gotien Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 dzieńdoberek. mam mały problem. dostałem procka (hehe, to w sumie problem nie jest) P4 3.0 GHz, ale mój stary zestaw go nie przyjmie. Grafa to radek 9800 Pro, a chciałem go używać na nowym procku. nie chcę kupować płyty tylko z agp bo w przyszłości ograniczy mi to możliwości kombinowania grafą. nie chcę być też ograniczony z ramem 400 - kiedyś wymienię na coś szybszego. w związku z tym mam pytanie - co kupić żeby miało możliwość zamontowania grafy agp i pci, żeby obsługiwała pamięci wyższe niż 400 (w dualu oczywiście) i była pod P4 socket 775....... zamieszane to troszkę.... jeżeli czegoś takiego nie ma to przynajmniej coś zbliżonego....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 dla intela z tego co wiem to nie ma płyty z agp i pcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 dla intela z tego co wiem to nie ma płyty z agp i pcieJest jakiś gigasyf ale nie pamiętam dokładnie oznaczeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Chyba nie ma czegoś takiego, co zachowałoby normalną wydajność obu slotów. Widziałem kiedyś wynalazki typu PCI-E x16 + AGP w trybie PCI, a nawet PCI-E x4 + normalne AGP. Musisz poszukać. Wg. mnie najlepiej jednak byłoby sprzedać tego Radeona, powinieneś dostać za niego ~350zł. W tej cenie można już dostać GF6600 albo RX700. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Na pewno jest pod 775 płyta z AGP i PCI... sam kiedyś patrzyłem na Allegro... zdaje się, że jakiś model Asusa i Asrocka widziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 @PUNISHER pewnie chodzi ci o 478 a my gadany o 775LGA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 775 - http://sklep.benchmark.pl/pelny_20655.html 478 - http://sklep.benchmark.pl/pelny_20657.html ASRock jak zwykle niezawodny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gotien Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 quziq... senkju wery mocz :):) chyba już wiem co zabrać:):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Uważaj, ta płyta ma PCI-E x4. Niby jakiejś ogromnej różnicy w wydajności nie ma (kilka-kilkanaście procent), ale jednak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 a ja znalazlem taki wynalazek :P http://www.mcomp.com.pl/product_info.php?products_id=122446 agp i pci-e x16 i to MSI!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Wróblewski Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 a ja znalazlem taki wynalazek :P http://www.mcomp.com.pl/product_info.php?products_id=122446 agp i pci-e x16 i to MSI!!! Jeżeli nie zauważyłeś, to ten MSI jest pod procki AMD (konkretnie s754) podczas gdy kolega szuka do Intela LGA775. Pozdrawiam B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 @PUNISHER pewnie chodzi ci o 478 a my gadany o 775LGA Mówiłem właśnie o socket 775 bo kumpel chce robić przesiadkę z 478 i kiedyś szukałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Wróblewski Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 jeśli chcesz miec obsługę AGP iPCI-E to: Sprzedaj Pentium 4 i starą płytę Kup Semprona s939 i ASRock Dual SATAII W grach powinieneś mieć podobną wydajność. Pozdrawiam B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...