borowy Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 @borowy możesz powiedziec dokładniej jak to zamocowałeś i jaki to jest cooler? W temacuie montażu - 4 blachowkręty 3*12 i podkładki nieprzewodzące. :-P , Wymontuj oryginalne chłodzenie i do dobrego sklepu posiadającego stare radiatory na procesory, najważniejszy by sie zmieściił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Borowy mozesz walnac temu fote (od strony montazowej)?? w sprawach montazowych jestem zdeczka zielony, wentylator z radiatorem juz mam, tylko nie wiem czy wiercic w nim, czy uzyc tych blachowkretow, a chce zrobi zeb bylo si ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borowy Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Przyłóż radiator i z drugiej strony zaznacz pisakiem gdzie powinny być dziury. Następnie trzeba rozwiercić wiertłem w moim przpadku 2,5mm. Posmarować dobrą pastą i przykręcić ale z wyczuciem zaczynając od strony procesora karty (najlepiej robić pod światło) i później mostka HSI. Karta się lekko wygnie ale to jest normalne. :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Zatem potrzebuje wiertla 2,5mm, blachowkrety ten sam rozmiar, czy 3mm ?? no i do tego te podkladki, ktorych uzyles, mozna je latwo dostac w sklepie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borowy Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Wiertło 2,5 przy blachowkrętach 3. Jako podkładek użyłem nakrętek z tworzywa - gwint 3 lub 4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Praktiker odwiezony, czesci zgromacdzone, wiertara w ruch :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grycek79 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Witam Postanowiłem w końcu zmienić paste na rdzeniu a przy okazji zrobiłem troche zdjęć - komuś może sie przyda te małe czarne po lewej na obudowie - reg. obrotów karta od frontu od tyłu bez zapięcia radiatora po zdjęciu radiatora otwory z bliska a teraz wymiary: - otwory na radiator: 53x53mm - 60x65mm - wymiary płytki miedzianej odbierającej ciepło z rdzenia + HIS sa jeszcz jakieś 3 otwory, ale nie wiem jakie "markowe" chłodzenie do nich pasuje po zmianie pasty (artic silver Ceramique) karta poszła 500/1300 - 12511 w 3dk3 ok. 75*C w stresie pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Dzięki Ci Wielkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Chlodzenie zamontowane wczesniej chlodzilo athlonaXP 1800 mojego kolegi :) temp w idle 45st, stress 65 core 483, z rreszta krecenia czekam na miedziane revoltec'i moze cos wiecej wycisne niz 1260... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borowy Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) Gratulacje :-P Moje temperatury to idle 41 st, stress 62 i błoga cisza. Polecam wszystkim taką przeróbkę. Edytowane 7 Maja 2006 przez borowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 A tak wygląda mój blok wodny założony na kartę Zapinkę kupiłem w sklepie metalowym :D http://www.jodlasty.internetdsl.pl/karta.JPG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) Wiecie zastanawiam sie czy miedziaki revoltec'a beda najlepszym rozwiazaniem, bo wcale nie sa takie wysokie, widzialem na allegro radiatorki wymontowywane ze starych wzmacniaczy po 3,5 cm wysokosci, fakt ze aluminiowe, co myslicie o wyzszych ?? Czy jednak miedziaki to miedziaki ;) narazie arctic silver 5 nie doszla do swoich optymalnych wartosci, ale tak czy owak przerobke warto zrobic :) Jak tylko bede mial cyfre to walne foty i pokaze :) Edytowane 8 Maja 2006 przez morph231 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SKIPER::.. Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Ponawiam pytanie :| Czy da się w GF 6800 GS odblokować dodatkowe potoki itd. ? Pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Ponawiam pytanie :| Czy da się w GF 6800 GS odblokować dodatkowe potoki itd. ? Pozdro :) Jeśli masz kartę na AGP opartą na rdzeniu NV40 (wszelkie karty w wersji APG z mostkiem HSI odpadają) to możesz spróbować odblokować potoki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SKIPER::.. Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 A czym sprawdzić jaki mam rdzeń ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) A czym sprawdzić jaki mam rdzeń ?Napisz jaką masz kartę (model, typ, itd) to się dowiesz. Edytowane 8 Maja 2006 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SKIPER::.. Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Palit GeForce 6800 GS 256MB Extreme Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Palit GeForce 6800 GS 256MB ExtremeNic tam nie odblokujesz. Mialem ta karte i wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Zamowilem radiatorki, zoabczymy co mi dadza, mysle, ze na nich pojade 6k w 2005, ale cholipa jednak na radusiu jakos obrazu byl lepszy :/ chyba zaczynam rozumiec dlaczego nvidia jest "szybsza". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aaronik Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 To ja mam do Was pytanko:) Konfig kompa mam: athlon 64 2800+, GB k8ns rev 1.0, 1gb kingstona, zasilacz feel 350 i radka...9550-ktorego wlasnie chcialbym wymienic na palita 6800gs...i tu wlasnie powstaje pytanie :) czy moj konfig jest wystarczająco mocny dla tej karcioszki....no i czy zasilacz sobie poradzi z nia ?czy przy takim zasilaczu nie lepiej jednak rzucic się ykhmmm na 6600gt ?chociaż te 8 potoków i tylko 128bit :((( a tam 12 i 256 256bit ddr3... pewnie np nfs mw na max detalach poleci chocby w 1024/768 pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbec Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) nie podkrecic athlona to grzech wiec troche go ruszysz i bedzie ok kompik optymalny Edytowane 8 Maja 2006 przez qbec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SKIPER::.. Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Ale zasiłka nie jest za słaba ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semprini1 Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Witam Proszę o szybką pomoc w nagłej sprawie. Kupilem tego 6800GS. Dzialal 2 godziny, testowalem troche na grach i 3dmarkach. Po kliknieciu na ikone 3dmarka06 monitor przeszedl w tryb czuwania. Przy uruchamianiu Windowsa mam jakies krzaki na ekranie *zamiast wyboru logowania uzytkownikow. Po odinstalowaniu sterownikow w trybie awaryjnym wchodzi do Windowsa, ale ekran przesuwa sie w zolwim tempie (np strony przekladarki za pomoca paska przesuwu- wiadomo windowsowe stery VGA). Instalowalem sterowniki 84.21 i 84.43 i podczas wejscia do Windy jakies kropki i zwiech, czasem inne krzaki. Wczesniej dzialalo na 84.43. O co chodzi? Czy grafa padla juz na amen ? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Witam Proszę o szybką pomoc w nagłej sprawie. Kupilem tego 6800GS. Dzialal 2 godziny, testowalem troche na grach i 3dmarkach. Po kliknieciu na ikone 3dmarka06 monitor przeszedl w tryb czuwania. Przy uruchamianiu Windowsa mam jakies krzaki na ekranie *zamiast wyboru logowania uzytkownikow. Po odinstalowaniu sterownikow w trybie awaryjnym wchodzi do Windowsa, ale ekran przesuwa sie w zolwim tempie (np strony przekladarki za pomoca paska przesuwu- wiadomo windowsowe stery VGA). Instalowalem sterowniki 84.21 i 84.43 i podczas wejscia do Windy jakies kropki i zwiech, czasem inne krzaki. Wczesniej dzialalo na 84.43. O co chodzi? Czy grafa padla juz na amen ? pozdrawiam A może coś z chłodzeniem nie tak i się grafa przegrzewa - obejrzyj chłodzenie czy wszystko jest z nim OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semprini1 Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Chlodzenie wporządku. Zainstalowalem stery z dołączonej plytki i juz sie sieczka nie pojawia, ale niestety zapalam 3dmarka jakiegos i nagle się 3dmark zatrzymuje i trzeba zrobic twardy reset. Mam nadzieje,ze to tez wina sterownikow. Postaram sie odinstalowac je jakims cleanerem. Ech..Nvidia, same problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SKIPER::.. Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 U mnie na odwrót :P Z ATi miałem problemy, a teraz Nvidia i jest git :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Zamowilem radiatorki, zoabczymy co mi dadza, mysle, ze na nich pojade 6k w 2005, ale cholipa jednak na radusiu jakos obrazu byl lepszy :/ chyba zaczynam rozumiec dlaczego nvidia jest "szybsza".jeżeli chodzi jakość pod pulipitem-2d to już to zależy od producenta karty i użytych elementów , jeżeli chodzi jakość obrazu w grach to nie masz racji , bo nvidia ma lepszą jakość od ati , jest artykuł na ten temat na pclabie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Prawdopodobnie przegrzewają ci się elementy zasilające na karcie. Obniz taktowanie albo daj tam wiatrak i zobacz czy jest poprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SKIPER::.. Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 @sideband Zasilacz 300W do takiego configu to żart? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 Jest subtelna róznica między 300 i "300" Ten Seasonic to nie Feel lub podobny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...