Skocz do zawartości
Dijkstra

Rydzyk Jeszcze Raz - Fajny Artykuł ;]

Rekomendowane odpowiedzi

Na zachęte:

Obcokrajowiec po rozmowie z ojcem Tadeuszem Rydzykiem nie zostaje wydalony. Ma się poprawić. Po kilkanaście minut dziennie puka do niego kierownik akademika, żeby ściszyć muzykę. Obcokrajowcowi to nie przeszkadza, pod warunkiem że kierownik puka do bitu.

Rozwalił mnie ten kawałek, jakkolwiek akurat nie oddaje meritum artykułu. Zachęcam do przeczytania długawej całości:

http://serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,3045280.html?as=1&ias=11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ma, i to w tej dziedzinie jedną z większych i nowoczesniejszych w polsce. Zważywszy na to, że kusi ludzi zainteresowanych tematyką mediów niepokojaca jest potencjalna skala prania mózgów, jaka może mieć tam miejsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to po części kasa od staruszek niby idzie na "dobre" cele, ale ciekawe ile kasy z tej szkoły trzepie sobie ojczulek i ile ludzi z tej szkoły wychodzi zarażonych "rydzykizmem" ...

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rydzikizmem to wychodzi zarazony kazdy! banda krwiozerczych parapetow! kasa od staruszek na 'dobre' cele imperium ojca tadeusza ;];];] buahahahaha ;];];]![;[;[; kiedys cos tam bylo, ze dziadek oddal na radyjko 100 tysiecy zlotych... pozniejz achorowal i poprosil ojca rydzyka o pomoc, a ten go olal :angry: ksiadz cham, ojciec mocherow... :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rotfl, nie wiedziałem że Rydzykeush ma własną szkołe :lol2:

[EDIT]

O k[ciach!]wa, przeczytałem do połowy i naprawde ten Rydzyk robi im z mózgów Whiskas

jakie tam pranie mózgu ogólnie rzecz biorąc w większości katolickich uczelni tego kraju możecie usłyszeć podobne rzeczy sęk w tym że tam trafiają ludzie myslący już w ten sposób. A poza tym duży plus dla rydzyka za to że studenci mają dostęp do TV i Radia dzięki czemu mogą się tam czegoś nauczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie tam pranie mózgu ogólnie rzecz biorąc w większości katolickich uczelni tego kraju możecie usłyszeć podobne rzeczy sęk w tym że tam trafiają ludzie myslący już w ten sposób. A poza tym duży plus dla rydzyka za to że studenci mają dostęp do TV i Radia dzięki czemu mogą się tam czegoś nauczyć.

taaa pewnie mają dostęp do TV Trwam i do Radia Maryja, a internet mają filtrowany gdzie tylko jest głoszona propaganda radia maryja, bo wątpie zeby ojczulek pozwolił im oglądać polsat, bo może znowu będzie kolejny odcinek uwagi z serii "imperium ojca rydzyka" ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaa pewnie mają dostęp do TV Trwam i do Radia Maryja, a internet mają filtrowany gdzie tylko jest głoszona propaganda radia maryja, bo wątpie zeby ojczulek pozwolił im oglądać polsat, bo może znowu będzie kolejny odcinek uwagi z serii "imperium ojca rydzyka" ...

nie chodzi mi o to co tam mogą oglądać lecz o to, że mają dostęp do studia, pracują na nowym sprzęcie itp. w artykule nie ma ani słowa że nie mogli czegoś oglądać czy czytać oprócz tej cenzury internetowej. Wg mnie gdyby rydzyk nie był takim psycholem to ta TV i radio mogły by dać niezły start ludziom, których starzy nie pracują w TVP czy innej tv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie dziwie tylko ze takiego pacjenta pokroju rydzyka itp nie odszczela ( z procy ;) ).... :wink:

A zrobi to Poca [;

Tym Rydzolem mozna sie załamywac do usranej smierci :[ a myslicie ze co nowego wymysli?? juz pewnie planuje jak opanować swiat!

Ten kawałek idealnie mówi o przyszłej Polsce:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...3entry1773123

Gdy nadal Kaczyzm i Rydzykizm będzie sie rozwijał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cmx sorki za upierdliwosc ale dało mi po oczach..

odstrzela ;)

Brawa.. :) Nie spoko ze wykazujesz moje bledy, mam dyslekcje czasami mi sie 'napisze' zle a nawet tego nie zauważam przed wyslaniem posta, i dobrze ze piszesz. Bo przez to nie trzaskam tyle bledow ;) Staram sie jak moge.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja się dziwię, że do tej pory nie odszczelili :lol: wiekszości polityków

mysle, że własnie odkryłem nowy, niewykorzystany segment rynku pracy (w Polsce)

płatni zabójcy są, ale chyba za drogo się cenią skoro nie było zlecenia na takiego leppera czy giertycha

taką robotę to ja bym gratis wykonał :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OMFG... 8O 8O

Ja nie jestem... yyy nie byłem świadomy skali imperium :mur:

No comment, sekta jakich mało i pralnia młodych umysłów :?

Jak to możliwe, że w XXI wieku, w państwie demokratycznym może istnieć taka na pół legalna struktura????

A teraz Kaczyzm jeszcze będzie to chronił i przez 5 lat urośnie w siłę :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie rozumiem, koles jest takim szajbusem, i w ogole opinie spoleczna jest zdecydowanie na NIE (no moze pomijajac kilka tysiecy staruszek), powinni kolesia przymknac, i albo Panstwo, albo Watykan cos w tym kierunku zrobic, a nie siedza z zalozonymi stopami :P i nic nie dzialaja... Tak samo jak ktos chce w Polsce w cos zainwestowac to nie moze, bo prawo jest poje*.$e.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

W tej uczelni o rydzyka był już nasz święty premier.

Tylko czekać kiedy ta pralnia mózgów dostanie sowitą dotację, jeżeli jeszcze nie dostała/dostawała.

Czytałem, że w czwartek będzie 14 rodznica powstania radia i w związku z tym na obchody do Torunia wybiera się niemal cały rząd i pół sejmu.

Będzie od zatrzęsienia rządowych i sejmowych limuzyn zmierzających do Torunia.

Może by tak jak w Iraku coś podłożyć przy drodze.

Może zmniejszyła by się ilość kretynów w sejmie/rządzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

W tej uczelni o rydzyka był już nasz święty premier.

Tylko czekać kiedy ta pralnia mózgów dostanie sowitą dotację, jeżeli jeszcze nie dostała/dostawała.

Czytałem, że w czwartek będzie 14 rodznica powstania radia i w związku z tym na obchody do Torunia wybiera się niemal cały rząd i pół sejmu.

Będzie od zatrzęsienia rządowych i sejmowych limuzyn zmierzających do Torunia.

Może by tak jak w Iraku coś podłożyć przy drodze.

Może zmniejszyła by się ilość kretynów w sejmie/rządzie.

jezeli nawet w czesci to prawda to.... paranoja -.-

update:

"- Musimy pomodlić się o jeszcze parę milionów, dał tyle, da jeszcze więcej - wzdycha ojciec Tadeusz. - Jeżeli Bóg, który jest właścicielem wszystkich banków świata, nawet tych żydowskich, ześle nam pieniądze, chłopcy przeprowadzą się już w grudniu do drugiego budynku naprzeciwko"

;x :|

Edytowane przez ???????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i co taka cisza w temacie? wszyscy siedzą w toruniu czy jak? :lol2:

Nikt nie moze do domu dojechac, bo z okazji jubileuszy RM zablokowali kilka ulic w Toruniu. Moj szef mial juz od rana kiepski humor, ktory nie polepszyl sie gdy probowal sie wydostac z miejsca zamieszkania (ma jakies 300 metrow do samego RM) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powinni kolesia przymknac, i albo Panstwo, albo Watykan cos w tym kierunku zrobic, a nie siedza z zalozonymi stopami :P i nic nie dzialaja...

Co do watykanu to z załorzenia nie miesza się on do lokalnych kościołów. Robi to dopiero w ostateczności. Smutne jest to, że nasz kościół jakoś się do tego nie chce zabrać. Mam nadzieję, że w końcu się za nich Kongregacja Doktryny i Wiary zabierze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ładna impreze sobie radio marian odprawiło, ponad 100 autokarow z moherowymi beretami z całej polski i kilkadziesiąt z zagranicy, sprzedawali zestawy satelitarne do odbioru telewizji trwam za 410zł, schodziły jak ciepłe bułeczki. Dwa ogromne namioty i swiatynia, ponad 10 000! bereciar, "o. rydzol był zachwycony frekwencją"

(tak pisało dzisiejsze Metro, zeby nie było, ze i ja tam byłem :lol:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pierniczę, szkoda że do Torunia mam kawałek, bo chętnie bym poszedł na tą orgię popstrykać trochę historycznych fotek.

Za jakiś czas będziemy mieli w tym zasranym kraju jedno wielkie (Ba)Sin City (kto widział, ten wie ;])

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ładna impreze sobie radio marian odprawiło, ponad 100 autokarow z moherowymi beretami z całej polski i kilkadziesiąt z zagranicy, sprzedawali zestawy satelitarne do odbioru telewizji trwam za 410zł, schodziły jak ciepłe bułeczki. Dwa ogromne namioty i swiatynia, ponad 10 000! bereciar, "o. rydzol był zachwycony frekwencją"

(tak pisało dzisiejsze Metro, zeby nie było, ze i ja tam byłem :lol:)

ciekawe czy wystawiali jakieś rachunki za zestawy czy po prostu kasę ładowali do kieszeni i bye, jeżeli nie mieli kas to trzeba by zawiadomić Urząd Skarbowy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do wpłat datków (w tym datkiem był zakup zestawu satelitarnego), postawiono specjalne biuro, które zajmowało sie wypełnianiem druczków i przekazów pienieznych bezposrednio na konto RM. Oczywiscie na biesiadzie nie zabrakło członkó PiS oraz Adrzeja Leppera i Romana Giertycha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi