Sssaku Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zaproponowali mi zwrot kasy za ballistiki, wymienic nie moga to byla jakies b-grade(znaczy druga kategoria) ale moge ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> w tej samej cenie normalne ballistiki pierwszej kategorii. Tylko co teraz zrobic, liczylem na rade!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zaproponowali mi zwrot kasy za ballistiki, wymienic nie moga to byla jakies b-grade(znaczy druga kategoria) ale moge ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> w tej samej cenie normalne ballistiki pierwszej kategorii. Tylko co teraz zrobic, liczylem na rade!!!No to ci poradziłem - odbierz kase i weź Mushkiny albo OCZ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sssaku Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Mushkiny sa po 230 a nie chce juz nic dokladac pozatym wedlug testow zeby dojsc do 280MHz trzeba poluzowac timingi do 3-5-5-10 a to juz kompletna kicha a OCZ te GTX koncza sie przy okolo 266czyli tez zadna rewelacja. Musze poczytac inne testy i zobacze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Hehe, OK niech Ci bedzie, z tym ze Samsung ZCCC (tak jak i GCCC) to o ile pamietam laduje na modulach ECC, czyli nie dla zainteresowanych tutaj :P No a TCCC w zestawach 2x1GB naleza generalnie do zadkosci i nie sa znowu tak latwo osiagalne... Tak czy siak, masz racje :) ZCCC jeden z tweak'a dostał na Kingston value 1GB [nawet pokazywał zdjęcia i screeny], robiły niestabilnie 250 :wink: a co do TCCC, to u nas w Warszawie na Giełdzie Komputerowej są tylko one dostępne :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Mushkiny sa po 230 a nie chce juz nic dokladac pozatym wedlug testow zeby dojsc do 280MHz trzeba poluzowac timingi do 3-5-5-10 a to juz kompletna kicha a OCZ te GTX koncza sie przy okolo 266czyli tez zadna rewelacja. Musze poczytac inne testy i zobaczeMam rozumiec ze brałes swoje Cruciale w sklepie. W moim przypadku babka z Crucial UE (oddział w UK) zaproponowała mi wymiane na 2x2GB KIT [czyli 4GB] cos z Microna .Jutro mi odpisze jakie to kostki i raczej pójde na to bo co 3 m-ce wymieniałem na nowe i juz przestało to mnie smieszyć. I tu niestety smutna prawda sie potwierdza o wadliwej konstrukcji Crucial Ballistix Z503 - Micron -5B. Jutro wieczorkiem napiszę co i jak z tymi "nowymi" kostkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sssaku Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Tak bralem je w overclockers.co.uk, i zaproponowali mi wymiane ale potem okazalo sie ze mialem b*grade(co juz pisalem) i zaproponowali mi wymiane na normalne ballistiki albo zwrot kasy, i treraz szukam alternatywy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 czy ktoś mi może doradzić jakieś pamieci 2 x 1 ?? zastanawiam się nad G skill 4000 HZ ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 czy ktoś mi może doradzić jakieś pamieci 2 x 1 ?? zastanawiam się nad G skill 4000 HZ ?? :D A myślisz że my tu o czym rozmawiamy?...przeczytaj topik od początku i przedewszystkim pierwszą strone...nie wiem co jeszcze można więcej powiedzieć niż zostało powiedziane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 bana za lenistwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 z tego co sie doczytałem w tym temacie :P to można wnioskowac że 2x1 g skill 4000 HZ to najlepszy wybór pamieci do OC w rozsądnej cenie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gt550 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam. Własnie przywieźli mi kość samsunga. Jest na kościach UCCC tylko jedyna różnica to taka że na kościach jest napisane zamiast SAMSUNG 549 K4H510838C-UCCC jest SAMSUNG 552 K4H510838D-UCCC. Nie wiem czym to się różni ale sprawdze je dopiero za jakas godzinke. Teraz musze pisać prace. Jakbyście wiedzieli o co chodi to piszcie. pozdrawiam Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez gt550 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (...)na kościach jest napisane zamiast SAMSUNG 549 K4H510838C-UCCC jest SAMSUNG 552 K4H510838D-UCCC. Nie wiem czym to się różni ale sprawdze je dopiero za jakas godzinke. Jest to ostatnia rewizja UCCC (Rev.D). Poza faktem, ze ponoc roznia sie zakresem napiecia (2.6-2.8v w przeciwienstwie do 2.5-2.7v w przypadku "38C") to nic wiecej osobiscie o nich nie wiem. Nie koniecznie oznacza to lepszy OC, ale kto wie... Ale widzialem kilka zestawow zrobionych z "552" i wygldaly calkiem calkiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) bachus_anonym prawdopodobnie dostane od Crucial EU coś takiego: Crucial Ballistix PC3200 (CT2KIT12864Z40B) - ( 3-2-2-8 ) = Micron 46V32M8 -5B G i nie za często są opisywane ,może wiesz coś na ich temat ??> ;-) Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Czyli te pamiątki z abcpc są naprawde samsungami uccc? No to super :D Oby tak szybko nie znikły ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys25 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) Dotarły do mnie własnie 2x1GB Corsair VS. Na kostkach Samsung UCCC. PCB wygląda na BP. Szybko zainstalowałem i ustawiłem na 250mhz przy timingach 3-4-4-8 1T na 2,7 V. Komputer wstał, system OK. Niestety Sp2004 wystpał się po kilku minutkach. Zmieniłem ustawieni na 3-4-4-9 1T i wstępnie jest ok. Tzn przeszedł self test SP2004 - stress ram. Zależy mi na tych 250 mhz - to synchro z prockiem w moim przypadku. Stąd pytanie - czy samsungi uccc mają jakieś preferencje w stosunku do timingów dalej czy zmiana napięć z 2,7 na więcej jest wskazana? Dotyczy długotrwałego użytkowania. Wydaje mi się ze mogę jeszcze zejść do 3-4-4-12. Ewentualnie czy powinienem zwrócic uwagę na inne parametry ? Edit - 3-4-4-9 1T FEAR stable (ok godzina) :) Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez Sołtys25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 z kąd Sołtys25, brałeś te pamieci ( z jakiego sklepu)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys25 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) Nie szukałem daleko - Komputronik 599 zł. Taki zakup w ciemno - po cichu liczyłem na takie kostki i choć raz trafilem :-) Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez Sołtys25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 no to masz szczeście bo ja kupiłem wczoraj (na kościach corsair) i są popsute od nowości (dzisiaj oddałem) na standartowych ustawieniach sypią błedami aż miło, do tego wspaniały komputronik nie wymieni mi ich od ręki, tylko będę czekał za opinia serwisu przez 3-tygodnie, szczerze polecam komputronik, to naprawdę super firma, zapraszam do zakupów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys25 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 3 tygodnie na opinie serwisu u nich to dla mnie nic nowego - tez to przerabiłem :-(. W tej sprawie są śmieszni. Inne poznańskie frmy załatwiają to na następny dzień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 znajomy kupil te corsairy i nie byly na uccc:( jakies 3-4 dni temu dostal , wiec wysylaja jak popadnie chyba -albo poprsotu mial pecha -tyle ze mu nie zalezalo na podkrecaniu a chcial jak najtaniej i z gwarancja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 mnie tez nie zależy na kreceniu, przy moim procku i bez duala i tak nie bedę mistrzem superPI ale chciałem 2gb bo ostatnio oblivion wyszedł a i w fear, bt2 i kilka innych gier wymaga do płynnej gry w max detalach dużo ramu, a czy ona działa na 400 czy 440 to juz żadna różnica dla mnie, w ogóle co reklamowałeś i czy ci uznali, kurcze naczytałem sie o problemach z reklamacjami i mam szczerze dosyć, mało tego to jade na pożyczonej 512mb kostce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wokan Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam serdecznie Wreszcie po wielu przebojach z moją pierwszą parką G.SKILLi HZ, która okazała się bardzo słabiutka i poleciała z powrotem do USA na reklamacje, dostałem nowe kosteczki (tu wielkie słowa podziękowania dla latarnika87 z allegro, który bardzo mi pomógł w tej operacji), które natychmiast poddałem testom. Oto wyniki: G.SKILL F1-4000USU2-2GBHZ Jak widać tym razem wyszło całkiem przyzwoicie :wink: Przy 285 MHz system się uruchamiał, SuperPI 1M przechodziło, jednak MEMTest walił błędami. Luzowanie timingów i alph niewiele przynosiło rezultatów. Błędy zawsze jakieś były. Więcej nie próbowałem bo to nie miało już sensu. Natomiast przy 281 MHz pełna stabilność. Przede mną jeszcze testy max., wydajnosci kompa przy taktowaniu asynchronicznym: 311 MHz magistrala i 280 MHz pamięć. Sprzęt taki jak w podpisie. Jak będą wyniki to się pochwalę :wink: Na uwagę zasługuje fakt, że przy dwóch kartach graficznych i włączonym SLI pamięci szły stabilnie tylko do 270 MHz i na tym koniec - 271 MHz i nawet Winda się nie uruchamiała. Po prostu cięcie. Po wyjęciu jednej z kart jak ręką odjął. Ciekawe co może być tego przyczyną? Zasilacz? Płyta? :? :? :? Tak samo chętnie przyjme rady jak ustawić timingi do uzyskania stabilności przy 285 MHZ. PS Z tego co widzę, to do wejścia na listę rankingową niezbędne jest pokazanie SuperPI 32M... może jutro uaktualnie. EDIT: Wyniki uwzględniające SuperPI 32M 281 MHz przeszło bez zająknięcia :) Napięcie na pamięciach - 2.6V EDIT 2: 284/315 MHz (div180), SPI32M + Sandra Prawie 284 MHz na troche zluzowanych timingach. :rolleyes: Napięcie na pamięciach - 2.6V Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez wokan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 czy samsungi uccc mają jakieś preferencje w stosunku do timingów dalej czy zmiana napięć z 2,7 na więcej jest wskazana? Dotyczy długotrwałego użytkowaniaNie przekraczaj 2.7V, one nawet zwykle nie reagują na wyższe a czasem na niższym lepiej chodzą. Timingi to trzeba eksperymentować bo różnie bywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 ....PS Z tego co widzę, to do wejścia na listę rankingową niezbędne jest pokazanie SuperPI 32M... może jutro uaktualnie. Tak dokładnie Pi 32m,jak nie pójdzie to najwyżej obniż 1-2MHz,ale już widać,że memki dużo potrafią, :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wokan Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Tak dokładnie Pi 32m,jak nie pójdzie to najwyżej obniż 1-2MHz,ale już widać,że memki dużo potrafią, :lol: Nie trzeba było nic obniżac :) Wyniki wstawiłem do poprzedniego posta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys25 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Nie przekraczaj 2.7V, one nawet zwykle nie reagują na wyższe a czasem na niższym lepiej chodzą. Timingi to trzeba eksperymentować bo różnie bywa. Heh - mialeś rację - na 2,6v też śmiga. Te kostki kręcą się zupełnie inaczej niż hynixy. Jeszcze powalczę ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Nie trzeba było nic obniżac :) Wyniki wstawiłem do poprzedniego posta. O,to fajnie ,że obeszło sie bez obniżania,bo wynik bardzo ładny. :lol: Mamy kolejny test G.Skill HZ i kolejne potwierdzenie wysokich możliwości zestawu.Memki są już nam dobrze znane to już 8-smy ich test(brawo :lol2: ),mogę tylko zauważyć że jest to drugi wynik wśród HZ'ów i czwarty w ogólnej,brawo. :lol: Thx,wokan za test. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wokan Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Niestety nie ma rózy bez kolców. Jakaś zupełnie dziwna sprawa dzieje sie z moim kompem. Chciałem ustawić procek asynchronicznie do pamięci aby zobaczyc max wydajność i totalna klapa :mur: Procek 300 Mhz (dzielnik 180) - POST i po nim czarny ekran i koniec przedstawienia. :mur: Procek 300 Mhz (dzielnik 166) - Memtest z BIOSU wali błędami :mur: Procek 290 Mhz (dzielnik 180) - Memtest wali błedami :mur: Pamieci w okolicach 250-270 i nie ma w ogole stabilnosci! Dlaczego mnie to martwi i zastanawia? Otóż na poprzednich HZ-tach, które były bardzo słabiutkie (Max 250), spokojnie ustawiałem procek na 305 (pamieci na 250) i hulalo az milo.... A teraz taki zonk... Max możliwości mojego Venice'a to 315 MHz (testowane nie tak dawno) Ustawie 1:1 proc:pamięć, HTT 280 i ZERO problemów.... :blink: CO TO MOŻE BYĆ??? Procesor zachorował, kontroler pamięci opadł z sił, memki są jakieś dziwne czy płyta główna niedomaga? Sprzet jak w podpisie, bios najnowszy... Mnożnik HTT x3, Napięcie na procesorze 1.450 V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 ustaw max preamable i mal -na auto powinno pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wokan Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 ustaw max preamable i mal -na auto powinno pomoc Dziekuję za trafną i skuteczną radę!!! :D Teraz gra i buczy!!! A wystarczyło poczytać FAQ w wątku o DFI :oops: Zaraz sprawdzę na ile stać te memki w Evereście i Sandrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...