Skocz do zawartości
dex8

Magia Kodów Carrefour I Polsat

Rekomendowane odpowiedzi

Magia kodów Carrefour

Pewnie znasz juz tą akcje. Kupujesz w hipermarketach Carrefour produkty oznaczone napisem Magia Kodów, za kazde wydane 10 zł dostajesz kupon, przychodzisz do domnu i ogladasz Polsat w godzinach 8.00-10.00, 18.00-19.00, 20.00 - 21.00. Jest to kolejna akcja Polsatu zeby zapewnic sobie ogladalnosc. W tych godzinach na ekranie wyswietla sie czerwone kółeczko do ktorego przykładamy kupon i odczytujemy co wygralismy. Zazwyczaj zobaczymy tekst " nie wygrales" ale zdazaja sie "slodycze" "czek prezentowy" z podana wartoscią i inne. Mozna nawet wygrac samochód :) (ale tylko można ;) ) i wiele innych nagrod. W zwiazku z tą akcja ostatnio ogladalem polsat i czekałem na kółeczko sprawdzilem i wygrałem czekolade :D i tak sboie mysle ... włączyłem komputer, pogram paint, zakolorowałem tło na czerwono i przyłozylem kupon do monitora i co zobaczylem to samo co na telwizorze ;) Wiedz jak masz komputer to nie ogladaj polsatu tylko sprawdzaj na kompie ;) Moze banał ale działa :D

Pozdrawiam Dexter :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogladam sobie x-manow dzis a tu taka wielka kropka w prawym dolnym rogu zaslaniajaca 1/8 ekranu :/

1713588[/snapback]

Też oglądalem i się zdenerwowałem. Już chyba większej kropki nie mogli zrobić :? Jeszcze można umieścić inny znaczek w czwartym rogu, będzie wtedy "ładniej".

I jeszcze drugi blok reklamowy trwający chyba ze 20 minut. Można się tylko pochlastać. A i jeszcze niezapomniane losowanie lotto :mur:

Tłumaczenie jak zwykle beznadziejne. Wolverine = wilk :blink: Storm = burza :huh: Toad = ropucha :mellow: Niby dobrze przetłumaczyli, oprócz Wolverine, który nie jest wilkiem tylko rosomakiem, tylko pytanie po jakiego wała tłumaczyli nazwy bohaterów :?: Dlaczego jest jakaś mania tłumaczenia imion własnych :|

Ciekawe jak w drugiej części przetłumaczą Lady Deathstrike :unsure:

Morał z tego taki: jeśli pojawia się film w polsacie i mamy okazję/możliwość zdobycia tego filmu (dvd, vhs, cd), to lepiej obejrzeć sobie na kompie lub na video.

PS. Niedługo na polsacie ma być Helikopter w Ogniu. Kapitalny film jak dla mnie, ale nie oglądajcie (o ile jest to możliwe) tego w tv. Można się pochlastać przez tłumaczenia i reklamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedys na tvn7 zdajeie sie ogladalem chyba "cienka czerwona linie" zaczynala sie ok polnocy a konczyla jakos o 3 w nocy prawie reklam nie bylo :> nastepnego dnia ten sam film bylo o 20 a trwal z 40 minut dluzej wlasnie przez reklamy :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Telewija komercyjna utrzymuje sie w wiekszosci z reklam ;] To wie kazdy... ;] Roznica jest taka, ze malo ludzi oglada filmy o poznych porach, tak jak ktos juz napsial, ze ogladal film od godziny 0.00 do prawie 3.00 ;] Wtedy wystarczy blok reklamowy twrajacy mniej niz minute i efekt jest taki, ze czlowiek zasypia i spada jakas tam ogladalnosc ;] Jak puszczaja film o 20, to wtedy jest najwieksza ogladalnosc i reklamy docieraja do baaaardzo duzego grona ludzi ;] Co do magii kodow w Carrefourze, to przynosi im to ogromne zyski! W innych krajach, gdzie odbyla sie magia kodow, przychody firmy wzrosly o kilkadziesiat procent w czasie trwania akcji promocyjnej. Co do tego obciachowego, czerwonego kolka... Jest ono po to, zeby kazdy niewtajemniczony w tajemnicze metody sprawdzenia tego smiesznego kuponu z kodem mogl sobie sprawdzic, czy wygral tabliczke czekolady markowanej przez Carrefour ;] Sposoby sa rozne i sa bardzo latwe jak pisaliscie ;] Odbijajac od tematu, to np. akcja Cheetos'ow z tymi kapslami Yu-Gi-Oh... Syn mojego znajomego tak sie wycfanil, ze podbija do sklepu z magnesem i sprawdza, czy w paczce jest metalowy kapsel ;] W jednym sklepie ekspedientka goni go i inne dzieciaki, ktore tak sie wycfanily ;] Co innego, gdy wejdzie sie do samu lub innego wiekszego sklepu, gdzie na spokojnie mozna sobie obczaic paczuszki magnesem ;] Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już się kiedyś wystałem w kolejce w darrefourzxe do jakiegoś automatu za kupn który dosstałem za zakupt za ponad 20zł :lol:

Kolejka w ch.. z 20 metrów, stałem z 15 minut.

Przynajmniej fajna była panienka obsługująca ten automat do sprawdzania kodow ;]

nic pozatym nie wygralem ;]

a tak akcja to :lol:

heh od razu skojarzenie z kluczykami do samocodu w gazetach

było kiedyś cos takiego :P ludzie stali w kolejkach i dopasowywali kluczki do samochodu w jakimś salonie czy markecie :lol: :lol2:

Edytowane przez dszywala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystarczy toto oświetlić czerwonym światłem i wszystko widać.

Bierzemy kawałek czegoś czerwonego, przepuszczającego światło (folia, szkło itp), przykładamy do okna lub pod żarówkę, kładziemy na tym ten kupon i wszystko staje się jasne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 kupony:

3 - Nic nie wygrales

4 - Slodycze [;

Po dostaniu tych kuponow zajelem sie odrazu ich odczytem ;) a ze bylem w supermarkecie to podswietlilem czerwonym swiatlem i odczytalem :lol2:

Edytowane przez Cmx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi