Skocz do zawartości
jehadnazzal

Simplus/tak-tak Prepaid (skradzione Kody)

Rekomendowane odpowiedzi

hey

czy ktoś z Was orientuje sie, czy w sieciach pre-paid istnieje mozliwosc sprawdzenia kto dokładnie doładowywał swoje konto w komórce danym kodem?

sprzedałem kilka kodów Tak-Tak komuś, kto potem okazał się oszustem, i teraz mam z tego tytułu spore problemy. chciałym wiedzieć czy istnieje jakaś szansa na ustalenie tożsamości osoby, która tymi kodami doładowywała bilans. może ktos z Was orientuje sie czy Oni tam w ogole cos takiego zapisuja? bo policja tak nie bardzo orientuje sie co maja robic, i mowia ze sprawa jest beznadziejna.. to chyba moja ostatnia poszlaka

bardzo prosze o pomoc!

Edytowane przez jehadnazzal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja wiem, że można. ale może w momencie gdy ktoś doładuje swoje konto po przez wprowadzenie kodu do telefonu, to zostaje u nich gdzieś zapisane, że kod xxxx xxxx xxxx xx został użyty do doładowania karty o numerze yyy yyy yyy. O coś takiego mi chodzi..

No, ale znając numer można już wyśledzić daną osobę pewnie w jakiś sposób, chociażby SMS'a do niej napisać.. muszę coś wymyślić, inaczej jestem stratny na ok. 1500 zł ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no mam taka nadzieje.. dzwonilem do operatorow i tak jakos nie za bardzo sie orientuja (jeden mowi ze nie, potem dzwonie paredziesiat minut potem, rozmawiam z innym operatorem, i sie dowiaduje ze 'nie wiadomo i prosze zadzwonic pozniej')... wyslalem tez emaile kilka dni temu ale nikt jeszcze nie odpisal ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na 100% jest baza danych. Kiedyś z nudów sprawdzałem co się stanie jak będę próbował doładować konto zużytą kartą przez nr 5555 i kobieta z obsługi podała mi numer, ktróry doładował konto korzystając z tej karty. (czyli mój stary numer) Życzę odzyskania pieniędzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna powiazac kod ze zdrapki z numerem telefonu - nie ejst to zadnym problemem (od strony technicznej).

Probleme moze byc natomiast powiazanie numeru telefnu z konkretna osoba - jak juz qura16 napisal, nie kazdy rejestruje numer u operatora, wolac pozostac anonimowym.

Edytowane przez costi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno w przypadku popkart idei jest prowadzona baza danych. Podejzewam ze w przypadku Tak-Taka jest podobnie. Kiedys nie moglem doladowac konta nowo kupiona karta wiec zadzwonilem do biura obslugi. Typ od razu powiedzial mi ze widzi w kompie ze wprowadzalem numer ale robilem zbyt dlugie przerwy miedzy pewnymi cyframi stad system nie zatwierdzil kodu. Takze na pewno wiedza jaki numer telefonu zostal doladowany okreslonym kodem karty prepaid. BTW Janusz Weiss w Radiu Zet ostatnio zajmował się sprawa oszustów komórkowych wyłudzajacych doladowania swojego numeru telefonu i mowil ze jeszcze do sprawy wróci. Osobiście jestem zdania że powinien być obowiązek rejstrowania nazwiska kupujacego numer telefonu, ułatwiło by to znacznie działania policji. Powodzenia.

Edytowane przez Mogiel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, tylko ze dla operatora nie jest rowniez problemem namierzenie danego numery telefonu - nawet jak jest anonimowa.

1727537[/snapback]

tak dokladnosc w miescie = 200-400m = kilkaset/kilkatysiecy ludzi :)

poza miastem to juz w km dokladnosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi