Skocz do zawartości
Gość Rocca

Polska

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi o wszystko... Co byście zmienili w anszym pięknym kraju...? Jest tyle rzeczy, które przyprawiają człowieka o białą gorączkę... Bezsens, debilizm... Co uważacie za głupie... Co się Wam podoba... Z czym się zgadzacie, a z czym nie...?

Pozdrawiam

\/\/!Ś/\/!4

Edytowane przez CH3RRY-JU!C3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi o wszystko... Co byście zmienili w anszym pięknym kraju...? Jest tyle rzeczy, które przyprawiają człowieka o białą gorączkę... Bezsens, debilizm... Co uważacie za głupie... Co się Wam podoba... Z czym się zgadzacie, a z czym nie...?

Pozdrawiam

\/\/!Ś/\/!4

1672646[/snapback]

A co to jakas sonda, na prezydenta sie szykujesz ? :lol:

Ja bym tylko chcial, zeby ludzie stali sie lepsi, nie byli 2licowi, nie obgadywali innych, nie oczerniali, zyli wedlug wlasnego sumienia... niestety takich ludzi chyba juz nie ma, jest tylko ciagla pogon za pieniadzem. Klapy na oczy (jak u konia ;] ) i aby do przodu (czesto po trupach...).

Pozdro dla autora tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym chciał żeby było taj jak w Holandii :D :D czyli legalize :lol:

Za takie [ciach!]o można mieć prze... To jej po prostu chore... to od przedawkowania alkoholu ile ludu już padło... a zioła raczej nieidze przedawkować bo musiał byś wyjarać chyba z 0,5KG a to niemożliwe... razcej

Edytowane przez zow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie może poważnie :)

Ja bym zmienił większość, napewno:

- system opodatkowania na prosty i taki który pozwala na szybki rozwój

- działanie służby zdrowa, bo to co mamy teraz jest żałosne

- porządek w biurokracji, za dużo tego, za dużo ludzi siedzi tam na stołkach i wykonują (lub nie) zbędną robote

- porządek wśród rządzacych (zmniejszenie liczby darmozjadów, ograniczenie im praw, a nie tak jak teraz, ktoś kto siedzi w więzieniu pobiera dalej kase, czy też przepracuje kilka dni i dostaje tyle na "do widzenia", że do końca życia nie musi pracować

.

.

.

I wiele wiele innych spraw, które u nas kuleją...

Edytowane przez Garfield^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie może poważnie :)

Ja bym zmienił większość, napewno:

- system opodatkowania na prosty i taki który pozwala na szybki rozwój

- działanie służby zdrowa, bo to co mamy teraz jest żałosne

- porządek w biurokracji, za dużo tego, za dużo ludzi siedzi tam na stołkach i wykonują (lub nie) zbędną robote

- porządek wśród rządzacych (zmniejszenie liczby darmozjadów, ograniczenie im praw, a nie tak jak teraz, ktoś kto siedzi w więzieniu pobiera dalej kase, czy też przepracuje kilka dni i dostaje tyle na "do widzenia", że do końca życia nie musi pracować

.

.

.

I wiele wiele innych spraw, które u nas kuleją...

1672805[/snapback]

Dokładnie o to mi chodziło :)

Dodałbym jeszcze "odlamowanie" społeczeństwa, bo to co jest dziś to porażka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duże preferencje dla pracodawców przy zatrudnianiu absolwentów.

Obniżka cen paliwa i oleju napędowego, wprowadzenie biopaliw.

Likwidacja NFZ i scentralizownie ministerstwa zdrowia.

Obniżka podatków od dochodów stopniowo o 1 % rocznie aż do poziomu 15% dla najniżej zarabiających przy zastosowaniu dotychczasowego poziomu opodatkowania pozostalych progów podatkowych. Bo 100 biednych skonsumuje więcej niż 1 bogaty, co bardziej nakręci gospodarkę.

Restrykcje dla lichwiarskich kredytów.

Obniżka o 50% pensji dla polityków oraz środków na utrzymanie administracji Państwowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Zow poszukaj o legalizacji temat. Poczytaj o Holandi już żygają tą wolnością. A takie pisanie mniej biurkracji i itd. Życie to nie gra. Zajmijcie się sobą starajcie się tolerować innych i starać się być lepszymi ludźmi. Zapomniałem fjanie by było jak by były niższe podatki, konia z rzędem temu który to wszystko poustawia (wielu tego próbowało :/). Pozdr

Edytowane przez Domik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

legalizacja miękkich narkotyków, ja widzę tylko zalety. rozwój turystyki, wiele miejsc pracy, dochody dla rządu. to tylko nieliczne, więcej doczytajcie sobie 1673170[/snapback]

U nas by legalizacja nie przeszla - zaraz by stada gnojow lataly ujarane...

Poza tym jak juz zostalo napisane, Holendrom ta legalizacja coraz mniej sie zaczyna podobac...

Moim zdaniem nie tedy droga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kukifas skoro to takie wspaniałe czemu Kotański nie był za (inni opiekuni monaru też mają podobne zdanie) ? Skąd się biorą w takim razie narkomani :>? Napewno w tym momencie dochody dodatkowe dla państwa nie przemawiają do mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U nas by legalizacja nie przeszla - zaraz by stada gnojow lataly ujarane...

Poza tym jak juz zostalo napisane, Holendrom ta legalizacja coraz mniej sie zaczyna podobac...

Moim zdaniem nie tedy droga.

1673212[/snapback]

Ta... ino "złapią cię z gibonem i sanki dostaniesz" i to jest właśnie niesprawiedliwe... a pić możesz ile chcesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra skończym ten ot, ja mam swoje zdanie, wy swoje. jak dzieciak będzie chciał palić, to i tak znajdzie dealera, który mu wciśnie nie wiadomo co! a mity że od huany sie zaczyna, można wsadzić między książki. jeżeli tak to dlaczego legalny jest alkohol, bo można tak samo myśleć, że to początek, później trawka, amfetamina, kompoty i inne! chwala dla tych którzy sami hodują, razem obalimy ten system!

zow ja bym dodał jeszcze: "biorą nas za ćpunów, zwykłe oczepianie" swoją drogą bardzo mądry utwór, polecam, sama prawda - hemp gru - zjedz skręta

Edytowane przez kukifas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Zow u nas też nie możesz pić ile chcesz. Costi ma racje nagle małolaty by dostały dostęp marychy (nie wieżę że nie, jak głupie piwo mogą kupić ?).

1673235[/snapback]

A co może niemają... kto chce to i tak sobie załatwi

kukifas wpełni się z Tobą zgadzam :)

Edytowane przez zow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcialbym zeby bylo tak jak w szwecji :)

- Social bardzo dobry, dla najuboszych.

- Praktycznie zero biurokracji - Wszystko prawie mozna zalatwic przez tel. Nie trzeba z domu wylazic

- Bezpieczenstwo ;]

- ZAROBKI ;] A nie tak jak u nas.....

- Mniej zlodzieji na stoklach na wiejskiej

Edytowane przez Cmx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to jakas sonda, na prezydenta sie szykujesz ?  :lol:

Ja bym tylko chcial, zeby ludzie stali sie lepsi, nie byli 2licowi, nie obgadywali innych, nie oczerniali, zyli wedlug wlasnego sumienia... niestety takich ludzi chyba juz nie ma, jest tylko ciagla pogon za pieniadzem. Klapy na oczy (jak u konia ;] ) i aby do przodu (czesto po trupach...).

Pozdro dla autora tematu.

1672752[/snapback]

Dokładnie mój Przyjacielu! 'Zacznij od siebie, aby zmieniać świat'... Dzięki za pozdrowienia. Pozdrawiam Cię również :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym stworzył władzę despotyczną ze mną jako imperatorem na czele B)

I po pierwsze zcentralizowałbym wszystkie firmy ochroniarskie do jednego specjalnego oddziału policji... Dlaczego? Bo takiego prywatnego ochroniarza nie interesuje, że w domu którego on nie pilnuje się włamują, a policjant ma obowiązek zażegnać każdemu niebezpieczeństwu. Ponadto wprowadziłbym bardziej rygorystyczne kryterium przyjęć do organów ścigania i zwiększyłbym ilość policjantów.

Stworzyłbym specjalny oddział więzienny dla wszystkich zwyrodnialców, w których 'odpokutowywali' by za swoje czyny. Nie byłoby kary śmierci. Zgwałciłeś - poczuj jak to jest, zabiłeś - nie zginiesz, ale będziesz cały czas cierpiał.

Służba zdrowia. Wszyscy wiemy jakie są tam cyrki. Np z przydzielaniem rent. Idziesz z chorym kręgosłupem, a bada Cię kardiolog. Powinny powstać specjalne oddziały, do których ubiegający o rentę by się zgłaszali (chore serce - dział kardiologiczny itd).

Jak będę miał inne pomysły to jeszcze napiszę ;) Vote for Severus :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

całkowicie usunąłbym kosćiół z życia politycznego, ze szkół (wpieprzanie tych komedii dzieciakom od małego).

i już wtedy byłoby lepiej.

starych polityków bym od władzy odsuną dając miejsce młodym, świerzym umysłom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zeby ludzie szanowali swoj kraj oraz swoich rodakow. mowcie co checie ale ameryka to najbardziej patriotyczny kraj swiata i znam nawet przyczyne dlaczego.. ludzie od malego so wychowywaniu aby szanowac swych, od pierwszej klasy az do ostatniej klasy kiedy ma sie 17 lat, codziennie trzeba wstawac z lawek, skierowac glowe na amerkanska flage i powiedziec hymn poczym usiasc. ludzie naklejki oraz flagi do samochodow przyczepiaja, a amerkanskiego swieta to uczta razem z rodzina.

chce zeby polacy szanowali to ze kiedys ludzie poswiecali swoje zycia po to aby polska dalej istniala na mapie

oraz tak jak Al Bundy powiedzial, usunal kosciol z zycia politycznego i ze szkol (w usa takich przedmiotow nie ma w szkola publicznych)

denerwuja mnie tez ludzie/dresy ktorzy mysla ze fajnie jest maznac swoj podpis na nowym budynku ktorego i tak nikt nie roszczyta... ludzie niech troche respektu pokaza :-|

Edytowane przez phase

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

całkowicie usunąłbym kosćiół z życia politycznego, ze szkół (wpieprzanie tych komedii dzieciakom od małego).

i już wtedy byłoby lepiej.

starych polityków bym od władzy odsuną dając miejsce młodym, świerzym umysłom

1673842[/snapback]

Właśnie stąd sie biorą moherowe berety! 100% racji :)

@Al Bundy nie jestem wojownikiem w sprawie kościoła ;]. Znasz przysłowie dobrego piekło nie zpesuje :>? złego kościół nie naprawi ? Więc nic nie da wyrzucenie religii.

1674264[/snapback]

A właśnie że da, znormalizuje troche to nasze chore na jej punkcie społeczeństwo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi