Skocz do zawartości
Maks!

Sound Blaster Audigy 2 Oem

Rekomendowane odpowiedzi

Skąd te ceny? Wiem, że A2 OEM stoi w Proline za 109zł, ale wszystkie już wyszły. Natomiast A2 za 120zł nigdzie nie widzałem.

1737363[/snapback]

sorry - nie ma SB A2 oem za 120 pln - na stronie sklepu gdzie patrzalem - www.esc.pl - wkleili zdjecie od SB A2 i sie zle zasugerowalem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie pomocy - czy ktos spotkal sie z A2 OEM gdzies w stolicy? nie moge

uwierzyc, ze jest np. we wroclawiu a nie moge znalezc w wawie :/

Bylem dzis na gieldzie komputerowej i tam maja tylko egzemplarze po 170-180 zl :(

W komputroniku nie ma, bede wdzieczny za KAZDE info, prosze tak sie napalilem na ta karte a tu zonk bo nie moge dostac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Wszystkich.

Przeczytałem co nieco na forum ale nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Czy "Creative Sound Blaster Audigy 2 OEM" mogę podłączyć do mojego amplitunera, tak żeby korzystać z procesora Dolby Digital z tego amplitunera? Chodzi o wyjście optyczne lub coaxial 5.1 z karty. Czy ona coś takiego posiada? Jeśli nie to jaka karta umożliwia takie połączenie? Z góry dzięki za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak to? Przeciez w sterownikach masz ustawienie czy po podlaczeniu sluchawek ma wylaczac glowne glosniki (stereo) czy ma ich nie wylaczac.

Mozesz powiedziec, gdzie konkretnie tego szukac?

Rozumiem, ze dziala to przy podlaczaniu sluchawek przez frontpanel podpeity do tego bialego zlacza na karcie?

I jeszcze jedno pytanko zwiazane ze sluchawkami - czy jest opcja, lub program, w ktorym mozna sobie ustawic oddzielny poziom glosnosci dla poszczegolnych profili?

Tzn. majac wlaczony profil "glosniki" mam poziom glosnosci X, a przelaczajac na profil "sluchawki" poziom glosnosci zmienia sie na Y (pod haslem poziom glosnosci mam na mysli suwak "master volume").

Jesli do tego bylaby tez mozliwosc ustawiania w ten sam sposob glosnosci subwoofera, to juz wogole byloby super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Instalowal ktos na tej karcie sterowniki Pax New Year 2005? Jak wrazenia?

nie chodzi o sterowniki, tylko o soft dodatkowy

a ten jest spoko.

stery z youp mozna o kant d... rozbic, by pograć bezproblemowo w najnowsze gry cza miec zainstalowane najnowsze stery do a2/4...przynajmniej u mnie tak było na a1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

mam dziwny problem byc moze z audigy2 :), gra super tylko, ze podczas pisania na klawiaturze czasem slychac dziwne (glosne) trzaski, bardziej nasila sie to chyba przy dluższym trzymaniu jakiegos klawisza :o. Nie wiem za bardzo co to moze miec wspolnego z audigy, ale na wczesniejszej karcie zintegrowanej tego problemu nie bylo, a teraz jest :( przelaczam na zintegrowana - jest ok, wiec napewno to nie od glosnikow. Stery orginalene z plyty, najnowsze, reinstal systemu, zmiana slotu PCI - bez zmian. Co to moze byc ? moze to byc przez plyte glowna?

OS xp, mobo epox 8rd3i

Edytowane przez walruss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś jest w stanie ze 100% pewnościa stwierdzić, czym się różni Audigy2 OEM od Audigy SE?

Raz opinia że brakiem śledzia, innym razem że zupełnie inne pcb, brak 4 portów i kastracja... To jak jest ostatecznie?

Edytowane przez Cruel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowalem sobie ostatnio stery PAX New Year 2005... zdecydowanie odradzam.

Niby wszystko dziala i fajne oprogramowanie, ale dzwiek na tych sterach to jakas przymulona papka - brak mu wyrazistosci, mam tez wrazenie, ze stery same z siebie dodaja jakis poglas ktorego nie idzie wylaczyc.

Czym predzej wrocilem do Creative'ow z oryginalnym oprogramowaniem z plytki od A2 OEM. O niebo lepiej, mam tez wrazenie, ze system sie szybciej uruchamia.

Jedyna rzecz, jakiej mi brakuje to regulacja glosnosci kazdego kanalu oddzielnie - wie ktos, czy mozna z tej paczki New Year doinstalowac tylko to? Ew. skads indziej?

EDIT Wracajac jeszcze do tych nieszczesnych sledzi z gameportem - dzis znalazlem w skrzynce na listy koperte z Proline zawierajaca wlasnie owego sledzia :)

Edytowane przez costi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzis kupilem, w sklepie po drodze do pracy, bez zamawiania

Poznań

tanio.net / rainbow-pc.pl 117zł, ze śledziem, cd ze sterownikami i naklejka

to jest sb audigy2 oem czy audigy se oem?

chcialbym kupic audigy 2 oem, ktos wie gdzie mozna je trafic na dzien dzisiejszy?

w wiekszosci sklepow widze durne opisy w stylu audigy se oem i zdjecia do a2 oem

o co w tym chodzi?

pomozcie znalezc ten wlasciwy sklep :P

pozdrawiam

YacentY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi