ki3x3k Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Doradzcie mi drodzy forumowicze jaki najlepiej wybrac pod wzgledem wydajnosci i oczywiscie zeby byl w miare cichy ;]... teraz na moim procku w podpisie jest temp ponad 50 C w stresie a to troche przyduzawo:/... czy taki pentagram 80/100 Cu bylby dobrym wyborem ??prosze o pomoc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12369 kumplowi zakladalem, uzywa na bartonie @ 2,4ghz całkiem wydajny i cichy ale musi byc na 5v na 12v juz go slychac (choc nie jest to jakos strasznie glosno). Ogolnie calkiem spoko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Taki pentagramik jak kolega wyżej podał powienien być w sam raz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ki3x3k Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 odrazu mowie ze zamierzam proca jeszcze wyzej wykrecic ;)... czekam na dalsze propozycje :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Może pentagram 100+Cu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ki3x3k Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 wlasie tylko nie wiem czy wejdzie w miditower... ale raczej powinien tylko bedzie prawie sie stykal z zasilaczem :]... a ten + to zdaje sie ma dodatkowe mocowania pod inne sockety ;)... wymieniajcie dalej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 wlasie tylko nie wiem czy wejdzie w miditower... ale raczej powinien tylko bedzie prawie sie stykal z zasilaczem :]... a ten + to zdaje sie ma dodatkowe mocowania pod inne sockety ;) ... wymieniajcie dalej ;)+ oznacza wieksza ilosc zeber. Za ta cene bralbym TT Big Typhoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) Luknij na Thermalrighta SI-97A lub Pentagrama QVC-100Cu+ Tego drugiego mam i jest ok ale teraz kupilbym Tr`a. Edytowane 23 Stycznia 2006 przez viod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ki3x3k Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 aha to jezeli pentagram to tylko z + ??:] TR ?? a co to takiego ??:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Wspomniany ThermalRight? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ki3x3k Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 a to cudenko :]... ciekawi mnie jak to sie sprawuje hmmm... no to pentek albo tr jak narazie :]... cos jeszcze jest ciekawego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Przy duzym nawiewie sp97 wymiata na socketA. Imo albo sp albo bt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 ja tam wziąłbym TT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 TT Big Typhoon - wymiata.. na 7V totalna cisza, temp rdzenia 36-37*C przy 1.7V - iddle Stress max 43*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) Teoretycznie tak tylko ,ze Tt Big Typhoon to niezly kloc a SI97A jest ladniutki i zgrabniutki . Jeszcze dochodzi to, ze niewiele mu ustepuje jezeli ma dobra 92-ke (Fander , Akasa Amber [w tej kolejnosci]). Edytowane 24 Stycznia 2006 przez viod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Jeżeli proc będzie dość mocno kręcony to tez jestem za TT Big typhon :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Odpuściłbym z góry wszystkie konstrukcje tylko na socket A, po co się pakować w następne koszta przy wymianie platformy? Mam pentagrama 92cu, teraz już go nie kupisz, więc można brać w ciemno 100+. Spisywał się na poprzedniej platformie, jeszcze lepiej daje sobie radę przy 939. Chociaż w sumie patrząc na wyniki testów brałbym big typhoon'a (jeżeli nie miałbym jeszcze nic). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ki3x3k Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 qrde tak to zachwalacie to chyba sie skusze :]... a z tym Thermalright'em SI-97A to tam jakies cuda sie dzialy z heat'ami... sporo artow bylo ze jakies wadliwe sa etc... to TT Big typhon jak narazie prowadzi w rankingu :]... tylko mam nadzieje ze wejdzie w midi tower... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Przejrzalem testy Tt BT i stwierdzam ,ze bedzie to jednak lepszy wybor cena/jakosc . Choc nadal jego rozmiar mnie przeraza . Jednak sam chyba na swojego przyszlego Semprona 2800 wezme BT . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imalas Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 (edytowane) ehhh..kupiłem te "cacko" tzn. Thermalrighta SI-97A (139zł) +COOLINK X9-1900(28zł) u "Angela" i mam dylemat czy wszystko jest OK? 1.Temperaturki w idle 38*C (w "budzie zamkniętej 29*C), a w stresie (Prime 100%) 48*C (buda 34*C) przy 1900rpm no i cacy!...ale trafiłem na test porównawczy coolerów Big Typhoon z Thermaltake SI-97A na stronce jn. http://www.octeam.fr/tests/refroidissement...0051221388.html i okazuje się, że żabojady mają temperaturki zdecydowanie niższe na procu (wykręconym mocniej) barton M2500+@2.425GHz (1.825 Volta) niż moje (w podpisie mam jeszcze Volcano 7+)Róznica w stresie 12*C, a w idle 7*C to przesada! wentyl o podobnej wydajności na 1900rpm. pasta Arctick Silver 5 (nałożona prawidłowo(ilość) i sprawdzona na innych coolerkach), a rureczki "grzeją" się cacy(równomiernie) mój proc ustawiony na 2.4Ghz (1.75V) i spoko stabil w prime95. Mam pytanie do ludzi co zabawiają się tą nową zabaweczką, czy moje temp. (zbliżone do poprzedniego Volkano 7+ ale przy obrotach 3500) są poprawne, czy też myśleć mogę o reklamacji? Wygrzanie pasty nie zmieni radykalnie temp....może dwa stopnie i tyle! Wentylator COOLINK X9-1900 jest bardzo cichy ..słyszę tylko kartę graficzna.Buda jest b,dobrze wietrzona. A może żabojady kpiny sobie robią? Co o tym sądzicie?! PS. montowanie coolera powtórzyłem drugi raz na wszelki wypadek.... i to samo! troszkę minęlo czasu!.............i mam! .......polska solidna recka! tzn. przy moich ustawieniach mają CPU - 47C, Case - 33C,przy GPU - 60C... no to ciśnienie opadło (krwi w mózgu) Napięcie obniżyłem na 1.725 i mam to samo. Nie kumam "żabiego" języka, ale znajomy objaśnił mi, że żabojady zrobiły test na stole tzn. bez obudowy!!!.........i takie super temperaturki! link do porządnej polskiej recki: http://forum.purepc.pl/lofiversion/index.php/t107812.html Bym zapomniał!.... jestem zachwycony ilością i poziomem dyskusji o moim problemie! Edytowane 20 Lutego 2006 przez imalas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spectrum1600 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Ja tam polecam TT112... jest najlepszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 ja u kumpla ostatnio założłem na proca freezera 64:D http://members.lycos.co.uk/bananeks/tweak/wojciech.jpg proc 2000+@2,3ghz przy 1,8v, jakiej kiepskiej srebrnej paście i tak wentylowanej kaście to 48*c w stresie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...