Skocz do zawartości
FREE_USER

Jeszcze raz Neostrada + ;-]

Rekomendowane odpowiedzi

Czy to prawda ,że:

Neostrada stała się już usługą komercyjna i prócz Warszawy teoretycznie jest dostępna również w Bydgoszczy, Gdańsku, Katowicach, Krakowie, Lublinie, Łodzi, Olsztynie, Rybniku, Szczecinie, Toruniu i Wrocławiu. Jednak podobnie jak to się miało z SDI tylko na kilku centralach zainstalowano urządzenia do współpracy z nową usługą tepsy.  

Sporo osób bardzo liczyło na Neostrade jako upragnioną alternatywę dla HIS'a czy stałki. Te pierwsze za słabe, drugie zaś za drogie. Neostrada miała być tym złotym środkiem... I była do czasu wprowadzenia DROBNYCH zmian w ofercie naszego telekoma. Oto szczegóły.  

Stały adres IP, umożliwiający np. postawienie serwera czy utrzymanie domeny, stał się adresem dynamicznym, czyli takim jak przy połączeniach modemowych.  

Żeby było śmieszniej Rafał Galiński - kierownik projektu Neostrada - powiedział, że dynamiczne IP jest lepsze bo zwiększa poziom bezpieczeństwa ;)  

Nie pomyślano jednak o tym że ten kto już sie zdecyduje na nową usługe nie bedzie chciał tylko biernie korzystać z netu, przegladając www czy chat'ując. Tak wiec wydając sporo kasy nie mamy możliwości postawienia nawet najprostrzego serwerka.  

Wprowadzono również ograniczenia ruchu wychodzącego i przychodzącego, np. dla łącza 256 kb/s jest to 5 GB ruchu przychodzącego i 1 GB ruchu wychodzącego; po przekroczeniu limitu będzie pobierana opłata 5 groszy brutto za każdy rozpoczęty Mb.  

Miało być lepiej a okazało się że jest znacznie gorzej... No cóż... Cała tpsa...

A tak na prawde to chodzi mi o pogrubiony tekst :-)

http://hacking.pl/news.php?id=752 - źródło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co to za glupoty?!!!, czy to sprawdzone jest w jakikolwiek sposob??, neo+ nie ma lacza 256 (mozliwe ze chodzi o to ktore ma teraz wejsc w ramach nowej oferty), to po pierwsze, po drugie prawo nie dziala wstecz, moga mi naskoczyc - nie ma tego w umowie, a po trzecie przez 3 miechy odkad mam neo juz dawno przekroczylem limity kazdego miesiaca ze 2 razy, a rachunki sa normalne do tej pory, co to jest za informacja w ogole?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co to za glupoty?!!!, czy to sprawdzone jest w jakikolwiek sposob??, neo+ nie ma lacza 256 (mozliwe ze chodzi o to ktore ma teraz wejsc w ramach nowej oferty), to po pierwsze, po drugie prawo nie dziala wstecz, moga mi naskoczyc - nie ma tego w umowie, a po trzecie przez 3 miechy odkad mam neo juz dawno przekroczylem limity kazdego miesiaca ze 2 razy, a rachunki sa normalne do tej pory, co to jest za informacja w ogole?

Nie wiem ale popieram cię w 100% ja tez się zdziwiłem 8O

A posta napisałem dlatego ,że mnie to zaniepokoiło zdeka ;-]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...256 (mozliwe ze chodzi o to ktore ma teraz wejsc w ramach nowej oferty...

8O Ma być jakaś dodatkowa oferta Neostrady+? To jakieś pewne informacje? Jak tak, to może znasz jakieś przybliżone ceny?

Zaraz dzwonie do TEPSY zobaczymy co oni na to :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

modem nie bo zawolny , chello itp. / niemam kablówki :evil: , neostrada+ / za droga . Słyszałem że niedługo ma dowarszawy wejść usługa PLC (internet przez prąd) . Niestety jedyna opłacalna w niej opcja (reszte mają limit przesłanych danych) jest za droga . Jaką mam alternatywe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

modem nie bo zawolny , chello itp. / niemam kablówki :evil:  , neostrada+ / za droga . Słyszałem że niedługo ma dowarszawy wejść usługa PLC (internet przez prąd) . Niestety jedyna opłacalna w niej opcja (reszte mają limit przesłanych danych) jest za droga . Jaką mam alternatywe?

Idz do kafejki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CHłopaki ADSL i NEOSTRDA to prawie to samo, czekam na dobrą promocję aby z SDI przenieśc się na coś szybszego. TPSA coś kombinuje ale słabo, 50Hz i 220V to standart jeszcze w polu. Nie oszukujmy się NEOSTRADA + atały adres to byłoby coś wartego zachodu ale bałwany z TPSA śę za chytre i zachłanne. Należy czekać kiedy zmięknę lub dostaną kopniaka w dupę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy tym stałym IP sie podniecacie jak problem już dawno rozwiązany.Wystarczy zrobic konto na www.dyndns.org skonfigurowac sprzęt i w 20 minut problem rozwiązany (www,ftp).Ja mam neo+ od tygodnia w sieci na routerze sprzętowym (D-Link) ustawiłem to raz i zapominam o sprawie.Jestem Adminkiem małej sieci (10 userków).Słyszłałem że zmienili w mojej centrali router na jakiś nowy porządny,nie wiem czy to prawda ale na razie chodzi jak miód.Jeśli będzie działać tak jak przez ten tydzień to moge spokojnie wyjechać na 2 miesiące na wczasy i mieć pewnośc że jak wróce to wszystko bedzie OK.Przykre jest tylko ze niektórzy robią router na Linuksie,nie umieją go skonfigurować a potem zwalają to na neo+,tak niestety często bywa.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...