markuss666666 Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 witam waszym zdaniem jaak jest najlepsz płyta głowna pod socket 754 z PCI-E do 290 zeta rozpatrzałem te dwie plyty: http://www.action.pl/products/product.php?prid=45725 i http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...D=2904&katid=59 nie wiem ktora lepsza widzialem tyle opni ale zadna konkretna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 (edytowane) ja wziałem k8ne i jestem srednio zadowolony bo cos słabo mi sie na niej kreci proc nie wiem czego to wina. ale i tak wolał bym k8ne niz tą na chipsecie VIA, bierz k8ne Edytowane 10 Października 2005 przez wadim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markuss666666 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 tak tez bym ta wolał ale ja patrze głownie na mozliwosci oc bo mam zamiar kupic semprona 2800+ 64 bit i chce go podkrecic do przynajmniej 2,3 lub 2,4 ghz i nie mam pojecia jaka plyta głowna podejmie sie tego zadania moze mi doradzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 tak tez bym ta wolał ale ja patrze głownie na mozliwosci oc bo mam zamiar kupic semprona 2800+ 64 bit i chce go podkrecic do przynajmniej 2,3 lub 2,4 ghz i nie mam pojecia jaka plyta głowna podejmie sie tego zadania moze mi doradzicie? 1694431[/snapback] Poczytaj wpierw to: http://egielda.com.pl/?str=art&id=139 :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markuss666666 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 cytuje: "I tutaj zaczynają się schodki. Płyta Gigabyte K8NE jest niesamowicie kapryśna. Pomimo, iż testowaliśmy aż trzy płyty główne to z każdą z nich mieliśmy wielkie problemy by osiągnąć porządne wyniki. Jednego dnia częstotliwość taktowania magistrali HTT 350 MHz nie była żadnym problem, a już drugiego przekroczenie 220 MHz to nie lada osiągnięcie. Nawet nie rozkręciliśmy zestawu! Po prostu na drugi dzień włączyliśmy komputer." no wlasnie i to mnie matwi a ja mam zamiar krecic mojego proca i nie wiem czy to nie bedzie kłopot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szatanio Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) Ja polecam ci: 1. Asus K8N4-E - sam taka mialem i mozliwosciami nie ustepowala DFI. Poczytaj dokladnie o rewizjach. Tu jest opis: http://egielda.com.pl/?str=art&id=139-3 2. Epox 8NPA7I - tez swietne O/C, jednak bardzo slabej jakosci dzwiek i jak u Epoxa skromne wyposarzenie. Plus to Vdimm 3.2V :wink: http://egielda.com.pl/?str=art&id=139-6 Edytowane 11 Października 2005 przez szatanio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miodzik Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Mam tą płyte(gigabyte gak8ne) i się trochę na niej zawodze. W prawdzie stawiam pierwsze kroki w podkręcaniu procków itd... to ta płyta jest bardzo dziwna. Wkurzający jest ten smieszny złoty radiotor na którym się ostanio popażyłem :P. Dobra sedno sprawy: gdy czasem ustawie częstotliwość taktowania magistrali procesora na wyżej niż 210 MHZ. Płyta nie wstaje. Zmieniam napięcie z 1,5 V na 1,525 V. I się uruchamia, uruchamia ponownie pc nie rusza po testowaniu pamięci napędów itp!!. Nie wiem o co tu chodzi napewno nie jest to sprawa biosu bo zmieniałem i jest tak samo. A nie używajcie tego programu do aktualizacji biosu, co jest na dołaczonej płycie jest troszkę badziewny. Jak ktoś mam tą płyte i rozwiązał problem to nie pisze na gg:1777418. Jak ktoś nie bawi się w owerclocing to niech to bieże. Ogólnie nie polecam. Jednak ja zdecydowanie polecam Epox 8NPA7I. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 DFI nf4-4x - 300zł ;) - apollo.pl dyche musisz skądś wytrzasnać na to mobo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 DFI nf4-4x - 300zł ;) - apollo.pl dyche musisz skądś wytrzasnać na to mobo ;) sluszny wybor i doloz te 10zl bo warto. Mialem k8ne i straaaszny badziew jakiego nikomu nie polecam natomiast dfi mimo pewnych drobnych wad to bardzo dobra plyta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 równiez myślę ze DFI bedzie najlepszym wyborem, ale EPoX z mojego siga tez nie jest zły, HTT na poziomie 390 mozna osiagnac bez problemow, jedyny problem to niski vcore (max 1.55v) ale w nowym biosie ma byc podobno wiecej... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 sluszny wybor i doloz te 10zl bo warto. Mialem k8ne i straaaszny badziew jakiego nikomu nie polecam natomiast dfi mimo pewnych drobnych wad to bardzo dobra plyta dokladnie ialem gigasyfa i jest do kitu a teraz w moim kompie siedzi DFI i nie ma co narzekac :rolleyes: :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...