Elektron Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zaczeło sie od tego że niewiadomo w jaki sposób padł kumplowi proc Athlon 1000. Dziś pjechaliśmy na WGK (Warszawska giełda komputerowa) po nowego i kupił Antka 1700+ ( 0,13 ) na Thourbredzie ( czy jak to sie pisze ) wracamy wszystko ładnie założone i podłączone włączamy i d...pupa nic komp nie wstaje. Robiliśmy i sprawdzaliśmy wszystko i wszędzie i niestety nic. Jutro jedziemy wymienić. Czy to możliwe przez to że poprostu padł przez mróz?? Tak pare osób mówiło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mail'o Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Z z samego zimna nic procowi włos z rdzenia nie spadnie ;) - w końcu mrozi się je freonem. Głupie pytanie - dlaczego padł mu proc ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberDe@th Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Jestes pewiem, ze to byl proc, a nie cos innego??? Np. plyta glowna??? trzebybylo go sprawdzic na innej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Wychodzi na to że nie proc padł, tylko mobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 Raczej napewno padło coś innego. 2 procesor lipny to za duży zbieg okoliczności chociaż kto wie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 A może mobo ma stary BIOS i nie obsługuje procków na jądrze Tbrd ?? Sprawdź tego Antka może u siebie? Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rusio Opublikowano 14 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2002 upewnijcie sie wczesniej ze to napewno procek zeby z siebie glupka niezrobic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 przeslijcie mi skoro spsuty ;-) ja zbieram taki zlomik - sami zaoszczedzicie nerwow a poza tym w noc wigilijna moze akurat mi ta plyta z procem zacznie dzialac i mowic slodkim glosem - boot error ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Nie padło nic innego bo jak wsadziliśmy u niego mojego proca to jego komp działał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 oj na to wychodzi że ten twój kumpel ma duzego PECHA :(:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 A czy kumpel ma płytę na KT133A ? Czy one w ogóle obsługują T-Bredy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 A może mobo ma stary BIOS i nie obsługuje procków na jądrze Tbrd ?? Sprawdź tego Antka może u siebie? Pozdrawiam, Prawie w 100% przypadków warto update'owac bios - poszukaj i wgraj ostatniego biosa do tej płyty od qmpla i wtedy próbuj. Może się uda :?: BTW?: co to za płyta :?: IMHO nie powinno być różnicy w obsłudze Palomino i Thoroughbreda - jeśli płyta obsługuje procki na rdzeniu Palomino, to pewnie będą na niej też działały procki Thoroughbred Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Więc było tak (ja jestem tym kumplem :P). Pojechałem wymienić, facet sprawdził u siebie i działa(!), dał mi drugiego do sprawdzenia. Wsio podłączam i d*** zbita. I znowu na WGK za..suwałem, oddałem proca dostałem kasę. I kupiłem Palomino 1600+. Jaki z tego morał?? MSI MS-6380LE i K7T266 PRO2 nie obsługują T-bred'ów :/. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Mateoosh - BIOS rozumiem, że najnowszy był wgrany? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 ej Elektron to weź tego procka i sprawdź czy na twojej płycie działa.Tak będzie najlepiej .A poza tym update biosu masie rozumieć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Mam najnowszy BIOS. A u Elektrona T-bred nie działa (ale on nie ma najnowszego BIOS'u). :(((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Już mam nowy bios :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Raczej napewno padło coś innego. 2 procesor lipny to za duży zbieg okoliczności chociaż kto wie. To ma być zbieg okoliczności?????? A co powiesz na to: Po spaleniu mojej mobo i pamięci kumpel wpadał z następującymi płytami: 1) soltekdrv5 - ani drgnął 2) znowu soltek - padnięte agp 3) abit kx7 - odmówił posłuszeństwa po 15 minutach 4) abit kx7 - ten działa do teraz (znaczy koło tygodnia) Dodam tylko że w między czasie padły "nówki" nanye ddr333 i jadę na pożyczonych 128 mb Seiteca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...