Skocz do zawartości
poodel69

Gigabyte Robi Wc

Rekomendowane odpowiedzi

No nie wiem, nie widziałem tego w real life, ale różnica 13 stopni to spora, biorąc pod uwage ze testowano na grzałce którą jest Pentium4 to nie taki zły wynik. Innym atrybutem, z resztą tak jak kazdego wc, jest cisza, tak wiec jak ktos nie ma pojecia o wc, a chce miec ciche i w miare wydajne chłodzenie to, wydaje mi sie to dobra alternatywą, choć cena tmoim zdaniem troche za wysoka, jak na układzik z jednym blokiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musialby kosztowac 300 zl zeby odniesc jako-taka popularnosc na naszym forum :D.

Tak patrząc:

bloczek - 100zł

pompka z rezem - 100-150zł

chłodniczka 100zł

bajerki xxx zł

co daje razem ~350zł więc taka cena była by fajna za taki zestawik :)

i nie pisać mi, że można taniej złożyć używając chłodnicę z szrotu, bloczek z garażu i pompkę z akwarium :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi sie podoba propozycja Gigabyte :] Bardzo ładnie przemyslane to jest. No poza tymi krućcami z bloku :P Ale ogólnie wygląda bajerancko, wydajność pewnie też nie jest taka słaba ;) Najlepiej bylo by to przetestowac w domowym zaciszu :)

Edytowane przez Drozda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam tylko jedno pytanie po co ten wiatraczek na bloczek?? :blink: <_<

jak powiedzialem cos nie tak to sory jestem początkujacy w temacie wc :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam tylko jedno pytanie po co ten wiatraczek na bloczek?? :blink: <_<

jak powiedzialem cos nie tak to sory jestem początkujacy w temacie wc :oops:

Wystarczylo abys przeczytal chociaz troche tekstu z podanego testu...

" The last step in installation is to snap the MOSFET fan onto the water block "

A wracajac do teamtu to info i pierwsze testy tego WC to juz dawno na jet-pc byly . Z tego co czytalem wtedy to naprawde mialo to niezla wydajnosc , tyle ze cena byla zaporowa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczylo abys przeczytal chociaz troche tekstu z podanego testu...

" The last step in installation is to snap the MOSFET fan onto the water block "

A wracajac do teamtu to info i pierwsze testy tego WC to juz dawno na jet-pc byly . Z tego co czytalem wtedy to naprawde mialo to niezla wydajnosc , tyle ze cena byla zaporowa...

a to sory nie czytalem tego tekstu tylko ogladałem obrazki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to sory nie czytalem tego tekstu tylko ogladałem obrazki ;)

jak chcesz ogladac obrazki to zainwestuj w komiks :]

mi sdie chłodzenie podoba, chociaz te krocce faktyccznie jak by mialy popekac. Sprytny patent z tym swichem od pompy, tylko chyba zbedny bo jak pompa dostanie 12V z molexa to sama ruszy nie? no dobra ogolnie ajnie, ale jazostane przy mojej ładziance :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi