Skocz do zawartości
Gość Rocca

Playseat

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

Czy ktoś ma, albo miał doświadczenia z podobnym sprzętem :?: Raz ktoś wystawił taki zestaw na allegro, ale jak się później okazało - sprzęt był kradziony. Co o tym myślicie? Dla mnie zajefajna sprawa ;]

Dodam, że kupno tagiego siedziska interesuje mojego brata. Posiada on kierownicę Logitech MOMO Force w wersji limitowanej. Jest świetnym graczem serii GP. Możecie go także spotkać na Imoli w Piasecznie - jego rekordu nie pobito od dłuższego czasu, może ktoś chętny na małe starcie :?: ;)

BTW, może w drugiej połowie lutego, w któryś poniedziałek mały zlot? Promocja, cały dzień za 75zł ;) [promocja tylko w poniedziałki]

Edytowane przez KrokOboK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest tylko "rysunek poglądowy" ;) Ten zestaw wystawiony na allegro miał "insygnia" Momo... Miał także miejsce na ręczny :razz: Sub na plecach... Mmmhhhmmm ;) Kupiłbym takie coś do 1k kafli :!:

Edytowane przez KrokOboK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm wydaje się to troche mało sztywne (chodzi mi o ten pałąk na którym mocuje się kierownicę) - pewnie gnie sie na boki jak cholera. Nie lepiej zrobić coś podobnego samemu z aluminiowych profili? Do tego fotel np. bi-marco czy jakis inny.

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena zestawów z fd.com to ok 10k USD, także duża złotówka starczy raczej na opakowanie, nic więcej.

KrokObok, w jakich ligach (GTR, nascar, a może F1C?) startuje twój brat? Możesz zdradzić też jego nick, może "znamy" się z np. FFS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... Mój brat jeździ w domowym zaciszu... Zaczynał od GP1 na joystick'u, potem GP2 też na joystick'u, w GP3 na kierownicy teraz GP4 na profesjonalnej kierownicy Logitech MOMO Force LE. Jeśli ktoś chce, mogę udostępnić kilka replay'ów z Grand Prix 4. Działają one jedynie w samej grze. Podam jedynie rekord na torze MONZA, bo jedynie ten teraz pamiętam: 1:22:6xx [nie pamiętam dwóch ostatnich liczb]. Brat jeździ na najwyższym poziomie trudności, ma własny setup bolidu, nie używa żadnych 'wspomagaczy' [tych dostępnych w grze i żadnych innych także]. Z kolei rekord toru Imola: 0:17:910 [nie pobity od końca sierpnia 2005]. Mój brat nazywa się Damian F. ;] W serię GP gra od 15 roku życia... W tym roku skończy 27 lat. ;] Od dłuższego czasu jeździ jedynie profilaktycznie, dla podtrzymania formy. Ma za sobą kilka sezonów na poziomie ACE - wygranych. Podziwiam tego gościa, bo wkłada w to coś więcej niż tylko czas...

Edytowane przez KrokOboK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry ale seria GP ma sie tak do symulatorow jak NFS do jazdy prawdziwym autem.. rozbawiles do łez bo czytajac ten temet od poczatku sam mialem zapytac w jaki to sim twoj brat jest mistrzem ale widze ze on w zwykle arcade gra zamiast jezdzic w pozadne simy jak np. GTR , GPL , GTL , Nascar Racing 2003 lub jesli nawet o F1 mowimy to juz F1 challenge 99-02 a tu jakies smieszne GP4 :) LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry ale seria GP ma sie tak do symulatorow jak NFS do jazdy prawdziwym autem.. rozbawiles do łez bo czytajac ten temet od poczatku sam mialem zapytac w jaki to sim twoj brat jest mistrzem ale widze ze on w zwykle arcade gra zamiast jezdzic w pozadne simy jak np. GTR , GPL , GTL , Nascar Racing 2003 lub jesli nawet o F1 mowimy to juz F1 challenge 99-02 a tu jakies smieszne GP4 :) LOL

Sam jesteś LOL :mur: "Seria GP ma się tak do symulatorów jak NFS do jazdy prawdziwym autem..." :arrow: W życiu się tak nie uśmiałem... :lol: Właśnie widać jak się znasz na rzeczy... Mistrzu, usiądź i zagraj w GP4 na ACE... Wygraj kilka SEZONÓW na Ace, w ogóle graj w GP4 na Ace... Będziesz miał problem z wyjazdem z boksu, a co dopiero jazda...

Edytowane przez KrokOboK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie, macie rację, ale...

:arrow: Seria Grand Prix zawsze była bardziej uniwersalna od wszystkich symulatorów.

:arrow: Na klawiaturze nigdy nie osiągniesz tego, co możesz osiągnąć na kierownicy i jest to bardziej niż oczywiste.

:arrow: Nie ulega wątpliwości, że tytuły, które wymieniliście są bardzo dobre, ale każdy z nich w swojej kategorii.

:arrow: Bez wątpienia, jeśli chodzi o symulator F1 to Geoff Crammound RULEZ i tyle :razz:

:arrow: Mój brat gra na MAXYMALNIE możliwym w grze poziomie trudnosci. Własny setup dopracowywany przez lata.

:arrow: Ace, random weather, poziom zawodników na poziomie oryginalnego sezonu. 100% wszystkiego championship. All possible failures. Bez możliwości LOAD GAME. Wszystko jak tylko możliwe, żeby było REAL.

Kaeres, mój brat też się zna na rzeczy, uwierz ;) Nie wątpię, że się zna na rzeczy, ale co do GP mnie rozbawił... :razz:

F1C - MEGA LOL... Jak możesz mi tu wylatywać z takim syfem do GP :?: To nawet do pięt nie dorasta... Ludzie, pomyślcie... To ma być ZNAWCA :?: :lol:

Szkoda czasu na czcze gadanie... Zapraszam na IMOLĘ do Piaseczna w drugiej połowie lutego, w poniedziałek...

Edytowane przez KrokOboK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz naprawde nie ma sensu z toba dyskutowac. moze twoj brat sie wypowie bo widze ze ty nie maz zielonego pojecia o simracingu. Od Gp3 zaczynalem - i wlasnie z powodu BRAKU realizmu przy jezdzie na kierze przesiadlem sie na inne simy.Co do mojego doswiadczenia to mam za soba juz pare lig multiplayer z najlepszymi na swiecie ( nie boje sie tego stwierdzenia bo np. taki Artur Młodziński , czy tez ARO sa takimy wymiataczami ze nawet sam Gregg Huttu - o ile wiesz wogole kto to jest musi sie nameczyc by z nimi wygrac. I co ty wogole tu gadasz o jakimstam trybie ACE ze smiesznymi komputerowymi graczami?!?! LOL My gramy TYLKO online- walka z zywym przeciwnikiem a nie z kompem.np liga nascar - wysciga trwajace po 2-3 godziny - gdzie nie masz mozliwsci wcisnac "pause' i odejsc od kompa , wyscigi w GTR na dystansie 2 godzin.. dawaj tego twojego brata niech sie sprobuje z nami , ze mna ( choc wymiataczem nie jestem). Aha i ja nigdy nie gram z helpami!! nawet w F1challenge jezdzilem bez TC - o ile wiesz wogole o czym mowie :)

Pokaz mi w czym GP4 jest lepsze od F1C>:) heheh Zreszta ta rozmowa nie ma sensu bo ty po prostu malo wiesz na ten temat a ja mam za soba ponad 5 lat scigania sie online w najlepszych polskich ligach w najlepsze simy ( no poza GPL).

Aha i nie mowimy tu o IMOLI w piasecznie tylko o komputerowych simach! Chetnie sie zmierze wirtualnie z twoim bratem.. nie mam GP4 ale to nie jest wielki problem - jakie jeszcze simy ma twoj brat na kompie? F1C , GTR , GTL moze nascar od papyrusa? dzis bede w domu okolo 17.00 i mozemy sie zmierzyc . . heheh aa i odrazu zaznaczam ze BEZ helpow :)

Edytowane przez Sewer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, wszystkich,

Dalem sie wciagnac w ta dyskusje przez KrokObok. To ja jestem jego bratem.

Jedno co mnie tak naprawde zadziwilo to stwierdzenie, ze GP4 to arcade. LEKKA przesada. Nie uwazam zeby EA bylo dobre w F1 sims, ale ok, zaciekawiliscie mnie wiec sobie to odpale i pojezdze. Co do GP Crammonda to jezdze na tym od 12 lat i wiem co to jest. Nie twierdze ze inne tytuly ktore wymieniliscie sa zle albo slabsze, nie jezdzilem. Jestem po pierwsze typowo fanem F1, chociaz rowniez i Indycar, kiedys rowniez gralem w IndyCar racing Papyrusa i byl na tamte czasy bardzo dobry, chociaz mial swoje niedoroby. I nie uwazam sie za mistrza mistrzow ani lepszego od Was, nigdy tez nie gralem z ludzmi i na pewno jest to kolosalna roznica. Kojarze tez Młodzińskiego z HOF GP3, z tym ze tam jest to typowa single lap z waleniem w dupe wszystkiego, ustawienia aut ni jak sie nie maja do ustawien wyscigowych, szorowanie decha po asfalcie ma maxa itd... Oczywiscie nie kwestionuje umiejetnosci Artura, ale mnie bardziej bawia wyscigi niz takie kombinacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz Mlod juz sie raczej w takie gierki nie bawi:) Znam sie z nim osobiscie.

Zapraszam na http://www.racing-forum.pulse.pdi.net/ lub tez http://www.prs.simracing.pl/ .

Nie wiem czemu sadzisz ze GP4 to nie arcade? przeciez ta gra jest robiona pod klawe! sterowanie z kiery jest "tlumaczona" na klawe przez co jezdzi sie "dziwnie" Odpal F1C , wylacz helpy - nawet traction control - i sprobuj wtedy :) Masz zajebista kiere - tez taka mam i w GP4 sie ona po prostu MARNUJE :) a moze i twoj talent tez... Probowales czegos poza seria GP lub indy od papy ? Bo ja akurat porownanie mam i wiem co mowie a nie upieram sie ze tak jest i juz.. :) Polecam np. GT legends lub GTR albo GPL (ale to juz full hardcore :D ) - zmodyfikowane demo do zassania np . stad http://www.bhmotorsports.com/GPL/downloads/619 . Odpal sobie i pojezdzij tym potworem wtedy moze zrozumiesz czemu GP4 uwazam za ARCADE :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki Sewer za propozycje. Zgodze sie z Toba w 100%, iz GP ma takie "dziwne sterowanie", ktore troche przeszkadza w pewnych momentach, nazywa sie to steering help, znowu wylaczyc to wogole to nie idzie jechac, Crammond niby podaje, iz tak naprawde nie da sie pewnych elementow odwozorowac w sim i to jest dlatego... Uwazam, ze nie jest to arcade, bo porownanie GP do nfs jest przyznasz malo trafne, uwazam ze GP nie jest suma sumarum latwe, tu pytanie do Ciebie - co Twoim najwiekszym osiagnieciem bylo w GP4? Bo mowisz tutaj ze jazda z komputerem jest latwiejsza - wg mnie i tak i nie - tak bo komputer jest przywidywalny w sensie manewrow, nie bo komputer to tylko maszyna i jedzie dosyc rowno, a czlowiek ma duze wieksze szanse na pomylki i nierowna jazde, poza tym ja nie wciskam pauz poczas jazdy, jezdze 100% race distance itd. Oczywiscie, nie jezdzilem z ludzmi, na pewno fajniejsza zabawa. Co do innych simow to ciezko mi w to wszystko jezdzic, mam juz swoj wiek, na to potrzeba kupe czasu, a umiejetnosci w 1 czy w 10 simach wymagaja duzo wolnego czasu i nie prowadza do niczego poza satysfakcja z wynikow, co nie pozwoli zarobic:) GPL kiedys liznalem i rzeczywiscie jest dobry, z tym ze nie moj klimat - ja jestem typowo modern F1:) Ale sprobuje tego F1C, zeby zobaczyc, skoro rekomendujesz. Jesli sa tam replaye np. pojedynczych kolek, gdzie bedzie uzyskany czas to jesli masz taki replay gdzie mialbym pkt odniesienia do Ciebie jak dobry jestes, byloby milo. Poza tym jest jeszcze 1 kolejna kwestia czasochlonna - ustawianie auta, bo przyznasz, ze ktos moze byc najlepszy, ale bez tego nie wycisnie dobrych czasow a w konsekwencji nie bedzie w stanie wygrac:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz ja gralem namietnie w GP3- zaczynajac na klawie a potem chcialem cos wiecej i kupilem kiere i GP3 przestalo mi sie podobac ze wzgledu na ten zrypany steering help:) przesiadlem sie na nascar 4- to byly czasy :D potem F1C- w ktore tez wykrecilem parenascie tysiecy okrazen- i tez glownie online.Granie offline mnie nudzi:) Samo F1 C odinstalowalem - brak miejsca na hdd no i czasu na kilka simow:) ( tez mam juz prace itp itd) .Teraz katuje GT Legends i GTR.Nie mam replayow i nie jezdze po to by sie chwalic czasami i nie mowie tez ze jestes cienki bo jezdzisz w GP :) chce Ci ( i moze jeszcze komus przy okazji) po prostu otworzyc oczy ze sa inne, lepsze pozycje jesli chodzi o simracing!! Sprobuj F1C - wylacz helpy i pojedz kilkanascie lapow.. sam sie przekonasz:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sewer, sorry za to co napisałem :oops: Mojego brata nie uświadczysz poza tygodniem, kiedy ma swobodny dostęp do netu w pracy. A i tak nie ma czasu, adminuje bazę danych ;) Staram się gdzieś wynaleźć F1C... ;) GPL, kiedyś wgrałem, ale klimat mi nie pasował :) Ściągnąłem to demko, podrzucę bratu w wolnej chwili. Pozdrawiam i jeszcze raz sorry :!: DObra, wracając do tematu... :) Wie ktoś, gdzie takie coś dostać :?: :D Pozdrawiam wszystkich zapaleńców symulatorów :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczcie sprzęt na tej stronce, imho skrzynia biegów wymiata :D http://www.frex.com/gp/ Najlepsze jest to że cały ten sprzęt frexa jest robiony tak żeby był maksymalnie solidny i dokładny - wszystko metalowe, zero niepotrzebnych dupereli.

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi