Skocz do zawartości
adam08

Sempron 64 Na Socket 939

Rekomendowane odpowiedzi

Wysłałem meila do PCProjektu czy sprzedają Semprony na s.939 bez konieczności kupienia całego komputera odpowiedzieli, że po "części" tak ale Sempa s.939 trzeba zakupić razem z płyta główną i grafą :) Moze za jakis tydzień będzie dostępny sam Semp. bez konieczności zakupu innych podzespołów :) ???

Edytowane przez adam08

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakbym kupywał srał bym na ich maila, itp.

Kupuje i tyle, nic tam nie pisze ze trzeba z czyms kupywac wiec mogą mnie w d pocłaowac jak to zamówie

to jest tylko ich łupi wymysł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakos srednio mnie ten sempron przekonuje.

Oc do ~2550mhz ? 128kb cache ? =/

Tragedia, juz lepiej zainwestowac w dobrego 2800+ na 754, po podkreceniu do 2700mhz wydajnosc bedzie wyzsza niz tego na 939 a zaoszczedzi sie ~200zl na plycie i drozszym procesorze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no nie przesadzaj co do ceny

bo miedzy 2800 s754 a 3000 s939 jest z 20zł róznicy

biorąc płyty gł. to róznica 80zł (gigabyte k8ne i k8nf9)

1696294[/snapback]

eh...mam 780zł na płyte i procka i nie wiem co ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span>, może wy coś poradzicie czy sie wogóle opłaca brać tego sempa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakbym kupywał srał bym na ich maila, itp.

Kupuje i tyle, nic tam nie pisze ze trzeba z czyms kupywac wiec mogą mnie w d pocłaowac jak to zamówie

to jest tylko ich łupi wymysł

1696289[/snapback]

To nie jest ich wymysl tylko AMD, wszystkie OEMy powinny isc do zestawów i tak sie powoli dzieje... Jedynie co mozna jeszcze kupic bez problemu w wersji OEM to A64 3000+ i 3200+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm mnie najbardzie interesowaloby jak sie maja te nowe semprony do starych dobrych bartonow na 3200+. Bo w zadnym tescie nie ma takiego porownania, a wydaje mi sie ,ze wielu osobom mogloby sie przydac.

1696486[/snapback]

Robiłem takie testy wydajności tutaj

W grach zależność jest następująca: Athlon K7 potrzebuje mieć średnio 100 - do nawet 300 MHz więcej by być równie wydajny jak Sempron s754.

Cache 512 KB w Athlonach XP nie pomaga wiele :)

Aha mam dobrą wiadomość - z tego co się dowiedziałem to firma Apollo sprzedaje Semprony osobno - w OEMie - ale polecam się ewentualnie u nich jeszcze zorientować w tej kwestii.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaciekawił mnie ten sempron, Kucyk posiada wersje 3200+ i jeszcze nie opublikował jak się kreci...

Jeśli ktoś zakupi niech da znać czego mozna sie spodziewać...

PS. Moze Focus trafił na "słabą sztuke" :D

1696272[/snapback]

kucyk ma Winchestera a te nowe są E6

czyli sądząc po wynikach E6 nie ma co się spodziewać :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi