CzArNy` Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 na maxa to raczej nie... ale tak troche powyzej medium (ogolnie textury najbardziej zamulaja 76GS :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 a ile w 05 miałeś bo w 03 to już chyba się możliwości karty raczej kończą a nie proca......... W 05 miałem 5764pkt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) ja na swoim gram na high i full dynamic lightning i jak kręce się w pobliżu jakichś dużych budowli albo np na tym śmietnisku to doczytuje i to dość ostro ale to po dłuższym okresie grania fps ? 23-35 mniej więcej (bez oc grafiki) Edytowane 3 Maja 2007 przez hauti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 ja na swoim gram na high i full dynamic lightning i jak kręce się w pobliżu jakichś dużych budowli albo np na tym śmietnisku to doczytuje i to dość ostro ale to po dłuższym okresie grania fps ? 23-35 mniej więcej (bez oc grafiki) Doczytywalo to i mi na 7900GTO, ta gra potrzebuje 1,5gb ram, a najlepiej 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adyan Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Ja też gram na high i full dynamic lightning w STALKERA i liczba klatek jest zadawalająca.Tylko na początku gry ok. 2 min są skoki w grafie ale to chyba przez skopany silnik graficzny, który prawie cały czas doczytuje dane z twardego dysku. Sprzęt nie kręcony jak w sygnaturce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 dlatego ja gram na troche powyzej medium (duzo nie ustepuje high) ale nic nie doczytuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mylek Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) nadszedl czas na wymiane mojego weterana r9550 na cos wydajniejszego wybor to albo palit 7600gs sonic albo galaxy 7600gs z zalmanem obie jakie biore pod uwage maja po 256mb pamieci oczywiscie agp z tego co czytalem oc obu kart jest podobne jak wyglada sprawa chldzenia pamieci w palicie i galaxy? sa jakies radiatory? karta od razu zostanie zwodowana i poddana oc i potem vmodowi na rdzen i pamiec dlatego pytam tez czy po vmodzie pamieci bardzo sie grzeja karta bedzie brana w pcprojekcie a tam ceny 380zl za palita i 45o za galaxy bardziej sklaniam sie ku palitowi (cena) bo zalman z oczywistych wzgledow jest mi zbedny pozostaje kwestia oc i chlodzenia pamieci i jeszcze kwestia vmoda o ile sie orientuje w galaxy jest latwiej zmodowac bo nie ma zabezpieczenia przed za duzym vcore i vmem czy tak samo jest w wersjii na agp? Edytowane 3 Maja 2007 przez mylek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 nadszedl czas na wymiane mojego weterana r9550 na cos wydajniejszego wybor to albo palit 7600gs sonic albo galaxy 7600gs z zalmanem obie jakie biore pod uwage maja po 256mb pamieci oczywiscie agp z tego co czytalem oc obu kart jest podobne jak wyglada sprawa chldzenia pamieci w palicie i galaxy? sa jakies radiatory? karta od razu zostanie zwodowana i poddana oc i potem vmodowi na rdzen i pamiec dlatego pytam tez czy po vmodzie pamieci bardzo sie grzeja karta bedzie brana w pcprojekcie a tam ceny 380zl za palita i 45o za galaxy bardziej sklaniam sie ku palitowi (cena) bo zalman z oczywistych wzgledow jest mi zbedny pozostaje kwestia oc i chlodzenia pamieci i jeszcze kwestia vmoda o ile sie orientuje w galaxy jest latwiej zmodowac bo nie ma zabezpieczenia przed za duzym vcore i vmem czy tak samo jest w wersjii na agp? w zelmanie masz radiatory na memkach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 raczej nie będziesz musiał robić vmoda na pamięci większość rekordów jest z pencilmodami na core bez modowania memków wszystko oczywiście zależy od sztuki ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Zamierzam wyedytować bios i delte w swoim gf - czy jest możliwość wrzucenia innych taktowań przy okazji ? Różnych dla 2d i 3d ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 w moim sie nie da, tzn dla pamieci bo rdzen jak najbardziej zmienia swoje taktowania, pamieci bede mialy caly czas wartosc taka jaka ustawisz dla 3d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) nadszedl czas na wymiane mojego weterana r9550 na cos wydajniejszego wybor to albo palit 7600gs sonic albo galaxy 7600gs z zalmanem obie jakie biore pod uwage maja po 256mb pamieci oczywiscie agp z tego co czytalem oc obu kart jest podobne jak wyglada sprawa chldzenia pamieci w palicie i galaxy? sa jakies