janio Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) W sumie zastanawiałem się czy zamieścić to w "O serwisie i forum" czy na testowym, ale to taka mała błachostka, że padło na testowe ;] Do rzeczy: Dopisek pod podstawowymi zagadnieniami wygląda tak: Podstawowe Zagadnienia Jak podkręcić, gdzie znaleźć, co kupić - i dlaczego nie działa. Swoje pierwsze kroki skieruj właśnie tutaj I chodzi mi o to że początkujący userzy są ganieni za zakładanie topiców w stylu "jak podkręcić", a ten podpis właśnie mówi że ten dział od tego jest i chyba własnie nim tacy userzy się sugerują przy zakładaniu takich topiców. A regulaminu nie czyta pewnie i tak 90% wstępujących tu userów, a jeśli już czyta to regulamin mówi o czymś zupełnie odwrotnym, niż podpis pod działem. No i nie wiadomo o co chodzi ;] To takie moje małe spostrzeżenie. Dopiero dzisiaj mi się to rzuciło w oczy :) Edytowane 9 Stycznia 2006 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Przeniosłem z testowego. To jest lepsze miejce dla tego typu spraw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Jakby to ujac.. :> Hmm... taki chłyt małketingowy.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) Przeniosłem z testowego. To jest lepsze miejce dla tego typu spraw.Widać że płetwa pływa :razz: Ale nie robiąc OT, było wałkowane tyle razy o podkręcaniu, są różne FAQ-i i sie dziwisz że inni jeżdżą po noobach co zakładają kolejne tematy-w efekcie zaśmiecają forum. Istnieje coś takiego jak szukajka, pod FAQ-iem też masz nawet podpis o pytaniach. EDIT: Buuu, modelatol mnie wyprzedził ;( Chyba sie starzeje :P Edytowane 9 Stycznia 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Widać że płetwa pływa :razz: Ale nie robiąc OT, było wałkowane tyle razy o podkręcaniu, są różne FAQ-i i sie dziwisz że inni jeżdżą po noobach co zakładają kolejne tematy-w efekcie zaśmiecają forum. Istnieje coś takiego jak szukajka, pod FAQ-iem też masz nawet podpis o pytaniach. EDIT: Buuu, modelatol mnie wyprzedził ;( Chyba sie starzeje :P No ok. Ale ten podpis pod podstawowymi jest trochę mylący, a zaraz pod spodem jest FAQ w którym pisze o proadnikach, najczęściej zadawanych pytaniach, z kolei jest znowu regulamin który mówi o czymś innym. No i powstaje takie małe błędne koło ;) Noobów może właśnie kusić ten podpis pod podstawowymi i stąd kolejne topici "jak podkręcić". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) No ok. Ale ten podpis pod podstawowymi jest trochę mylący, a zaraz pod spodem jest FAQ w którym pisze o proadnikach, najczęściej zadawanych pytaniach, z kolei jest znowu regulamin który mówi o czymś innym. No i powstaje takie małe błędne koło ;) Noobów może właśnie kusić ten podpis pod podstawowymi i stąd kolejne topici "jak podkręcić".Kusi ich też dział extremalne podkręcanie. :mur: Jak marco zmieni troche podział na forum to zobaczymy. mechl!k dzięki że wykasowałeś tamten post. Sikor również dzięki. Edytowane 10 Stycznia 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Szczerze: Na początku byłem zwolennikiem forum "Podstawowe" teraz stwierdzam, że był to błąd który będziemy starali się naprawić jak tylko dojdziemy do sensownej konkluzji co z tym fantem zrobić. Najprawdopodobniej zamkniemy, przerzucimy do archiwum a zostanie tylko Co kupić a reszta w konkretnych działach sprzętowych. Chyba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) Szczerze: Na początku byłem zwolennikiem forum "Podstawowe" teraz stwierdzam, że był to błąd który będziemy starali się naprawić jak tylko dojdziemy do sensownej konkluzji co z tym fantem zrobić. Najprawdopodobniej zamkniemy, przerzucimy do archiwum a zostanie tylko Co kupić a reszta w konkretnych działach sprzętowych. Chyba ;) Ja jestem za pozostawieniem tego działu, ale przydało by się na nim zaostrzyc rygor, dać na górze dopisek w którym by pisało, ze za zakładanie takich to a takich topiców będzie kara itp... Lub jesli to możliwe zorbiś jakiś filtr, który by blokował zakładanie tematów które nosiłby by nazwe np. "xxxxx czy xxxxx", "zestaw do xxxxx zł", "Jakie/jaki xxxxx" itp ... i z czasem dodawało by się nowe frazy .. Lub jako kategorie główną zrobić dział "Co kupić" a "Podstawowe zagadnienia" jako subforum... Edited by Sikor: Wywaliłem odwołanie i odpowiedź do usuniętego postu. Edytowane 9 Stycznia 2006 przez Sikor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 hmm podstawowe od poczatku miało być miejscem dla nowych. trzeba by im tylko wyraźnie przypominać że zanim założą banalny temat trzeba szukać i fakować ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 hmm podstawowe od poczatku miało być miejscem dla nowych. trzeba by im tylko wyraźnie przypominać że zanim założą banalny temat trzeba szukać i fakować ;) No to tak jak pisałem wcześniej. Można by zrobic taki dopisek na górze dużą czerowoną czcionką, rzucający się w oczy, który mówiłby o tym żeby nie zakładać takich topiców, żeby zajrzeć do działu faq (albo najlepiej dać odnośnik do spisu tematów w dziale faq) przed założeniem topicu, żeby użyć wyszukiwarki. A co do spisu tematów faq, to przydało by się go zaktualizować i zrobić bardziej czytelnym (mogę to zrobić jeśli się przyda). Co na to administracja ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 A co do spisu tematów faq, to przydało by się go zaktualizować i zrobić bardziej czytelnym (mogę to zrobić jeśli się przyda). Co na to administracja ? :> Rób, napewno nie dostaniesz za to moderatora, ale.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...