Skocz do zawartości
demek

Trzecie Zamowienie Z Niemiec Na Czesci Do Wc

Rekomendowane odpowiedzi

Co sadzicie o tej pasywnej chlodnicy ??

http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...&cPath=5_34_263

ciekawe czy by uciagnela jakis cpu ~2.7GHz i 6600GT/X800GTO oraz NB NF4

widzialem test i z a64 3200+ miala temperaturki 29 idle i 37 stress, ale jak przy wyzszym taktowaniu by to wyszlo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena zabija. Juz w ogole jak sie spojrzy na te ich zestawy "ready to go" z pasywnymi chlodnicami.

Patrzac na konstrukcje nie jest to nic nadzwyczajnego. Tzn prezentuje sie doskonale i to najwieksza zaleta. Ale lepsze rezultaty moznaby osiagnac mysle na grzejniczku konwekcyjnym, ktory jak sie poszuka tez wcale nie musi byc brzydki :) - tylko tu z kolei masa jest powazna wadą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Was.

Mam taką pilną sprawę, ponieważ właśnie zamawiam obudowy (między innymi) w sklepie, i mam możliwość otrzymania jej z już wyciętymi otworami na wiatraki od chłodnic (u góry).

Dlatego mam bardzo pilne pytanie: jakie powinny być realne rozmiary tych otworów? Mają być okrągłe, piersza chodnica w budzie Sunbeam Transformer: http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...7&cPath=5_34_35 ; druga chłodnia w budzie Bravo SL BigTower: http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...5&cPath=5_34_35 .

Do pierwszej będą oczywiście dwa wiatraki 12cm (Fandery), do drugiej trzy (tez Fandery). Pod te wiatraki chcialbym otwory, i ustalilem ze sprzedawcą, że mógłby je załatwić, tyle, ze musi miec dokładny rysunek z rozmieszczeniem tych otworów. Chodzi tez o otwory do mocowania (na sruby).

Bardzo proszę o odpowiedź, jest to dla mnie bardzo ważne, ponieważ nie mam innej możliwości wycięcia tych otworów, i to jest najlepsze rozwiązanie, żebym tylko znał te wymiary tych otworów wymagane, a właściwie to ich połozenie...

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A odległości między wentylatorami? Żeby nie wyciął czegoś co będzie się miało "jak pięść do nosa" ....

WENtylatory na moim Nexxos Extreme 3 przylegaja do siebie... nie wloze miedzy 2 wiatraki nawet kalendarzyka :) (chyab ze bardzo an sile :P) moze to pomoze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, dzięki. To, że ma być 12/12cm to wiem, ale chodzi głownie o umiejscowienie tych otworów, a właściwie chłodnicy...

Nie wiem też, jak tę chłodnicę można by było przymontować (podwiesić) u góry bud... Gdzie wywiercić otwory na sruby, cy coś...

Może posiada ktoś z tutaj obecnych obudowę Bravo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, dzięki. To, że ma być 12/12cm to wiem, ale chodzi głownie o umiejscowienie tych otworów, a właściwie chłodnicy...

Nie wiem też, jak tę chłodnicę można by było przymontować (podwiesić) u góry bud... Gdzie wywiercić otwory na sruby, cy coś...

Może posiada ktoś z tutaj obecnych obudowę Bravo?

brovo to chieftec tak? ja mam matrixa, moj bixe3 bedzie standardowo podwieszony u gory, nie wiem dlaczego tak kombinujesz z tymi otworami, przeciez wystarczy wyciac tak, zeby pasowało na wentyle, wiec jak masz je to zrob dziury na smigło i wkrety odrysowywujac od wentyli, potem przykrecisz wentylki do chłodnicy, a od gory wkretami wentyle do budy ;) przynajmniej ja tak robie, ale nie wiem co z moimi "rownymi" otowrami pod łade :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kszonek, no tak, wszystko pięknie, ale 1. nie mam budy, 2. nie mam chłodnicy, 3. nie mam możliwości wycięcia otworów samemu :(

I to stwarza problemy :/

Ale podsunąłeś mi dobrą myśl - podwieszenie chłodnicy "przez" wiatraki; tylko nie wiem, czy te wiatraki udzwigną BIXa3. Poza tym, czy można by to zrobić bez modyfikacji tych wiatraków? Znaczy mogą one mieć z obu stron wkręty? Czy trzeba będzie kombinować? Chodzi mi o "potem przykrecisz wentylki do chłodnicy, a od gory wkretami wentyle do budy"

PS Tak, Bravo (BA) to naturalnie Chieftec.

EDIT:

Popatrzyłem na zdjecia Fanderów, i faktycznie mają z obu stron otwory na sruby... A jak jest z wlasnie srubami? Ile jest dołączonych?

EDIT2:

Tak sobie patrzę na wagę tych chłodnic, to jedna prawie 700g (BIP2), a druga... prawie 2kg! No nie wiem, czy te Fandery to uniosą...

Edytowane przez lores

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS Tak, Bravo (BA) to naturalnie Chieftec.

EDIT:

Popatrzyłem na zdjecia Fanderów, i faktycznie mają z obu stron otwory na sruby... A jak jest z wlasnie srubami? Ile jest dołączonych?

EDIT2:

Tak sobie patrzę na wagę tych chłodnic, to jedna prawie 700g (BIP2), a druga... prawie 2kg! No nie wiem, czy te Fandery to uniosą...

1 daja 4 sroby (nie jestem peiwen)

2 dolicz mase wody............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może dla nich jest to zbyt skomplikowane żeby zamówieniem zajął się jeden człowiek, pewnie to jest tak jak ze wszystkim, ze trzeba 15 osób do jednego zadania. Jeden zajmuje się mailami, następny spisywaniem części do zamówienia, następny kompletowaniem, a jeszcze następny wysyłką. Pewnie dlatego to tyle trwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jutro bedzie 2 tygodnie od wplacenia kasy

dzwonilem tydzien temu we wtorek i mieli wysylac na dniach

fajne te dni..ciekawe czy wyslali

taa na dniach....raczej na tygodniach.... :mad: :mad: eshhhh.......odpukac w niemalowane.....puk puk :mur:

:angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...