FREE_USER Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Czy to prawda ,że: Neostrada stała się już usługą komercyjna i prócz Warszawy teoretycznie jest dostępna również w Bydgoszczy, Gdańsku, Katowicach, Krakowie, Lublinie, Łodzi, Olsztynie, Rybniku, Szczecinie, Toruniu i Wrocławiu. Jednak podobnie jak to się miało z SDI tylko na kilku centralach zainstalowano urządzenia do współpracy z nową usługą tepsy. Sporo osób bardzo liczyło na Neostrade jako upragnioną alternatywę dla HIS'a czy stałki. Te pierwsze za słabe, drugie zaś za drogie. Neostrada miała być tym złotym środkiem... I była do czasu wprowadzenia DROBNYCH zmian w ofercie naszego telekoma. Oto szczegóły. Stały adres IP, umożliwiający np. postawienie serwera czy utrzymanie domeny, stał się adresem dynamicznym, czyli takim jak przy połączeniach modemowych. Żeby było śmieszniej Rafał Galiński - kierownik projektu Neostrada - powiedział, że dynamiczne IP jest lepsze bo zwiększa poziom bezpieczeństwa ;) Nie pomyślano jednak o tym że ten kto już sie zdecyduje na nową usługe nie bedzie chciał tylko biernie korzystać z netu, przegladając www czy chat'ując. Tak wiec wydając sporo kasy nie mamy możliwości postawienia nawet najprostrzego serwerka. Wprowadzono również ograniczenia ruchu wychodzącego i przychodzącego, np. dla łącza 256 kb/s jest to 5 GB ruchu przychodzącego i 1 GB ruchu wychodzącego; po przekroczeniu limitu będzie pobierana opłata 5 groszy brutto za każdy rozpoczęty Mb. Miało być lepiej a okazało się że jest znacznie gorzej... No cóż... Cała tpsa... A tak na prawde to chodzi mi o pogrubiony tekst :-) http://hacking.pl/news.php?id=752 - źródło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 co to za glupoty?!!!, czy to sprawdzone jest w jakikolwiek sposob??, neo+ nie ma lacza 256 (mozliwe ze chodzi o to ktore ma teraz wejsc w ramach nowej oferty), to po pierwsze, po drugie prawo nie dziala wstecz, moga mi naskoczyc - nie ma tego w umowie, a po trzecie przez 3 miechy odkad mam neo juz dawno przekroczylem limity kazdego miesiaca ze 2 razy, a rachunki sa normalne do tej pory, co to jest za informacja w ogole? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 co to za glupoty?!!!, czy to sprawdzone jest w jakikolwiek sposob??, neo+ nie ma lacza 256 (mozliwe ze chodzi o to ktore ma teraz wejsc w ramach nowej oferty), to po pierwsze, po drugie prawo nie dziala wstecz, moga mi naskoczyc - nie ma tego w umowie, a po trzecie przez 3 miechy odkad mam neo juz dawno przekroczylem limity kazdego miesiaca ze 2 razy, a rachunki sa normalne do tej pory, co to jest za informacja w ogole? Nie wiem ale popieram cię w 100% ja tez się zdziwiłem 8O A posta napisałem dlatego ,że mnie to zaniepokoiło zdeka ;-] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 ...256 (mozliwe ze chodzi o to ktore ma teraz wejsc w ramach nowej oferty... 8O Ma być jakaś dodatkowa oferta Neostrady+? To jakieś pewne informacje? Jak tak, to może znasz jakieś przybliżone ceny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 ...256 (mozliwe ze chodzi o to ktore ma teraz wejsc w ramach nowej oferty... 8O Ma być jakaś dodatkowa oferta Neostrady+? To jakieś pewne informacje? Jak tak, to może znasz jakieś przybliżone ceny? Zaraz dzwonie do TEPSY zobaczymy co oni na to :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Wszystkie stanowiska zajęte prosze czekać 8O 8O 8O Big LOL :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 o cholera o tej porze zajete??, o tej porze zawsze tam spalismy jak tam proacowalem ;), zaraz kumpli popytam co i jak 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 :lol: Pewnie jakaś awaria jest :lol: A i tak pewnie by Ci nie powiedzieli. Oni nie zdradzają planów firmy bo to tajemnica :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[S)zkieleto(R] Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Coś mi sie wydaje że ten tekst jest bardzo stary i dotyczył neo256.Takie akcje z płaceniem za mb to były z 2-3 lata temu w usłudze neo256,IMHO wygląda to tak jak by ten artykuł pochodził z tamtego czasu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 mhaaaaaaa to z 2001: SDI o niebo lepsze od Neostrady! by iceluck 2001-09-08 07:38:16 :: TP SA - 730 czytań ale zes paniki narobil FREEUSER :) nice :) uahahahahahahahahahaaa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[S)zkieleto(R] Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 No tak wystarczyło zobaczyć date nad artykułem...2001-09-08 07:38:16 .Może pomyliłem sie troche ale moja myśl była słuszna... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 a wtemacie tej 256... niedlugo ma wejsc nowa oferta Neo, 256 kilobitow/s, ceny mniej wiecej 60% aktualnych, tyle wiem od znajomych, "niedlugo" nie jest blizej sprecyzowane ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Wybaczcie ze na daty nie spr. ale jestem zmęczony na max. przez tą neo+ ciągle się wywala mam już tego dość sorki za tego byka :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Widze ze wystarczy cos rzucic a juz jest panika. Jak tylko sie zobaczy te ograniczenia to ktos kto czytal cos o Neo bedzie wiedziec ze to juz zostalo zarzucone i pewnie jakis stary tekst :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 nie ma zadnych ograniczen sa tylko na papierze... tepsa musiala by kupic sprzet do naliczania limitow ktory jest warty krocie - a im kasy szkoda na takie cacko.... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 To co masz to regulamin Neo bez "+" Ograniczenia mialy byc ale ich wkoncu nie bylo i nie bedzie bo Neostrada jest juz praktycznie zlikwidowana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresco Fryzjer Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Polecam lekturkę : http://www.pclab.pl/?art=&sid=1403&mode=nested&order=0 TELEKOMUNIKACJA POLSKA SA - TO LUDZKA RZECZ OKRADAĆ !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 ehh Ja tam mam za merne 50zł łacze jakie zawsze chciałem mieć ;) Ze stałym(zew) ip, bez limitów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 modem nie bo zawolny , chello itp. / niemam kablówki :evil: , neostrada+ / za droga . Słyszałem że niedługo ma dowarszawy wejść usługa PLC (internet przez prąd) . Niestety jedyna opłacalna w niej opcja (reszte mają limit przesłanych danych) jest za droga . Jaką mam alternatywe? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 modem nie bo zawolny , chello itp. / niemam kablówki :evil: , neostrada+ / za droga . Słyszałem że niedługo ma dowarszawy wejść usługa PLC (internet przez prąd) . Niestety jedyna opłacalna w niej opcja (reszte mają limit przesłanych danych) jest za droga . Jaką mam alternatywe?Idz do kafejki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO55 Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 CHłopaki ADSL i NEOSTRDA to prawie to samo, czekam na dobrą promocję aby z SDI przenieśc się na coś szybszego. TPSA coś kombinuje ale słabo, 50Hz i 220V to standart jeszcze w polu. Nie oszukujmy się NEOSTRADA + atały adres to byłoby coś wartego zachodu ale bałwany z TPSA śę za chytre i zachłanne. Należy czekać kiedy zmięknę lub dostaną kopniaka w dupę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 ADSL to technologia, Neo to nazwa uslugi wykorzystujaca technologie ADSL. Lapki opadaja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[S)zkieleto(R] Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Co wy tym stałym IP sie podniecacie jak problem już dawno rozwiązany.Wystarczy zrobic konto na www.dyndns.org skonfigurowac sprzęt i w 20 minut problem rozwiązany (www,ftp).Ja mam neo+ od tygodnia w sieci na routerze sprzętowym (D-Link) ustawiłem to raz i zapominam o sprawie.Jestem Adminkiem małej sieci (10 userków).Słyszłałem że zmienili w mojej centrali router na jakiś nowy porządny,nie wiem czy to prawda ale na razie chodzi jak miód.Jeśli będzie działać tak jak przez ten tydzień to moge spokojnie wyjechać na 2 miesiące na wczasy i mieć pewnośc że jak wróce to wszystko bedzie OK.Przykre jest tylko ze niektórzy robią router na Linuksie,nie umieją go skonfigurować a potem zwalają to na neo+,tak niestety często bywa..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...