radiatory? karta od razu zostanie zwodowana i poddana oc i potem vmodowi na rdzen i pamiec dlatego pytam tez czy po vmodzie pamieci bardzo sie grzeja karta bedzie brana w pcprojekcie a tam ceny 380zl za palita i 45o za galaxy bardziej sklaniam sie ku palitowi (cena) bo zalman z oczywistych wzgledow jest mi zbedny pozostaje kwestia oc i chlodzenia pamieci i jeszcze kwestia vmoda o ile sie orientuje w galaxy jest latwiej zmodowac bo nie ma zabezpieczenia przed za duzym vcore i vmem czy tak samo jest w wersjii na agp? Jak ci się chce bawić w usówanie blokady na vmoda to Palit. Jak nie to Galaxy. Tylko szkoda, że taka droga ta Galaxy :mur: Zamierzam wyedytować bios i delte w swoim gf - czy jest możliwość wrzucenia innych taktowań przy okazji ? Różnych dla 2d i 3d ? Bez problemu możesz wyedytować taktowania rdzenia dla różnych trybów :) Takty memek niestety będą takie same, niezależnie co wpiszesz w 2D. Edytowane 3 Maja 2007 przez Free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) w moim sie nie da, tzn dla pamieci bo rdzen jak najbardziej zmienia swoje taktowania, pamieci bede mialy caly czas wartosc taka jaka ustawisz dla 3d U mnie to samo - dałem w 2d na memki def czyli 500, a w 3d 700 a tu w windzie jest tak samo w 2d i 3d - ale to nie problem bo memki zimne. Na rdzeniu fajnie - działa dalem 400 d2, a 500 3d. Deltę ambitnie ustawiłem 100 no i z początkowych 570 dojechałem do ... 600 - przy 605 czarny obraz :-| Zgodnie z poradnikiem dać deltę 30 plus zapas 10 czyli 40 ? Pytam dla upewnienia się :) -- Edytowane 3 Maja 2007 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mylek Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 hmm w palicie zdjac blokade to z odpowiednim sprzetem nie problem chodzi mi tylko potencjal oc poza tym z tego co widze to w galaxy nie ma radiatorow na mem (tak widac na fotkach tej karty) z tego co widze to raczej wybiore palita ze wzgledu na fajowe pcb ;) no i duzo nizsza cene do palita bede musial dokupic radiatory na ram bo zakladajac blok pozbawie pamieci nawiewu moze poleci ktos jakies dobre radiatory na memki? :> mam na oku revolteci aluminiowe ma ktos jakies inne sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) U mnie to samo - dałem w 2d na memki def czyli 500, a w 3d 700 a tu w windzie jest tak samo w 2d i 3d - ale to nie problem bo memki zimne. Na rdzeniu fajnie - działa dalem 400 d2, a 500 3d. Deltę ambitnie ustawiłem 100 no i z początkowych 570 dojechałem do ... 600 - przy 605 czarny obraz :-| Zgodnie z poradnikiem dać deltę 30 plus zapas 10 czyli 40 ? Pytam dla upewnienia się :) -- Zapasu nie trzeba dawać ;] Daj deltę 30 i będzie ok :) hmm w palicie zdjac blokade to z odpowiednim sprzetem nie problem chodzi mi tylko potencjal oc poza tym z tego co widze to w galaxy nie ma radiatorow na mem (tak widac na fotkach tej karty) z tego co widze to raczej wybiore palita ze wzgledu na fajowe pcb ;) no i duzo nizsza cene do palita bede musial dokupic radiatory na ram bo zakladajac blok pozbawie pamieci nawiewu moze poleci ktos jakies dobre radiatory na memki? :> mam na oku revolteci aluminiowe ma ktos jakies inne sugestie? Jeśli chodzi o potencjał O/C to Pality na takim samym napięciu jak Galaxy kręcą się lepiej (Pality ;) ) Jak będziesz miał radiatory to nawiew i tak się przyda (przynajmniej jakaś 80mm na 5v). @pawel5000 Tylko, że mylek będzie miał na tej karcie blok wodny, także radiatory zamontuje [; Edytowane 3 Maja 2007 przez Free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel5000 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Tylko ze jak kupisz palita z czarnym chlodzeniem to nie zamontujesz radiatorow na pamieci :lol: http://img368.imageshack.us/my.php?image=dsc2oi2sh3.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) Muszę powiedzieć, że dziś mnie zaskoczył mój Galaxy 7600GS. Pozytywnie oczywiście. Battlefield 2 "szedł" na full i dało się naprawdę fajnie grać. Hmm, kupiłem kartę raczej jako "chwilową pozycję" a tu taki potencjał. Wiem że pewnie jakieś "mocniejsze" tytuły nie będą już tak ładnie się prezentować ale dla mnie 50 fps przy wszystkim co możliwe (prócz rozdzielczości) to naprawdę ładnie. Ot, takie moje kilka słów odnoście karty :P PS. Pewnie już o tym była mowa ale znalezienie tego w takim "dużym" topicu to nie lada problem. Mimo OC karty wydajność w marku '01 praktycznie się nie zmieniła. Czy to dobry objaw? Edytowane 3 Maja 2007 przez [RONIN] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Procek cię ogranicza w marku 01, dlatego róznice są prawie, że niezauważalne [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) PS. Pewnie już o tym była mowa ale znalezienie tego w takim "dużym" topicu to nie lada problem. Mimo OC karty wydajność w marku '01 praktycznie się nie zmieniła. Czy to dobry objaw?Dobry - testuj w 05 wtedy zobaczysz różnicę - 01 testuje głównie proca i od niego jest zależny w nim wynik. Pierwszy raz zmieniałem 5 razy pod rząd bios 8-O - wszystko przebieglo pomyslnie - 600 osiągnięte 6,4w 05 :-P No i poprzestawiałem sobie zegary bo 450/500 mnie nie satysfakcjonowało. Dzieki za pomoc. Edytowane 3 Maja 2007 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Procek cię ogranicza w marku 01, dlatego róznice są prawie, że niezauważalne [;Wiem że Pentiumy nie są bogami wydajności i do gier nadają się gorzej niż X2 ale aż tak strasznie by w pupe dostawały <_< Dobrze że czasy gdy tylko się grało minęły. Dobrze wiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 ' date=' 4 maj 2007, 00:50' post='2597213'] Wiem że Pentiumy nie są bogami wydajności i do gier nadają się gorzej niż X2 ale aż tak strasznie by w pupe dostawały <_< Dobrze że czasy gdy tylko się grało minęły. Dobrze wiedzieć. oc oc oc procka i pamięci a zobaczysz 30k albo coś koło tego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 ' date=' 4 maj 2007, 00:50' post='2597213'] Wiem że Pentiumy nie są bogami wydajności i do gier nadają się gorzej niż X2 ale aż tak strasznie by w pupe dostawały <_< Dobrze że czasy gdy tylko się grało minęły. Dobrze wiedzieć. Czasami Pentiumy D są gorsze od Sempronów w grach. Niemożliwe żebyś miał 30k w 3DMarku2001SE, bo tyle ja mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Szybkie pytanie,czy ten Palit głośny jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 (edytowane) Szybkie pytanie,czy ten Palit głośny jest?Nie ;] Z tym że ja mam gs'a. A jak edytowałem biosa to wiatrak byl ustawiony 30% 2d i 60% w 3d . W 3d juz go słychac ale nie upierdliwie - temps 40-60. Edytowane 4 Maja 2007 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokott Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Dziś zakończyłem katowanie mojego Galaxy 256Mb. Bez O/C 500/1400 ~2800p 3dsmark 06 O/C 640/1680 ~ 3550 punktów pencil Vmod only GPU 788/1680 = wynik Przyrost wydajności około 42 % Pamięci więcej nie mogłem kręcić, bo w Coolbits (Straszy panel sterowania Nvidia) skończył mi sie suwak. Do 5. wyniku na HWbot brakuje mi około 170p - blisko... Wg. niektórych testów prawie dogoniłem Palita 7900gs niekręconego ... również brakuje niecałe 200p Efektem ubocznym Vmoda jest około 60* na rdzeniu w stresie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 (edytowane) Jak tak sobie czytam o waszych wynikach w podkręcaniu to aż mam ochote katować mojego Palita.Sterownik wykrył mi max z 400/1000 na 600/1400.W obawie o życie karty mam 575/1380mhz.Mam nawiew pod kartą i z boku też.Temp. w stresie to max 50*C. Boję się trochę bo zamordowałem dwa gf fx i jeden 6600 ale to była wina zbyt wysokiego fsb na płycie a nie przetaktowania karty. Chyba odmówię modlitwę i będę kręcił.Najbardziej boję się o pamięci i ich temp. Edytowane 4 Maja 2007 przez przemn2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Pamieci możesz spokojnie puścić wyżej te pality bez problemu robia 1500Mhz-1600Mhz potem już musisz się bawić w vmody przeważnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 (edytowane) Najbardziej boję się o pamięci i ich temp.To pomacaj podczas testu - u mnie są zimne i idą aż :lol: na 1540. Też sie zastanawiam nad ołówkiem - trzeba oblukać karte czy ma te blokady. Ile może mi dać wymalowanie 1,3V na rdzeniu ? 1.3v - nie wiem 1.45v - dostaniesz na 100% coś powyżej 700 Mhz ;]] Kuszące ale wolał bym nie przelutowywać niczego [; Edytowane 4 Maja 2007 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 1.3v - nie wiem 1.45v - dostaniesz na 100% coś powyżej 700 Mhz ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 wszystkie 7600 maja to do siebie, ze jak pamieci sie przegrzewaja to nie ma artefaktow tylko od razu gra sie zwiesza z kolorowymi krzakami i tylko reset pomaga? czy tylko moj egzemplarz pod tym wzgledem jest jakis taki trefny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...