Skocz do zawartości
Liptonti

Aqua Park

Rekomendowane odpowiedzi

ktoś był na razie jestem za wycieczka do kraka i miedzy innymi calodniowym pobytem w tym przybytku rozkoszy... ;) choc do sopotu mam znacznie blizej ale tak jakoś nie mam przekonania a w kraku znajomi byli i chwalili....

dzieki za opinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No co moge powiedziec. W sopocie bardzo fajny aqua. Rwaca rzecza super fajna :P dwie zjezdzalnie. Radze uwazac na czerwonej :D jak zjezdzasz nogi scisniete razem, bo przy ladowaniu mozna obic sobie jajka :mrgreen:

Fajnie jest np w zime jak przeplywasz rwaca rzeczka na dworze a tam - 5 i pada snieg :D

Ogolnie polecam, chociaz nie moge byc obiektywny bo bylem tylko w tym aqua :)

Edytowane przez Grinch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My sobie czesto wypady do Krakowa na besenik robimy, szczegolnie ze droga prosta jak drut z Lodzi, niecale 3h i na miejscu. Sam aqua park super, przez 2h zabawa przednia i nie ma bata ze sie znudzisz - 4 zjezdzalnie zamkniete + 2 otwarte nie wspominajac o tych dla dzieci :) i inne wypasy. A w Sopocie nie bylem, wiec porownania nie mam :[

Edytowane przez Lord_Shiva

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aqua Krakow wypasik :) jestem tam teoretycznie 2 razy na miech :) rwąca rzeka, 4 zjeżdżalnie – polecam żółtą ;) i tak jak ktos wczesniej wspomniał dwie otwarte, do tego ściana wspinaczkowa, sauna, można sobie też pograć w siatkówkę w wodzie są specjalne oddzielne baseny w tym celu, jakuza i wiele innych atrakcji, naprawde zabawa przednia polecam, chyba sie nawet przejade w ten week :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mieszkam 60 km od Sopotu, a w aqua parku bylem hm z 5 razy :wink:. Nice, napawde wypas, lecz niepodoba mi sie taka duza ilosc ludzi i ten chaosc, piszczace dzieciaki :| :?. Ale ogolnie tyle atrakcji w jednym miejscu i te WIDOOOOOKI :) :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w Kraku byłem kilka razy i zawsze wychodziłem zadowolony :). Tylko uważaj na najszybszej zjeżdżalni(od 15 lat), bo można sobie krzywde zrobić(koleżanka miała wstrząśnienie mózgu, bo nie zjeżdżała przepisowo).

Zabawa jest bardzo dobra. Można posiedzieć w jacuzzi, powspinać się na ściance, poskakać.

Bardzo dobre miejsce do spędzania czesu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bylem w aqua na Teneryfie, Majorce i w Alanyi. Najlepiej oceniam ten na Majorce (6 lat temu byl reklamowany jako najwiekszy na swiecie). Ogolnie dosyc sporo zjezdzalni, fale, baseny. Wszystko co trzeba. Na dodatek na sloncu, wiec mozna sie poopalac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bylem i w krakowie i w sopocie - w tym drogim jestem nawety dosc czesto - i niestety NIE MA porownania... ten w krakowie to zupelnie inna bajka - zjezdzalnie sa fajneeeee, w szcegolnosci ta czarna :), tam naprawde czulem jakies emocje :) w sopocie jest fajnie ale nie az tak... zjezdzalnie sa slabsze.... plusem jest dzika rzeka ktorej nie ma w kraku ale i tak generalnie mi sie w kraku bardziej podobalo :) a no i w sopocie nie polecam "newralgicznych" terminow - kupa luda, a wtedy nie jest ciekawie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem o jaką dziką rzeke chodzi ale w aqua w kraku rwąca rzeka tez jest :P

w aqua na teneryfie rowniez byłem... ale to wogole nie ma porownania do polskich aqua parkow zupełnie inna bajka

@MeHow w której częsci teneryfy byłeś :> ja w okolicac Playa de Las Americas :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mkl dobrze prawi byłem potwierdzam --> bede elo i pro i powiem WYPAS NA MAXXXA :lol:

1719857[/snapback]

wypas, ale fioletową zjeżdżalnie najlepiej zostawić na koniec ;] bo po niej może nas boleć pare części ciała :rolleyes:

tam można też się kąpać w zimie ;]

śnieg na dworze, a ty zjeżdzasz ze zjeżdżalni do gorącej wody :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aqua park in da Krakow jest cudny ;]

Bylem tam dosyc dawno temu, ale wspominam ten wypad bardzo dobrze :P Najlepszy zjeb jest w zoltej. Wchodzisz noi sobie jedziesz wolniutko i rozpedzasz sie rozpedzasz i rozpedzasz... widzisz czerwone kolko namalowane na rurze, zakret, pare metrow i nagle na maxa w dol ;] Serce w gardle staje, a i oddycha sie duzooo gorzej. Pierwszy raz jest lajcikowy, ale po tym jak zjedziesz, zastanawiasz sie nad kolejnym, bo wiesz co cie czeka ]:->

Na te dwie odkryte nie wchodzilem, bo jak widzialem lecacych ludzi to sie mi odechcialo :P

...a Tatralandia jest jeszcze lepsza! Bylem tam pod koniec wakacji, wszedzie pizdzialo, ale tam cieplutko bylo ;]

Masa zjezdzalni atrakcji i innych dupereli. Ciekawa tez jest sztuczna fala ktora robia ludzie, odpowiednio poskakujac w takim prostokatnym pomieszczeniu z woda ;] Staje sie na przeciwko siebie i sie walczy na fale <lol> Troszke meczace, ale wrazenia niesamowite...

Kolejnym + jest to ze wiekszosc ludzi tam przebywajacych to polacy <lol>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Paryski aqua ,sporo zjezdzalni bardzo szybkich ,latem jest takze odkryta czesc terenu gdzie mozna sie poopalac ,wielki zawieszony wieloryb w skali 1:1, oczywiscie sztuczne fale ,duuzoo olbrzymich jackuzi, biczow wodnych,palm, calosc wyglada jak wielka laguna, kiedys bylo to najwieksze aqua w europie teraz nie wiem.(tam wlasnie mam swoja silkie :) )

W Belgi ,Bruxelii bardzo przecietny aqua ,raczej niczym nie zachwyca ale wykapac sie mozna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A najlepszy jest smrod stop niemytych brudasów jak sie czeka na zjezdzalnie.

Ja tam wikszasc czasu w jakuzi przesiaduje, ewentualnie kilka razy zjade z tej "kamikaze" czy jak ja tam zwa.

Powinni cos nowego dodac, bo jak bylem 4lata temu, i jak bylem rok temu to sie nic nie zmienilo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pamietam tylko aqua park(na wolnym powietrzu) gdzies we włoszech(4lata temu) i był bardzo duzy i wogóle full wypass jedna z lepszych rzeczy jakie pamietam.. Byłem jeszcze gdzieś pod krakowem chyba(?) ale nie pamietam za bardzo szczegółów. Wogóle to aqua parki to fajna sprawa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam, że w Krakowie jest super. jak byłem tam 3 lata temu to chwalili sie że mają najdłuższą rurę w Europie, 202.5m !! Fajna jest ale za łagodna, jedzie sie i jedzie i tyle, zero większych atrakcji w niej.

Najlepsza jest ta "kamikadze" :D odważyłem się tylko raz pojechać na niej. To było to!! Full wypas szczególnie jak leciałem w powietrzu :lol: heh tylko później bolesne ślady w postaci zdartej skóry na łopatkach i na piętach :? :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bylem w akła parku w krakowanie i sopocie i było suuuper, bylem rówiez na slowanie w tatralandii i popradzie (polecam żółtą zjeżdżalnię ;) i byłem jeszcze hajduszoboszlo na węgrzech też zarąbiście :)

Edytowane przez BerQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aqua park w New Braunfels (Texas) "Schlitterbahn" to jest to, a szczegolnie Master Blaster od kilku lat park jest wybierany jako jeden z najlepszych na świecie ( w stanach jest to nr.1) a master blaster ciagle nie ma rownych jesli ktos ma okazje MUSI tam wskoczyc i na Skycoaster'a ;) oczywiscie!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi