aftershocK Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 wyliczyłem że na niedaleką przyszłość do SLI [2x o/c 7600gs galaxy] na takim sprzęcie jak mam bedzie mi potrzebna zasiłka min 435W. ile potrzebuje Watt zapasu na zasilce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Jakieś 10-20%. Liczyłeś kalkulatorem podanym wcześniej? Jeżeli tak to wsadź do "konfigu" tylko procka jakiego masz i karty. Wyjdzie ci przyblizony wynik jakim będzie obciążana linia 12V. Do tego 10-15% na górkę. Dolicz starzenie się kondensatorów. Jak będziesz wybierać zasiłkę to patrz, która na lini 12V będzie dysponowac obciążeniem jakie ci wyjdzie w programie. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) wyliczyłem że na niedaleką przyszłość do SLI [2x o/c 7600gs galaxy] na takim sprzęcie jak mam bedzie mi potrzebna zasiłka min 435W. ile potrzebuje Watt zapasu na zasilce? :lol: To chyba Cie kalkulator ci***. Ja 2 x 76GS po max oc i X2@2.5GHz puszczalem na 420W. Edytowane 10 Czerwca 2006 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Mam pytanko. Wczoraj dotrala do mnie Galaxy 7600GS 256MB GDDR3 więc zaraz zabralem sie za oc :) Optymalnie stery wybraly mi 560/1380 ale chcialem wycisnac z niej wiecej wiec sprawdzilem na ile pojdzie rdzen i poszedl na 710MHz !! Pewnie beda arty itp ale to jest max, a pamiatki 1440MHz gora. I teraz pytanie :) Na ile max moge podkrecic rdzen skoro kreci sie do 710MHz ? A w ogole to musze pochwalic chlodzonko Zalmana bo po grze ( 15min ) w Hitmana 4 ( ultra details, AA, soft shadows, 1280x1024 PLYNNIE :D ) mialem 44*C a zaraz spadlo do 40*C :D Zaraz porobie testy 3D Markami i pochwale sie wynikami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 No czekamy z niecierpliwością .... :) Ciekaw jestem, jak będzie Ci się zachowywać karta przy rdzeniu podkręconym na powiedzmy 680Mhz. Mi też się kręci do ok. 690Mhz, ale przy 670Mhz marki i gry się już wieszają... Pewnie prądu brakuje :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 To chyba Cie kalkulator ci***. Ja 2 x 76GS po max oc i X2@2.5GHz puszczalem na 420W. Sorry za OT ale - jakim dokładnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Sorry za OT ale - jakim dokładnie?420-302 DF, a na HK-350 AP to lataly 2 x 6800 Ultra z A64@3GHz. Dla jasnosci taka jedna Ultra bierze wiecej pradu w stresie niz dwie biedne karcioszki pokroju 76GS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 NO TYM: http://extreme.outervision.com/psucalculator.jsp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) Narazie zrobilem test 3D Markiem 03 i wynik wydaje mi sie slaby :-| Na zegarach 650/1410 uzyskalem 11884 :-| Myslalem, ze wycisne ze 12500 a tu pupa :-| Wynik 3D Marka 05 doedytuje zaraz bo dopiero mi sie sciaga. EDIT: Dzieki methyl1test po zmianie na wysoka wydajnosc wynik mnie satysfakcjonuje :D Mam 12086 :D 3D Mark 03: Test 3D Mark 05 tez robilem na wysokiej wydajnosci i jestem zadowolony z wyniku. Uzyskalem 5762 pkt :D Edytowane 10 Czerwca 2006 przez Pawel7332 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 A ustawienia obrazu masz na "jakość obrazu" czy "wysoka wydajność"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 NO TYM: http://extreme.outervision.com/psucalculator.jspTo nie wiem jak y to liczyłes??? Ja jak tam powstawiałem mniej wiecej twojego kompa z tym SLI to mi wyszło 320W. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 To nie wiem jak y to liczyłes??? Ja jak tam powstawiałem mniej wiecej twojego kompa z tym SLI to mi wyszło 320W. :wink:Przeciez ten jego komp to nawet 300W nie pociagnie a On tu mysli o ponad 400W :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 zaczynamy... 43 waty liczone są jako pobierane przez mobo albo co tam. + procek = athlon 3800+ venice 1.4 [na tyle jest o/c] = 132W + grafa 7600GT [GS@GT] = 168W [sLI= 219W] +Surge Compensation 25% + Capacitor Aging 20% [jak zalecają] = 335W + IDE 7200 rpm + DVD/CDRW = 400W + 2 koscie ramu = 415W + inne zbędne bajery no licze wszystko bo nie kce zeby mi padł jak bede kopiowal z cd na dysk i w tym czasie sciagal z netu a przy okazji grał i oglądał tv :lol: żartuje ale powiedzcie sam procek + SLI bierze 219W czy w takim wypadku potrzebuje wiecej jak 365W na moim Enermax ie?? aaa no i + sugre comp.... i Capacior Amb.... to jest 318w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) zaczynamy... 43 waty liczone są jako pobierane przez mobo albo co tam. + procek = athlon 3800+ venice 1.4 [na tyle jest o/c] = 132W + grafa 7600GT [GS@GT] = 168W [sLI= 219W] +Surge Compensation 25% + Capacitor Aging 20% [jak zalecają] = 335W + IDE 7200 rpm + DVD/CDRW = 400W + 2 koscie ramu = 415W + inne zbędne bajery no licze wszystko bo nie kce zeby mi padł jak bede kopiowal z cd na dysk i w tym czasie sciagal z netu a przy okazji grał i oglądał tv :lol: żartuje ale powiedzcie sam procek + SLI bierze 219W czy w takim wypadku potrzebuje wiecej jak 365W na moim Enermax ie?? aaa no i + sugre comp.... i Capacior Amb.... to jest 318w skonczmy .. nie zebym sie czepiał .. ale to nie jest problem do rozwiaązywania w tym temacie ... zalozyles temat na CO KUPIC .. i tam proponowalbym ciagnac ten problem .. tu rozmawiamy o Karcie .. a ty karte juz masz wybrana szukasz zasilacza i mobo .. nie ten temat wiec .... a wracajac do tematu .. jak tam Vmody panowie? bo moj rdzen sie nudzi pod blokiem taki zimny ;] Edytowane 10 Czerwca 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 hmmm ja na waszym miejscu z "stąłymi" vmodami bym jeszcze poczekał, jeszcze nei wiadomo, ale ebdzie moze mozliwosc programowego vmodu, tak jak to mialo miejsce w seri 6xxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) hmmm ja na waszym miejscu z "stąłymi" vmodami bym jeszcze poczekał, jeszcze nei wiadomo, ale ebdzie moze mozliwosc programowego vmodu, tak jak to mialo miejsce w seri 6xxxmody biosem dawaly chyba tylko 0.1v o ile sie nie myle ... nie wiem nie podmienialem jesio biosów w GF ... (ostatnio gf jakeigo mialem to gf2 .. potem dlugo ati i ostatnio 6600gt i 7600gs wiec moge sie mylic ;] a potek zawsze daje tyle na ile nerów starczy ;].... moj radek 9800pro@xt dostawal na rdzen 1.69@1.95 i na vdd 2.7@3.05v ;] i latał radosny ;] .. na AC ! na tym bulgatskim serwisie dawali po 1.6v na core zdaje sie .. i osiagali po 700 pare mhz ;] wracajac do tematu .. 7600 to dosc mocna karta i czuje ze starczy mi na jakis czas .. wiec chcialbym z niej troche wydusic ;] Edytowane 10 Czerwca 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 buahhaa.. port pcie nie moze podac wiecej niz 75w wiec skad 7600gt ciagnie 168w ... ? chyba ze juz w sli poprostu odejmij od wyniku ktory ci wyszedl 168w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 k.....a jakie 7600gt ciagnie 168 wat, z tego co pamietam to ok 65way Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 nie rozumiecie? każdy kolejny wynik jest sumą poprzednich.... do tych 168 wlicza sie jeszcze procek.... :załamka: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 nie rozumiecie? każdy kolejny wynik jest sumą poprzednich.... do tych 168 wlicza sie jeszcze procek.... :załamka:Nie to chyba Ty nie trybisz :mur: Zrozum wreszcie ze Twoj komp to nie pociagnie wiecej niz 350W razem z katodami i wentylami i druga 76GS !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 mody biosem dawaly chyba tylko 0.1v o ile sie nie myle ... nie wiem nie podmienialem jesio biosów w GF ... (ostatnio gf jakeigo mialem to gf2 .. potem dlugo ati i ostatnio 6600gt i 7600gs wiec moge sie mylic ;] a potek zawsze daje tyle na ile nerów starczy ;].... U mnie w 6800XT można zmienić o 0.3V - z 1.1 na 1.4. Bardzo szybko to się robi i wygodnie... Tego mi w Galaxy brakuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Czy wynikow w 3D Markach nie obniza mi procek bo w 2003, w tescie z tymi trollami mam max 6fps. Jak to jest ? W ogole jak najlepiej zapuszczac Marki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 jesli sie zakonczą testy grafy i od nowea leca, tylko ze robione przez cpu mozesz juz marka wyłączyć (esc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek8 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Posiadam pasywnie chodzonego 7600GT Gigabyta 1. i... nie potrafię uzyskać kolorowego obrazu na wyjściu TV przy użyciu tej przejściówki dołączonej do kompletu z kartą (bez niej się nie da podłączyć S-video bo jest inne wyjscie), ktoś wie jak uzyskać kolorki ? przełączanie na inne systemy w sterach nic mi nie pomogło. Na tej przejściówce są też wyjścia do podłączenia HDTV (3 jacki) ale niestety HD telewizorka nie posiadam a jedynie zwykły 32 cali widescreen... 2. nie wiem czy dobrze widzę... czy na płycie ze standardowym rozkładem PCI-E nie da się zapakować takich dwóch kart ? Mam płytę Epoxa ze SLI... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 czyli mówicie że 7600gs poleci w sli na mojej zasiłce? ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Posiadam pasywnie chodzonego 7600GT Gigabyta Czy ta karta bardzo sie nagrzewa? Bo pasuje mi bardzo, i chyba sie na nia skusze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 no... powinien ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) wystarczy czy nie.... nie moge pozostawic tego przypadkowi..... :blink: :mur: Edytowane 10 Czerwca 2006 przez aftershocK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 wystarczy czy nie.... nie moge pozostawic tego przypadkowi..... :blink: :mur:Podaj dokladny model tego Enermax-a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) Posiadam pasywnie chodzonego 7600GT Gigabyta 1. i... nie potrafię uzyskać kolorowego obrazu na wyjściu TV przy użyciu tej przejściówki dołączonej do kompletu z kartą (bez niej się nie da podłączyć S-video bo jest inne wyjscie), ktoś wie jak uzyskać kolorki ? przełączanie na inne systemy w sterach nic mi nie pomogło. Na tej przejściówce są też wyjścia do podłączenia HDTV (3 jacki) ale niestety HD telewizorka nie posiadam a jedynie zwykły 32 cali widescreen... Podlacz przez cinch. Wykorzystaj niebieskie gniazdo i bedzie po problemie. Twoj problem lezy nie po stronie karty, a TV, nie pamietam jak to sie nazywa, ale jesli chcesz przez svideo to musisz miec specjalny kabel, sa inaczej podlaczone kabelki, mozna samemu przelutowac. Najprosciej przez cinch podlaczyc lub przelutowac kabelki. Poszukaj na forum, jest o tym problemie nie jeden topic. Czy ta karta bardzo sie nagrzewa? Bo pasuje mi bardzo, i chyba sie na nia skusze. Dokladny zestaw temp. podawalem w tym topic. W skrocie sa zadziwiajaco niskie, te pasywne chlodzenie jest doskonale np. teraz temp. to 45st. C Przy kreceniu jak w sig max temp. przy naslonecznionym pokoju to ~61 st. C. Wystarczy miec w boku obudowy wentyl, a temp. spada znacznie. Jak moj rozkrece na max obroty to temp. spada poniezej 40 st.Tylko uwazaj to chlodzenie jest strasznie glosne ;) Edytowane 10 Czerwca 2006 przez Ocean Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...