Skocz do zawartości
Neo_x

Celek 633@1110 fika ktos?? :P

Rekomendowane odpowiedzi

Siema... wlasnie wyciagnalem z mojego celka 633@1110 mhz :D Wszystko na chlodzeniu powietrzem Titan :) i wiatraku biurkowym 20cm :) Komp stal na parapecie, wiatrak obok niego... temperatura powietrza wynosila -10C ... tyle samo w obudowie :) srednia temp procesora podczas pracy wina 98 se wynosila 7C ..... procek byl w pelni stabilny przez okolo 3 do 4 minuty podczas grania w nfs:hp2 .. ( nie mialem nic innego pod reka :) ) .... gdy temperatura doszla do 10C na CPU nfs:hp2 poprostu sie wylaczal i wracal do windowsa.... ponowna pruba uruchomienia nfs:hp2 konczyla sie zawieszeniem komputera.... jezeli gra wyszla do wina 98 to musialem odczekac okolo 3 min az temp spadnie znowu do 7C :) i znowu moglem cieszyc sie need for speedem ;)

To nie koniec testow..... dzisiaj rano tez zaczyna sie nastepny ZIMNY dzien :twisted: zobaczymy..... moze uda sie utrzymac ta stabilnosc przez chociaz 15 min :twisted:

P.S. rano zarzuce wam screena.... teraz nie chce mi sie szukac miejsca na serwerach :)

Pozdro i do zobaczenia rano :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś też w coś podobnego nię bawiłem :) Komp na parapet i temp w obudowie ~13stopni :) (był wrzesień).

E tam NFS. Stabilność będzie dopiero wtedy jak przejdzie wszystkie testy Game w 3D Marku. 8) Ten benchmark jest b. wrażliwy na O/C i w przypadku niestabilności proca wywala do pulpitu :evil: (w przypadku grafy, zacinki, krzaki lub zwisy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś też w coś podobnego nię bawiłem :) Komp na parapet i temp w obudowie ~13stopni :) (był wrzesień).

E tam NFS. Stabilność będzie dopiero wtedy jak przejdzie wszystkie testy Game w 3D Marku.  8)  Ten benchmark jest b. wrażliwy na O/C i w przypadku niestabilności proca wywala do pulpitu  :evil:  (w przypadku grafy, zacinki, krzaki lub zwisy).

nie chce mi sie juz z tym bawic teraz.... ale obiecuje zrobic to rano :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja swego starego celka 566@1020 puszczlame na AC

wczoraj walczylemz tulipanem

komp na parapet okno otwarte -7C

i mi korde wodaw chlodnicy zamarzala musze denaturatu koopic

ale 1.0A@1.75GHz bylo na 1800 sie bootowal i woda stawala w obiegu i [gluteus maximus]

temp procka ok 10C i chipsetu 3C jak mialem taka temp zeby walczyc z 1.8 to mi wtedy wlasnei woda stwalala a jak mialem wode plynaca to chipset ok 10 C a to za duzo kopopie tego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja swego starego celka 566@1020 puszczlame na AC 

wczoraj walczylemz tulipanem

komp na parapet okno otwarte -7C 

i mi korde wodaw chlodnicy zamarzala musze denaturatu koopic

ale 1.0A@1.75GHz bylo na 1800 sie bootowal i woda stawala w obiegu i [gluteus maximus]

temp procka ok 10C i chipsetu 3C jak mialem taka temp zeby walczyc z 1.8 to mi wtedy wlasnei woda stwalala a jak mialem wode plynaca to chipset ok 10 C a to za duzo kopopie tego

no grzybu jak ty tez to i ja sie w to pobawie..... - ale mam lepszy pomysl - kubie wachy naleje do wiadra wyniose na dwor zaizoluje i tak odpale....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

COOOOL! :D:D:D Ja bym się też pobawiłw w coś podobnego z moim Athlonikiem. :D:D Bede go puszczac do puki sie nie zjara :D:D i tak mam juz 2200+ kupiony i czeka na wymianme - czyli albo sprzedam starego 1700+ albo sie spali..."przez przypadek"...;) hehe. dzis około 23:30 zaczynam zabawe - bedzie najchlodniej :D:D:D Zobacze ile dam rade wykręcić go :D:D Screeny zapodam już z nowego proca :D:D ;););););););););)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiec tak..... testy w ciagu dnia sie nie udaly :( temp na cpu wachala sie w granicach 11C-12C.. co niestety nie daje rezultatow :( ale dzisiaj w nocy sobie nie daruje :twisted:

P.S. Na jai serwer wrzucic foto i screeny?? juz porobilem foto i screeny ale gdzie to wsadzic?? :) THX :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coz , moze i ja sie pochwale ,poki asus byl dzialajacy to odpalilem durka 600 @7.5x 166Mhz =1245 na vcore rownym 2.00v ,plyta lezala na biurku ,wietrzone w pokoju ,ale ok 10*C ambient.Ponad 200% normy :twisted: , seria AKBA ,procek ma jush 2 lata.(przy czym na nonstopie dziala 1050@1.85v).Niesprawdzalem czy all stabilnie :) bo zachecony zaraz zamontowalem AXP ;] ,ale po www polazilem jakies 10min (w tle seti bo mam w autostarcie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj wieczorkiem o godzinie 23:30 znow zabralem sie do krecenia... temperatura na dworzu -15*C..... tyle samo w obudowie :) temp na procku 5*C..... dodam ze zmianialem fsb programem Softfsb... ok.. zmieniam FSB na 117 .... komp niby stabilny..... uruchamiam 3dmark2001 no i gucio.......... zaladowal sie pierwszy test.... samochod.... pochodzil ten tescik ze 3 sek... i totalny zwis.... twardy reset.. niestety za nastepnymi razami bylo to samo :( dodam tylko ze mam teraz wina 2000 + all sp + update

a taka propo.... w tej chwili mam 633@1064.. macie nizej wyniki z:

CCR 2002

Wynik ogólny : 2421@4033

Suma kontrolna : ****

Wyniki szczególowe

Render : 2043@3433

Integer : 2775@4690

Float : 2823@4771

Pamięć : 2415@3629

MMX : 3945@6648

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HE HE Celeron 2 rulez :)

A na powaznie to mojego proca CII800 puscilem na 1300 Mhz na Vulcano 6Cu, test 3dmark zaliczony ale pakowanie i kompresja NIE brakuje mi 0.1v napiecia do stabilnosci ale na FSB 158 Mhz hula proc az milo.

Moj wczesniejszy proc CII600@1034 Mhz chodzil 100% stabilnie, a na wiecej nie krecilem juz bo mialem wtedy CII800 i mi sie juz nie chcialo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój cereronek biegał całkowicie stabilny na 1066 Mhz (100 % OC :twisted:) ale na chłodzeniu WC. Teraz kolega dokupił do tego WC jeszcze jakiegoś pelterka (na codzień chłodzi mu to bez problemu P4 1,6@2,5) więc może jeszcze raz wybiore sie do niego z kompem i będzie jeszcze więcej. Niedługo składam sobie własne WC (docelowo do jakiegoś mocno grzejącego sie procka jaki bede miał w przyszłości), coś podoblego do tego co ma obecnie reed, tylko że bloczek LeV_3 i ciekaw jestem ile wyciągne na tym max z procka :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest dobre. Mialem ten pomysl pare tygodni temu. Jednak teraz nie mecze kompa bo musze sie najpierw obronic, a nie chce narazic sie na ew. awaryyyjje kompa. Praca jest w prawdzie w kilku kopiach zapasowych ale jednak nie ryzykuje :P

Za tydzien, moze 2 robie tak samo jak Ty neo_x :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

COOOOL! :D:D:D Ja bym się też pobawiłw w coś podobnego z moim Athlonikiem. :D:D Bede go puszczac do puki sie nie zjara :D:D i tak mam juz 2200+ kupiony i czeka na wymianme - czyli albo sprzedam starego 1700+ albo sie spali..."przez przypadek"...;) hehe. dzis około 23:30 zaczynam zabawe - bedzie najchlodniej :D:D:D Zobacze ile dam rade wykręcić go :D:D Screeny zapodam już z nowego proca :D:D ;););););););););)

Coz za poswiecenie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam również taki ekstra egzemplarz Celeron 633 MHz na standardowym napięciu i standardowym wiatraczku chodził u mojego kuzyna od roku na magistrali 100 Mhz, podejrzewam, gdybym mu dał popalić mógłby pójść na 110 MHz, teraz go sprzedaję na Allegro razem z płytą MSI na której tak ładnie pracował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

biore sie niedlugo za skladanie WC + peltier.... zobaczymy jak na tym bedzie chodzil :) ........ aha... mam pytanie... jaki peltier byscie polecali na moj proc celeron 633 tak zeby poszedl na te 1110 mhz?? :) czy peltier 53W nie byl by za slaby?? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

biore sie niedlugo za skladanie WC + peltier.... zobaczymy jak na tym bedzie chodzil :) ........ aha... mam pytanie... jaki peltier byscie polecali na moj proc celeron 633 tak zeby poszedl na te 1110 mhz?? :) czy peltier 53W nie byl by za slaby?? :)

no coz taki celeq bedzie mial ok 40W nie wiecej - moze wystarczy ale wiecej lepiej np. 74W albo 120W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...