Skocz do zawartości
kuki1989

Geforce 7600 GS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

slabizna wynik cpu... to ja na moim sempie mam wiecej :)

nie ma się co dziwić 805 @ 3,6GHz ma w PI 1M ok 37s więc ślimak jakich mało

natomiast SLI z dwóch 7600GS robi na mnie na prawdę dobre wrażenie i wydaje mi się lepszym wyborem niż pojedyńcza 7900 czy 1900

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma się co dziwić 805 @ 3,6GHz ma w PI 1M ok 37s więc ślimak jakich mało

natomiast SLI z dwóch 7600GS robi na mnie na prawdę dobre wrażenie i wydaje mi się lepszym wyborem niż pojedyńcza 7900 czy 1900

wlacz w Farcry HDR ;]

to wtedy druga karta nic nie daje :)

to jedyny bug jaki znalazlem w czasie recki

a co do wynikow

proc byl do testów na 2800 memki na 200 2-2-2-5

sli 7600 bylo na 610/835 (lipa :( )

musze chyba pogadac z Torgue... jego grafa jest tez na nowym pcb i kreci sie podobnie do mojej

wiec bylo by ladne sli na 650/890 ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlacz w Farcry HDR ;]

to wtedy druga karta nic nie daje :)

to jedyny bug jaki znalazlem w czasie recki

a co do wynikow

proc byl do testów na 2800 memki na 200 2-2-2-5

sli 7600 bylo na 610/835 (lipa :( )

musze chyba pogadac z Torgue... jego grafa jest tez na nowym pcb i kreci sie podobnie do mojej

wiec bylo by ladne sli na 650/890 ;]

wierzysz, że jak pojedyńcza grafa idzie 650/890 to w sli dwie polecą tak samo ??

Ja nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wierzysz, że jak pojedyńcza grafa idzie 650/890 to w sli dwie polecą tak samo ??

Ja nie

moja idzie 660/900

jego tez jakos tak .. (w podpisie ma Galaxy 7600GS 256GDDR3 Zalman @680/1800)

napewno bedzie to lepsze niz 630/830 które wydusilem z tych graf od galaxy ;]

nie mam doswiadczenia w SLI .. ale sprawdzic zawsze mozna ..

tak jak z memkami

jedne chodza DUAL tyle co Single a inne mniej ..

;]

bynajmniej zalatwilem sobie mostek do SLI i jestem chetny zeby sie pobawic ;]

procek bez czapki robi 2835mhz z memkami na 258 ;] wiec cos mozna podbic wyniki

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzałem za pomocą ATITools mojego 7600 GT czy są artefakty. Animacja bryły zawiesiła się po około pół sekundy, ale co chwila słychać było piknięcia - o ile wiem, znak, że program wyktył artefakty. Bryła co chwila pokrywała się żółtymi pasami. Czy to są właśnie artefakty: http://img413.imageshack.us/my.php?image=kaszankabx6.jpg?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba masz jakis program działajacy w tle ze ci taka kasze wyswietla. Albo karte zrabana :( bo na standartowych taktach czegos takiego nie widziałem.

Na defaulcie obrazk powinien byc w 100% czysty, a jak troche za mocno kretniesz to sie pojawiaja kropki.

Z tego co wiem to Fraps powoduje taka kaszane jesli masz go właczonego to najprawdopodobniej jego wina.

A w grach masz jakies arty??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

80 stopni, bo to z pasywnym chłodzeniem od Gigabyte'a (ten test ją tak podgrzał; normalnie jest nieco chłodniejsza, ma około 67 stopni). Niestety... A czy to normalne, że ta animacja zawiesza się po pół sekundy? Gdy nie włączam "scan for artifacts", to animacja normalnie działa. Co to jest "delta of xxx in xxx pixels"? To chyba "no errors" jest nieprawdą.

Gry: w zasadzie na razie zauważyłem tylko kilka rzeczy, w Warcrafcie 3: kilka migających tekstur (może to po prostu wina silnika gry i wcześniej na to nie zwróciłem uwagi), kawałek rękawa wojownika przechodzący przez tarczę http://img530.imageshack.us/my.php?image=elffr5.jpg i kilka innych tego typu błedów, ale nie mam pojęcia, czy to mogą być artefakt, kreski w menu przy pewnych opcjach, np. tutaj: http://img489.imageshack.us/my.php?image=menuds6.jpg

Właśnie włączyłem ATITool raz jeszcze i nie ma artefaktów. Już kilka minut. Czemu raz jest, a raz nie ma? Animacja nadal zawiesza się od razu. Karta miała przed chwilą 63 stopnie, teraz 83 i ciągle idzie w górę; to ATITool jest jakieś niebezpieczne :).

Właśnie włączyłem artifact tester 5; wiecie coś o tym programie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba masz jakis program działajacy w tle ze ci taka kasze wyswietla. Albo karte zrabana :( bo na standartowych taktach czegos takiego nie widziałem.

Na defaulcie obrazk powinien byc w 100% czysty, a jak troche za mocno kretniesz to sie pojawiaja kropki.

Z tego co wiem to Fraps powoduje taka kaszane jesli masz go właczonego to najprawdopodobniej jego wina.

A w grach masz jakies arty??

Kurcze ostatnio jak pamięci puściłem na 1800 wyskakiwały w marku 2006 w teście ze statkiem i tym potworem zielone kwadraty może to przez frapsa bo zapomniałem wyłaczyć jutro ponowny test bo pamiątki ładnie poszły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Od razu się przyznam, nie czytałem całego wątku.

Składam zestaw znajomemu. Muszę się zmieścić w 2000 PLN.

Co będzie lepsze gt czy gs?

Dlaczego w sugerowanych zestawach jest gs, a nie gt?

Przecież gs jest bardziej okrojony? Gt można już za 600 kupić?

Proszę was o wyjaśienia.

Edytowane przez rudy 102

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Od razu się przyznam, nie czytałem całego wątku.

Składam zestaw znajomemu. Muszę się zmieścić w 2000 PLN.

Co będzie lepsze gt czy gs?

Dlaczego w sugerowanych zestawach jest gs, a nie gt?

Przecież gs jest bardziej okrojony? Gt można już za 600 kupić?

Proszę was o wyjaśienia.

Bo tam jest mowa o GS od Galaxy z zalmanem i pamieciami DDR3 praktycznie to GT zegar 500/1400 a stock GT ma 560/1400 a ten model od Galaxy spokojnie sie kreci na zegary GT i wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedyś coś galaxy sypło o galaxy smart panel -> aplikacji do graf galaxy do oc i reg, predkości obrotowej i .......... jest cos takiego dostepne czy cisza ? bo ten zalman jak dla mnie troszke głośny ;-)

albo rivatuner mi momoże albo rezystor ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie

Podkęciłem swojego GSa do 600/800MHz. Mam pytanie do ludzi, którzy posiadają wersję z niebieskim Zalmanem, bez radiatorków. Jak myślicie mogę go podkręcić jeszcze z 50 MHz? Nie chciałbym nic spalić. Po 3Dmarku 05 ma temperaturę 44-45'C.

Edytowane przez MohSETH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli grafa Ci nie piszczy to znaczy, ze nie ma 70*C :P - a jak nie ma 70*C to jest dobrze

U mnie przy 85 st zaczynala piszczec.... wiec nie wiem skad sie Tobie wzielo 70 :? - podgrzej karte to zobaczysz :P

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widział ktoś testy tej karty graficznej: XFX 7600 GT Extreme 256MB 7600GT 12p5v 590/1600MHZ chciałbym ją porównać z innymi 7600 gt np te z EVGA chodzi mi o ilość wyciąganych klatek podczas gierek i czy warto się na nią skusić ??? mam do dyspozycji 1500 zl a musze plyte głowną jeszcze , procka, i zasilacz :/ plytke jakas za 250zl procek athlon 3500+ koszt: 380zl venice i zasilacz nie wiem jaki

k. XFX graf kosztuje 700zl

Edytowane przez pawiust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widział ktoś testy tej karty graficznej: XFX 7600 GT Extreme 256MB 7600GT 12p5v 590/1600MHZ chciałbym ją porównać z innymi 7600 gt np te z EVGA chodzi mi o ilość wyciąganych klatek podczas gierek i czy warto się na nią skusić ??? mam do dyspozycji 1500 zl a musze plyte głowną jeszcze , procka, i zasilacz :/ plytke jakas za 250zl procek athlon 3500+ koszt: 380zl venice i zasilacz nie wiem jaki

k. XFX graf kosztuje 700zl

Nie ma sensu przepłacać za podwyzszone taktowania, kazda 7600GS DDR3/7600GT pójdzie na 590/1600, a róznica w cenie jest duża. Bierz 7600GS DDR3 Zalman 1.2ns 256mb, albo pełną 7600GT jak chcesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma sensu przepłacać za podwyzszone taktowania, kazda 7600GS DDR3/7600GT pójdzie na 590/1600, a róznica w cenie jest duża. Bierz 7600GS DDR3 Zalman 1.2ns 256mb, albo pełną 7600GT jak chcesz.

Wlasnie w tym problem ze ruznicy w cenie nie ma wogle bo za tego xfx zaplace 700zl i za EVGA z zegarem 1500 tez 700zl :/ chyba ze GIGABYTE GeForce 7600 GT 560/1400 za 650zl NIE WIEM KTÓRĄ KUPIĆ KURDE :??

I jeszcze jedno duzy wplyw ma ten czas dostępu pamięci bo w 7600gt wynosi on 1,4ns

Edytowane przez pawiust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi