Andrz3j Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 A tak wogóle to polecam piwniczki węgierskie z winkami, (wolę je od francuskich) ..W węgierskich piwniczkach lepszy klimat... Ostatnio na wakacje jak byłem w piwnicy u jednego goscia na węgrzech u którego mieszkałem to jeden z mieszkanców tego domku (wczasowicz) niemiec powiedzał mi podczas "gulasz party" abym nie szedl do piwnicy z TYM dziadkiem bo będę mial problemy z wyjsciem z niej , bo "strasznie wysokie schody ma".... poszedłem z moimi znajomymi było suuper, dziadek lał do oporu ... i było tak jak powiedział mi Niemiec , miałem problemy z wyjsciem z piwniczki :) Na węgrzech polecam impre "Gulasz party" zaczeło się od palinki (ichniej wódeczki) .. Ledwo co siadłem a akurat miejsce mialem obok właściciela piwniczki pierwsze co powiedział to "egeszegedre" i tak co chwilkę :) Na następne wakacje chyba znowu tam pojadę, gośc zaprasza mnie i moich znajomych na wileką imprę "gulasz party" do wielkiej winiarni :) Gulasz party: - wiekki gar na srodku na trójogu postawiony , w środku robi się od rana gulasz zupe ( co za woń się roznośi.. fiu,fiu) - full winka - full palinki - full wiary - ichnie utworki ..... :) "sam miód" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Chilijskie Francuskie czerwone (byle nie Bordeaux) Biale: moselskie Riesling albo Pinot Blanc Vermouthy mozna przezyc jako skladnik drinkow czyli Martini plus cos ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 nie lubie wina..... nie mowiac juz o siarze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 nie lubie wina..... nie mowiac juz o siarze :Dto sie nie odzywaJ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 kłomaaandos !!! heh... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 w zalezniosci od funduszy: 1)Martini Banco 2)Ambasador, rok bierzacy 3) Cavalier , rok bierzacy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzeń Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Najlepsze jest wino tanie bo jest DOBRE I TANIE :lol: :lol: :lol: A pozatym nie lubie wina ( chyba ze własnej roboty :D :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxxim Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 To moj pierwszy post!!! Najlepiej mi wchodza winka pol wytrawne, ale czasem i slodkie (CinCin +sprite lub tonik) W ostatnie wakacje to Sophia krolowala :) To moj pierwszy post!!! Najlepiej mi wchodza winka pol wytrawne, ale czasem i slodkie (CinCin +sprite lub tonik) W ostatnie wakacje to Sophia krolowala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxxim Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 ups... No dobra a znacie to?: Wino rocznik Wtorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zajebiste są jeszcze nalewki, najlepiej własnej roboty - na spirytusie :) Dobrze smakują, człowiek jest pewny zawartości, a jak klepią :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamDyczkowski Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 ja mam winko własnej roboty w ukryciu przed starą. Adam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 To co akurat jest w sklepie. Może to być jakiś Gull, Granat, Mocne. Ważne żeby miało ciekawą etykiete i nazwe. Wymyślna nazwa wskazuje czego możemy się spodziewać podczas degustacji. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Ja to wiem i ty to wiesz, że najleprzy Jabol jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 .....Wymyślna nazwa wskazuje czego możemy się spodziewać podczas degustacji. :lol: Jakieś kilka lat temu z kolesiami kupiliśmy winka Błyskawica (albo Grom już niepamietam) i strasznie błyskawicznie wyczuliśmy ten niespecjalny smak i aromat, częśc z nas błyskawicznie opróżniła butle aby jak najkrócej podrażniac swoje kubki smakowe a butelki błyskawicznie poleciały z 4 piętra hen hen..... a potem głowy nas bolały jakby grom nam w nie trzepnął ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 A co do marek- to oprócz tycj, co zostały mymienione, to piliśmy latem: Złoty Patyk, Byk, Commandowsa oczywiście i coś tam jeszcze- ciężko sobie przypomnieć ;) A ktoś pamięta takiego mózgojeba jak Wino marki Wino? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 A co do marek- to oprócz tycj, co zostały mymienione, to piliśmy latem: Złoty Patyk, Byk, Commandowsa oczywiście i coś tam jeszcze- ciężko sobie przypomnieć ;) A ktoś pamięta takiego mózgojeba jak Wino marki Wino? :) Winko marki WINO czyli "wino patykiem pisane" :) (bo tak wyglądała etykieta) toż to klasyka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 A ktoś pamięta takiego mózgojeba jak Wino marki Wino? Oczywiście że pamiętam. Wspaniały napój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Ja to nie wiem. Wypiłem 3/4 Cin&Cin i jest fajnie. Wermouth żądzi !!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 A ktoś pamięta takiego mózgojeba jak Wino marki Wino? Oczywiście że pamiętam. Wspaniały napój.jasne ze znam - rulez karafka za 22zeta tez dobrze wchodzi... aha polecam fajna strone znalazlem ja przez przypadeq: http://www.byks.prv.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 wytrawne ... rocznik 2002, polnocne zbocze kopalni srarki :P cena 3,99 :P ja wole "HERACLES - Classic Płońsk Aperitif" "3,40 zł" (cytat pochodzi z "MAGICZNE PRZYGODY KUBUSIA PUCHATKA - mossad attac ") jesli ktos nie czytal - ograco polecam ... :D :D :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Martini, a z tych ekonomicznych wersji to KaValier :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...