez fajerwerków. Bardzo dobry przepływ powietrze.

Enlight'a nie testowałem, więc nie moge się wypowiedzieć, ale może chociaż te dwie wypowiedzi pomogą :-)

Edytowane przez Zenfist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziękuję Zenfist!

Przepraszam za lamerskie pytanie (na prawdę jestem zielony), ale które złącza to 'molexy'?

Zakładam, że taki zasilacz wystarczy do moejego Winfasta 6800. W tej chwili mam zasilacz 300W kupiony razem z obudową Enlighta. Czy jego moc może mieć wpływ na efektywności (wyniki) pracy karty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziękuję Zenfist!

Przepraszam za lamerskie pytanie (na prawdę jestem zielony), ale które złącza to 'molexy'?

Zakładam, że taki zasilacz wystarczy do moejego Winfasta 6800. W tej chwili mam zasilacz 300W kupiony razem z obudową Enlighta. Czy jego moc może mieć wpływ na efektywności (wyniki) pracy karty?

1662168[/snapback]

tutaj znajdziesz odpowiedź na pytanie, które to molexy :D

http://zenfist.pl/pelen.php?id=4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już zamówiłem zasilacz, tyle że inny niż te 2:

http://zenfist.pl/pID/166/NeoTEC-MAXIMUS-440.html

Pozwolę sobie tu na odrobinę reklamy - Panowie z Zenfista dbają o klientów: dziś rano dostałem odpowiedź na w.w. pytanie na forum, chwilę później (oczywiście na moją wyraźną proźbę) ofertę konkretnego zasilacza, a przed chwilą na mój mail dotarło potwierdzenie przyjęcia zamówienia i mam nadzieję jutro całość dotrze kurierem. Brawo za fachową pomoc i szybką obsługę :)

Teraz pozostaje odebrać przesyłkę, zainstalować nowe cudo i powalczyć z kartą graficzną , bo na razie nie jest za dobrze :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój mowy zasilacz już do mnie przyjechał - jeszcze raz brawo dla Zenfista :)

Wydaje mi się, że popełniłem błąd przy instalacji karty - podłączyłem ją pod molexa, na którym jest też HDD i stacja dyskietek, a powinienem na oddzielnym. Mam nadzieję, że to załatwi moje problemy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój mowy zasilacz już do mnie przyjechał - jeszcze raz brawo dla Zenfista :)

Wydaje mi się, że popełniłem błąd przy instalacji karty - podłączyłem ją pod molexa, na którym jest też HDD i stacja dyskietek, a powinienem na oddzielnym. Mam nadzieję, że to załatwi moje problemy :)

1664123[/snapback]

To pochwal sie potem wyniczkami, ale to juz nie w tym dziale

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co powiecei o zasialczach firmy DEER nic praktycznie o nich nie slyszalem a znajomy mowil ze jest b.dobry

1665716[/snapback]

Nieco lepszy no-name, do niepodkręconego słabego zestawu powinien styknąć...

Dobry model 400W, sam posiadam go w drugim kompie, żadnych problemów (ale fakt faktem, że zestaw słabiutki: AXP 2000+, MX400, 512 DDR, 60GB, 2xnapęd).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi