Skocz do zawartości
PoGo

Zestawik Do 5000zł Netto.

Rekomendowane odpowiedzi

Czekam na propozycje.

Zestawik do 5000zł netto.

Rzem z monitorem i innymi peryferiami.

Ram tylko 512, który pojdzie i tak gdzie indziej, wiec nie jest wazny ale musi byc. Do tego zestawiku juz mam kosci.

Mam koncepcje ale nie chce narzucac :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monitor: Samsung 770P LCD 17" [1600 zł]

Klawiatura + myszka [100 zł]

Procesor: Venice 3000+ OEM /selekt/ [~600zł]

Cooler: Scythe Ninja [~190zł]

Płyta główna: DFI LP nF4 Ultra-D [~500zł]

RAM: 2x512MB PC3200 CL 2.5 [~400zł]

Dysk: Samsung SpinPoint SATA II & NCQ 160GB [~320zł]

Karta graficzna: Radeon X800GTO2>X850XT PE [~1150zł]

Zasilacz: HuntKey 550W [~280zł]

SUMA: ~5140zł

Jeśli za dużo to nie kupuj selektowanego procka tylko pierwszy lepszy z półki (zwykły kosztuje ~450zł). Wtedy zestaw wyniesie ~4990zł.

//edycja//

Dość niejasno to napisałeś? Tzn. masz już RAM do niego?

Edytowane przez Venice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DFI LanParty UT nF4 Ultra-D 550

AMD Athlon 64 X2 3800+ BOX 1442

DDR GEIL 1024 MB / 400 DUAL CL 2,5 2 x 512MB 448

LEADTEK PX7800GT TDH EXTREME 1642

Samsung 200 GB SP2004C SATA 8MB 369

CD-ROM 65

Topower TOP-526P6 339

obudowa 130

myszka 50

klawiera 20

~5000

Edytowane przez Mac'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DFI LanParty UT nF4 Ultra-D                                550

AMD Athlon 64 X2 3800+ BOX                            1442

DDR GEIL 1024 MB / 400 DUAL CL 2,5 2 x 512MB  448

LEADTEK PX7800GT TDH EXTREME                        1642

Samsung 200 GB SP2004C SATA 8MB                      369

CD-ROM                                                                65

Topower TOP-526P6                                          339

obudowa                                                                130

myszka                                                                50

klawiera                                                        20

~5000

1735011[/snapback]

Chyba zapomniałeś, że zestaw ma zawierać monitor... A dobry monitor to wydatek rzędu 1.5k PLN (173P+) lub 1.6k PLN (770P).

:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem musi być lcd?

ceny podalem z vatem a więc prawie 1000zl mniej kosztuje bez vatu jest na peryferia chyba dobrze licze ??

vat 22%

poza tym athlon x2, 7800gt i monitor crt zamiast lcd to chyba lepszy wybór??

edit:

bym zapomnial ram połowe taniej bo chce on tylko 512mb a do tego ma

Edytowane przez Mac'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za zainteresowanie

Do kompa mam juz 1GB ramu. Ale musze kupic 512 do innego kompa aha i jakies male glosniczki 2.1 tez musze sobie odjac. Troche glupio to napisalem :D

Czyli zostanie około 4600zł NETTO na kompa bez ramu, ale musi byc monitor (LCD ofkorz) + mysz + klawa + naped optyczny. Mniej wiecej tak.

Kompik do gier ofkorz.

Wasze propozycje w duzej czesci sie pokrywaja z moja wizja :) czekam na jeszcze jakies

pozdrawiam

Edytowane przez PoGo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja takze rozkminiam cenniki i sie zastanawiam , co poskladac..

Na moj prosty lep to TAKIE masz pare zestawien ktore wydaja mi sie optymalne

Co do monitorka do widzialem ladne samsungi 19 na allegro w cenie okolo 800 zyka ..

sa tez monitory gateway (czy jakos tak) 19 cali za 400 zlotych .. NIe sa to pascie i dosc ladnie rysuja , kolrki tez nie najgorsze (kumpel ma taki monitor) biorac pod uwage ceny tych gateawayi to nie ma co wybrzydzac , chociasz wolalbym samsunga lub cos jeszcze porzadniejszego np na kineskopie sonego lub mitsubishi oczywiscie flat (jesli sa inne jeszcze w ofercie ;) )

<EDIT>

OJEJ co ja widze :P zwolennicy lcd :D w takim razie prosze nie zwracac uwagi na moje sugestie

nigdy lcd nie da takiego obrazu jak crt.. niestety konczy sie ich produkcja np w sklepach rtv konkretnie sony na polkach stoja jeden dwa modele kineskopowe nad czym ubolewam bo kierunek rozwoju tego jest podytkowany tylko i wylacznie ekonomicznoscia dla producentow i moda podyktowana przez ludzi

<edit>

Edytowane przez Bulleto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys tez bylem zwolennikiem CRT, ale teraz jak sie przesiadlem i przyzwyczailem to niechcialbym zmieniac. Osoba ktora bedzie uzywac drugi monit tez woli LCD wiec na monit tak czy siak musze troche wydac. Nie musi to bys jakis z najwyzej polki 17" ale raczej dobry.

Co do samego kompa.

No to widze A64 3000+ venice,

DFI LanParty SLI,

moze uda sie NV 7800GT,

dysk Seagate 9 160GB (120 sie nie oplaca imho mala roznica w cenie) i nadal sie zastanawiam SATA czy ATA,

nie wiem czy bede osobno kupowal kaste i zasilke, jak tak to pewnie huntkey, a jak nie to Chieftec kasta,

jakies DVD-RW LG pewnie bo ten moj Lite-on jakos mnie wkurza (dosc glosny i wolniej lapie plytki niz moje stare cd-rw LG)

jakas porzadna klawa+mysz Logitech

do tego dojdzie 1,5GB Kingtston HyperX 400

i mysle ze sprzecik całkiem, całkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys tez bylem zwolennikiem CRT, ale teraz jak sie przesiadlem i przyzwyczailem to niechcialbym zmieniac. Osoba ktora bedzie uzywac drugi monit tez woli LCD wiec na monit tak czy siak musze troche wydac. Nie musi to bys jakis z najwyzej polki 17" ale raczej dobry.

Co do samego kompa.

No to widze A64 3000+ venice,

DFI LanParty SLI,

moze uda sie NV 7800GT,

dysk Seagate 9 160GB (120 sie nie oplaca imho mala roznica w cenie) i nadal sie zastanawiam SATA czy ATA,

nie wiem czy bede osobno kupowal kaste i zasilke, jak tak to pewnie huntkey, a jak nie to Chieftec kasta,

jakies DVD-RW LG pewnie bo ten moj Lite-on jakos mnie wkurza (dosc glosny i wolniej lapie plytki niz moje stare cd-rw LG)

jakas porzadna klawa+mysz Logitech

do tego dojdzie 1,5GB Kingtston HyperX 400

i mysle ze sprzecik całkiem, całkiem.

Gdy jush go nabedziesz to podrzuc mi swoj adres bo przyznam ze mi tez sie podoba ;)

Czy za goopie joki mozna zostac ukaranym ? bo to juz moj kolejny i zaczynam sie bac ze sobie ktos cos goopszego pomysli na moj temat ok's kuniec wywodu pff :blink:

Wiadomo ze jesli chodzi o rozmiary budy takiego monitora ..... to nie ma o czym mowic .

Mowisz ze lepiej przed lcd ? Z jakich crt-kow wczesniej korzystales i co sklania cie to wyrazania takich opini :unsure: a poza tym przy cenie 19 i 21 crt nie wyobrazam sobie wydac zlotowki na 17

Przysune tutaj mala opowiesc jak kiedys odwiedzilem pierwszy raz kolege w jego domu i zobaczylem go przed 15 calowym monitorem (jak pozniej sie okazalo14-stka) Moja reakcja nie byla teatrzykiem , ale moj kolega widzac moj stan po krutkim czasi kupil 19 :)

Przeciesz powieszchni niczym nie da sie zastapic ... na mojego kumpla monitorku 21 cali mozna pracowac na podlgadzie, na mojej 17-stce musze skakac do fullscreena co chwile zeby zobaczyc efekt.. Filmy oraz gry tez sa o niebo ciekawsze :) hyh widzialem ostatnio pierwszy raz panoramiczna monity do PC :razz:

Edytowane przez Bulleto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CRT maja pare minusow i pare plusow, tak samo LCD.

Mialem przedtem Trinitrona 17", pracowalem tez na LG flat 19"

Przesiadlem sie na LCD i bardzo mi sie podoba niezachwiana geometria, jasnosc obrazu, ostrosc. No i przedewszystkim łeb odpoczywa. A nie to kilku kilogramowe działo elektronowe, walace na czache i żrące prąd. Duzo spedzam czasu przy kompie i wole nie nosic okularów. Wiem ze LCD sa drozsze, mi to kompletnie nie przeszkadza ze siedze przy 17, a nie 19. Nie zalezy mi. A jak ogladam film to i tak schodze na dol na 42" plazme :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi